Żele pod prysznic

Alterra Aromadusche Bio-Pomelo mit exotischem Duft Aromatyczny żel pod prysznic `Plumeria & pomelo`

• 15 stycznia 2025 o 17:29
    Dobry żel
    Bardzo lubię ten konkretny żel od Alterry. Nie ma się co do długo rozwodzić nad żelem - ładnie i intensywnie pachnie, fajny skład i robiony jest z BIO składników, ma bardzo gęstą, niestandardową jak na żel pod prysznic, konsystencję przez co jest super wydajny. Jedyne co mi nie pasuje to rodzaj opakowania i jego otwieranie, które pod prysznicem nie jest zbyt wygodne.
    • skład
  • 26 stycznia 2023 o 13:53
    Rewelacyjny zapach, aż chce się kąpać ;D
    Świetny żel pod prysznic! Intensywnie pachnie, czuć go w całej łazience. Zapach słodko - orzeźwiający, długo utrzymuje się na skórze. Dobrze się pieni, ma wygodne opakowanie. Mój hit w okresie letnim!
    Ann_ek
    26 stycznia 2023 o 13:07
    Boska konsystencja, a i działanie całkiem dobre
    W zasadzie do tej pory nie wiem, czym ten żel mnie skusił. Być może była promocja? Albo spodobał mi się skład? Jeżeli chodzi o oczyszczanie ciała, to jestem fanką żeli Yope, ale w sumie fajnie, że przetestowałam sobie tego gagatka. Moja skóra czasem lubi się przesuszać, szczególnie w chłodniejsze pory roku, poza tym jednak nie sprawia mi większych problemów. Opakowanie to plastikowa tubka, wykonana z transparentnego plastiku, dzięki czemu na bieżąco widzimy zużycie. Zawiera 200 mililitrów produktu. Jest poręczna, dobrze leży w dłoni, plastik nie jest twardy, więc łatwo się dozuje. Stoi na zatyczce, jest stabilna, a dzięki temu nie miałam problemu z wydobyciem resztek. Niestety jest jeden minus, i to dość spory. Zatyczka jest strasznie mocna. Naprawdę za każdym razem bolały mnie palce od jej otwierania, nie mówiąc już o strachu o połamane paznokcie. Tutaj mały niewypał. Poza tym jest ok, wspomnę jeszcze o szacie graficznej, jak widać po moim przykładzie przykuła ona moja uwagę. Konsystencja jest wprost fantastyczna. Przetestowałam w swoim życiu wiele żeli, olejków, pianek i innych ustrojstw, ale tak przyjemnej, gładkiej, masełkowatej formuły jeszcze nie spotkałam. To, jak rozprowadza się w dłoniach… marzenie. Poza tym bezkonkurencyjnie trzyma się rąk. Nie spłynie z nich nawet pół mililitra. Oczywiście tym samym rozprowadzanie żelu po ciele to czysta przyjemność. Sunie gładziutko, ładnie się rozkłada, dość szczodrze pieni. Zmycie go ze skóry jest bezproblemowe. Zapach bardzo słodki, dziewczęcy, owocowy. Czuć go w łazience po prysznicu, jednak nie pozostaje na skórze. Wydajność typowa, przeciętna. Skład naturalny, z łagodnymi substancjami myjącymi. Cena i dostępność (drogerie Rossmann) oczywiście na plus. O działaniu mogę mówić dość dobrze. Oczywiście nie sądzę, żeby nawilżał – taka dobroć na mojej skórze tylko z Yope. Jednak jest łagodny dla skóry, w połączeniu z pielęgnacją balsamami dobrze wpływa na jej stan. No i najważniejsze, skutecznie oczyszcza, nawet te tłuste zabrudzenia czy dezodoranty. Naprawdę spotkać go to była czysta przyjemność, polecam, ale ja nie wiem, czy wrócę, bo zatęskniłam już za moimi ulubieńcami :)
    Zalety:
    • fantastyczna konsystencja
    • ładny zapach
    • dobrze domywa
    • dobrze się pieni
    • naturalny skład
    • cena i dostępność
    Wady:
    • nie sądzę, żeby nawilżał
    • zatyczka zbyt ciężko, opornie się otwiera
  • 2 stycznia 2023 o 9:02
    Czysta przyjemność
    Przy wyborze żelu pod prysznic zawsze szukam świeżych, owocowych i orzeźwiających zapachów, a w tym przypadku nie mogło być przecież inaczej.. Żel z Alterry kupić można standardowo w Rossmannie za kilkanaście złotych, na promocji bywa taniej. Bio-Pomelo zamknięte jest w kolorowym opakowaniu w formie tuby, dzięki czemu wygodnie się z niego korzysta, bez konieczności odwracania żelu "do góry nogami" i potrząsania aż żel łaskawie opuści opakowanie. Żel ma średnio gęstą konsystencję, bardziej lejącą niż galaretowatą. Łatwo się pieni. Dobrze myje skórę, nie podrażniając jej przy tym. Nie wysusza. A co najprzyjemniejsze.. nieziemsko pachnie! Zapach jest dość intensywny, mocno owocowy, trochę landrynkowy, a przy tym rześki i wyraźnie cytrusowy, z nutami grejpfruta. Jak dla mnie to ten żel jest odkryciem roku i na pewno będę do niego wracać!
  • 23 października 2022 o 22:55
    Mój ulubiony żel
    Zużyłam już 2 opakowanie tego żelu, ma bardzo fajną gęstą konsystencje przez co świetnie się rozprowadza po skórze, oraz świetny zapach jednak ludziom, którzy nie lubią cukierkowych zapachów może się ten zapach nie spodobać. Jest dosyć wydajny i tani, a w dodatku produkt bio.
    • Konsystensja
    • Bio produkt