Woski do brwi

My Secret Brow So up! Mydło do stylizacji brwi

4 na 51 opinię

• 3 września 2022 o 20:06
    Stylizowanie brwi na mydło to dla mnie zupełna nowość mimo, iż trend ten jest już popularny i szeroko polecany w świecie makijażu od dłuższego czasu. Ja jednak z racji tego, że nie mam zbyt dużej wprawy w tym konkretnym ,,dziale'' make up'u, to stroniłam od bardziej rozbudowanych czy skomplikowanych rozwiązać i wybierałam dla siebie coś znacznie wydawało mi się prostego i bardziej znanego, coś, w czym mam już i tak długo i trudno zdobywaną wprawę, czyli uzupełnianiu włosów kredką i następnie utrwalenie ich żelem. Jednak jak wiadomo, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, więc ostatecznie podczas zakupów w drogerii Natura skorzystałam z promocji i dorzuciłam do koszyka propozycję od marki My Secret o nazwie Brow So Up! Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu o pojemności 5 ml. Jest ono szklane i naprawdę ładnie się prezentujące. Wieczko posiada białą barwę i za pomocą czarnej czcionki umieszczono tu takie informacje jak logo producenta czy nazwa produktu. Samo mydełko nie posiada żadnej barwy i początkowo wygląda to tak, jakby w opakowaniu nie było żadnego kosmetyku, co zawsze mnie fascynowało w tego typu mydełkach. Konsystencja jest gęsta, trochę żelowa, bardzo ciekawa, jak dla mnie z początku oczywiście obca. Produkt bardzo łatwo aplikuje się za pomocą takiej teoretycznie jednorazowej szczoteczki, trochę jak ta znajdująca się w maskarach. Moją dostałam od mamy w spadku i nawet nie wiem, z jakiej formy pochodzi, ale zdecydowanie polecam tego typu aplikatory do mydełek do brwi. Kosmetyk nakładałam w niedużej ilości na szczoteczkę, następnie nakładałam go na wierzch dłoni i wczesywałam w aplikator, po czym przechodziłam do układania włosków. Robiłam to najpierw pod włos, aby miały się one jak przyczepić do skóry, a następnie ,,kładłam" je i układałam do pożądanego efektu. Kosmetyk dosyć szybko zastyga, dzięki czemu praktycznie od razu możemy przejść do nakładania jakiegoś produktu kolorowego typu kredka czy pomada. Jak dla mnie propozycja od marki My Secret nie jest tak trwała, jakbym tego oczekiwała, ale fajnie się sprawdza w swojej roli. Układa włoski i jednocześnie ich nie skleja. Prezentuje się schludnie, a jej stosowania to czysta przyjemność nawet dla laika. Zdecydowanie polecam ten kosmetyk wszystkim, zwłaszcza początkującym w makijażu brwi. Ja jestem zadowolona, chodź następnym razem kupię sobie jakieś bardziej trwałe mydełka pewnie od innego producenta. Mimo to warto, zwłaszcza na promocji.
    Zalety:
    • Łatwość aplikacji