Spraye do włosów

Schwarzkopf Taft Heat Protection Spray Termoochronny spray do włosów

Taft Termoochronnyspray do włosów Heat Protection 250 ml
Taft Heat Protection
Schwarzkopf Taft Heat Protection Spray 250ml spray do stylizacji włosów

kas420
    18 lipca 2024 o 9:54
    Ok...
    Kupiłam ze względu na promocję, na której ta termoochrona była i żałuję. Bardzo mocno przetłuszcza włosy i mam wrażenie, że wcale ich nie chroni. Na co dzien susze wlosy suszarką na zimnym nawiewie. Zauwazylam też, że niestety przetłuszcza włosy... Jestem po izoteku, więc są one dość suche i podniszczone ale ten produkt dociąża je w niefajny sposób, klei przy tym pasma i po ok. 2 dniach od mycia są one niefajnie tłuste i ciężko sie z nimi pracuje. Ma fajny dozownik, dobrze psika i nie zacina się więc to na plus. Zapach też ma okej ale nie powala. Ogólnie mocny średniak, nie kupiłabym ponownie...
    • dozownik
    Wady:
    • przetłuszcza i przeciąża włosy
    • skleja pasma
    • słaba ochrona
  • 9 czerwca 2024 o 20:21
    Mój spray nie ma już alkoholu denat!
    Spray termoochronny Schwarzkopf 3 Weather Taft jest dostępny w białym, plastikowym opakowaniu o pojemności 250 ml. Atomizer jest wyjątkowo dobrze zaprojektowany, tworząc idealną mgiełkę, która równomiernie pokrywa włosy. To znacznie lepsze rozwiązanie niż w przypadku atomizerów z niektórych innych produktów, np. porównując ten z Sielanki. Cena Produkt kosztuje około 20 zł Dostępność Spray można znaleźć w wielu popularnych drogeriach, takich jak DM, Drogeria Natura, Hebe, Super-Pharm, czy Rossmann Zapach Zapach spray'u jest neutralny. Nie przeszkadza, ale też nie jest szczególnie przyjemny ani niezapomniany. Jest to zaleta dla osób, które preferują delikatniejsze zapachy w swoich produktach do włosów. Wydajność Spray jest wydajny, wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całe włosy. Jedna butelka wystarcza na dłuższy czas, co jest dużym plusem. Składniki W składzie spray'u znajdują się między innymi: ➡ VP/VA Copolymer: tworzy film ochronny na włosach, który chroni je przed wysoką temperaturą. ➡ Białka sojowe: wzmacniają strukturę włosów i poprawiają ich elastyczność. ➡ Pantenol (Prowitamina B5): nawilża i odżywia włosy, sprawiając, że stają się miękkie i lśniące. ➡ Arginina, seryna, treonina: aminokwasy, które wspomagają regenerację włosów i chronią je przed uszkodzeniami. Użycie i efekty Po zdjęciu turbanu, który odsączył nadmiar wody, aplikowałam spray na wilgotne włosy przed suszeniem. Nie zauważyłam sklejenia włosów. Fakt, że mój spray nie zawiera Alcohol Denat, oznacza, że być może doszło do zmiany składu (na plus) i przez to włosy na dłuższą metę się niw wysuszały. Ponadto były mniej spuszone niż gdy zapominałam o użyciu spray'u. Spray nie tylko minimalnie podbija efekt połysku, choć za ten efekt głównie odpowiada stosowana przeze mnie odżywka. Nie usztywnia włosów i zapobiega elektryzowaniu, co jest szczególnie przydatne w zimowych miesiącach. W połączeniu z serum silikonowym z innej marki, spray ułatwia rozczesywanie włosów, co jest dodatkowym atutem.
    Zalety:
    • Brak Alcohol Denat w składzie (w mojej wersji - załączam zdjęcia)
    • Skuteczna ochrona przed ciepłem
    • Zapobiega puszeniu i elektryzowaniu się włosów
    • Nie skleja włosów
    • PAO 12 miesięcy
  • 22 maja 2024 o 20:30
    Totalnie nie
    Termoochronie dawałam wielokrotnie szansę, lecz cały czas to samo. Ładnie pachnie, ale strasznie przetłuszcza i skleja włosy. W ogóle nie polecam szkoda wydawać pieniędzy
  • 9 stycznia 2024 o 12:01
    Szorstkie włosy
    Spray zabezpiecza włosy przed wysoką temperaturą. Jednak już po samej jego aplikacji włosy stają szorstkie i sztywne. Po wysuszeniu i uczesaniu są oklapnięte. Produkt nie ułatwia rozczesywania, a wręcz przeciwnie, włosy są po nim jakby sklejone. Kosmetyk pachnie słodkawo, ale chemicznie. Zapach niby nie przeszkadza, ale też nie uprzyjemnia stosowania produktu. Na szczęście szybko wietrzeje i nie utrzymuje się na włosach. Z odblokowaniem opakowania nie miałam żadnych problemów, ale design nie podoba mi się. Kupiłam, bo chciałam wypróbować coś nowego, ale strasznie się męczyłam żeby zużyć spray. Nie polecam!
  • 22 maja 2023 o 20:28
    Skleja włosy
    Dość dobry produkt, jeśli chodzi o termoochronę, ale niestety skleja włosy... To moja pierwsza styczność z tym produktem, ale raczej ostatnia. Prostuje często włosy, więc szukam czegoś, co mi się lepiej sprawdzi. Zapach, jak dla mnie znośny, nie drażniący.
    Zalety:
    • dobra termoochrona
    • zapach, który nie drażni
    Wady:
    • skleja włosy