W zasadzie do tej pory nie wiem, czym ten żel mnie skusił. Być może była promocja? Albo spodobał mi się skład? Jeżeli chodzi o oczyszczanie ciała, to jestem fanką żeli Yope, ale w sumie fajnie, że przetestowałam sobie tego gagatka. Moja skóra czasem lubi się przesuszać, szczególnie w chłodniejsze pory roku, poza tym jednak nie sprawia mi większych problemów.
Opakowanie to plastikowa tubka, wykonana z transparentnego plastiku, dzięki czemu na bieżąco widzimy zużycie. Zawiera 200 mililitrów produktu. Jest poręczna, dobrze leży w dłoni, plastik nie jest twardy, więc łatwo się dozuje. Stoi na zatyczce, jest stabilna, a dzięki temu nie miałam problemu z wydobyciem resztek. Niestety jest jeden minus, i to dość spory. Zatyczka jest strasznie mocna. Naprawdę za każdym razem bolały mnie palce od jej otwierania, nie mówiąc już o strachu o połamane paznokcie. Tutaj mały niewypał. Poza tym jest ok, wspomnę jeszcze o szacie graficznej, jak widać po moim przykładzie przykuła ona moja uwagę.
Konsystencja jest wprost fantastyczna. Przetestowałam w swoim życiu wiele żeli, olejków, pianek i innych ustrojstw, ale tak przyjemnej, gładkiej, masełkowatej formuły jeszcze nie spotkałam. To, jak rozprowadza się w dłoniach… marzenie. Poza tym bezkonkurencyjnie trzyma się rąk. Nie spłynie z nich nawet pół mililitra. Oczywiście tym samym rozprowadzanie żelu po ciele to czysta przyjemność. Sunie gładziutko, ładnie się rozkłada, dość szczodrze pieni. Zmycie go ze skóry jest bezproblemowe. Zapach bardzo słodki, dziewczęcy, owocowy. Czuć go w łazience po prysznicu, jednak nie pozostaje na skórze. Wydajność typowa, przeciętna. Skład naturalny, z łagodnymi substancjami myjącymi. Cena i dostępność (drogerie Rossmann) oczywiście na plus.
O działaniu mogę mówić dość dobrze. Oczywiście nie sądzę, żeby nawilżał – taka dobroć na mojej skórze tylko z Yope. Jednak jest łagodny dla skóry, w połączeniu z pielęgnacją balsamami dobrze wpływa na jej stan. No i najważniejsze, skutecznie oczyszcza, nawet te tłuste zabrudzenia czy dezodoranty. Naprawdę spotkać go to była czysta przyjemność, polecam, ale ja nie wiem, czy wrócę, bo zatęskniłam już za moimi ulubieńcami :)
Zalety:
- fantastyczna konsystencja
- ładny zapach
- dobrze domywa
- dobrze się pieni
- naturalny skład
- cena i dostępność
Wady:
- nie sądzę, żeby nawilżał
- zatyczka zbyt ciężko, opornie się otwiera