Odżywki do włosów

Hairy Tale Cosmetics Flylight, Emollient Hair Conditioner for Low Porosity Emolientowa odżywka do włosów niskoporowatych

• 29 stycznia 2025 o 10:50
    Marka Hairy Tale Cosmetics słynie z produktów dostosowanych do różnych typów włosów, bazujących na innowacyjnych składnikach, a jednocześnie przyjaznych zarówno skórze, jak i środowisku. Odżywka Flylight to propozycja dedykowana włosom niskoporowatym, które często potrzebują lekkiej, ale skutecznej pielęgnacji. Po kilku tygodniach stosowania mogę podzielić się swoimi wrażeniami na temat jej działania. Odżywka Flylight jest typowo emolientowa, co oznacza, że jej głównym zadaniem jest wygładzenie włosów i ochrona przed utratą nawilżenia. Kluczowe składniki to: ✅ Masło babassu – działa jak naturalny silikon, wygładza włosy, ale nie obciąża ich, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy niskiej porowatości. ✅ Rep’Hair® – biomimetyczna cząsteczka ceramidopodobna, która wzmacnia włókna włosa, poprawia ich odporność i nadaje zdrowy blask. ✅ Ekstrakt z alg i wodorostów – dodatkowe wsparcie dla nawilżenia i regeneracji włosów. Konsystencja odżywki jest lekka i kremowa, ale nie wodnista. Świetnie rozprowadza się po włosach i nie spływa, co ułatwia aplikację. Producent określa zapach odżywki jako „morski” – rzeczywiście wyczuwalne są świeże, lekko wodne nuty, ale nie jest to klasyczna woń morskiej bryzy. Dla mnie przypomina połączenie świeżości z delikatnym, lekko perfumowanym aromatem, który długo utrzymuje się na włosach. Jeśli lubisz nienachalne, naturalne zapachy, Flylight powinna Ci się spodobać. Odżywka Flylight miała spełniać kilka obietnic: ✔ Nie obciążać włosów niskoporowatych – i rzeczywiście, włosy po niej są lekkie, sypkie, nie tracą objętości. ✔ Wygładzać i nadawać połysk – już po pierwszym użyciu widać różnicę: włosy są bardziej błyszczące i mniej podatne na puszenie. ✔ Współgrać z metodą OMO i emulgowaniem olejów – jako element emulgowania oleju sprawdziła się świetnie, skutecznie domywając włosy bez efektu przeciążenia. ✔ Działać kojąco na skórę głowy – tutaj byłam najbardziej sceptyczna, ale miło się zaskoczyłam. Stosowana na skórę głowy nie podrażnia, a wręcz pomaga w przypadku przesuszenia i drobnych podrażnień. Nie powoduje szybszego przetłuszczania. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że włosy faktycznie wyglądają zdrowiej, są bardziej miękkie i błyszczące, ale bez nadmiernego wygładzenia, które mogłoby sprawić, że stracą objętość. Jeśli masz problem z odżywkami, które powodują „przyklap”, Flylight może być świetnym wyborem. Czy ma jakieś wady? ???? Dostępność – kosmetyki Hairy Tale Cosmetics nie są jeszcze dostępne w każdej drogerii, więc najlepiej zamawiać je online lub szukać stacjonarnie w Hebe. ???? Wydajność – jeśli masz długie włosy, może się okazać, że produkt szybko się zużywa, ponieważ jego lekka konsystencja sprawia, że chcesz nałożyć go więcej niż standardowo. Dla kogo jest ta odżywka? ✅ Włosy niskoporowate, które łatwo się obciążają, ale nadal potrzebują ochrony przed przesuszeniem. ✅ Osoby szukające lekkiej, emolientowej odżywki, która nie zawiera silikonów, ale daje efekt wygładzenia. ✅ Osoby stosujące metodę OMO i regularnie emulgujące oleje. ✅ Skóra głowy skłonna do podrażnień – Flylight można stosować na skalp bez obaw o obciążenie czy przesuszenie. Jeśli masz włosy niskoporowate i szukasz lekkiej odżywki emolientowej, która nie przeciąży fryzury, a jednocześnie wygładzi i doda blasku – Flylight to świetna opcja. Doskonale sprawdza się jako produkt do codziennej pielęgnacji, pasuje do różnych metod pielęgnacyjnych i może być stosowana także na skórę głowy. ⭐ Moja ocena: 9/10 – to jedna z najlepszych odżywek emolientowych do włosów niskoporowatych, jakie miałam okazję testować. Na pewno zostanie w mojej pielęgnacji na dłużej! <3 <3 Plusy: • Nie obciąża włosów niskoporowatych • Wygładza i dodaje blasku • Świetna do metody OMO • Można stosować na skórę głowy • Biodegradowalna i przyjazna środowisku ❌ Minusy: • Może szybko się zużywać na dłuższych włosach • Dostępność głównie online
  • 19 stycznia 2025 o 11:47
    Zaskakujaco dobra dla cienkich wlosow
    Mam cienkie wlosy, ktore obciaza praktycznie wszystko. Czystych emolientowek nie uzywam, a juz na pewno nie codziennie. Do tej pory maski i odzywki HTC byly dla mnie za ciezkie, ale ta jest naprawde dobrym wyborem dla wymagajacych niskoporow. Odzywka jest dosyc gesta, przyjemnie rozprowadza sie po wlosach i nie obciaza wlosow u nasady. Wlosy sa po niej leciutkie i sypkie, zupelnie jak po jakiejs extra proteinowce. Najlepiej sprawdza sie do uzywania na codzien, poniewaz nie dociaza wlosow ani ich straczkuje, ale przy dluzszych wlosach warto uzyc cos bardziej tresciwego co jakis czas. Producent pisze, ze sprawdzi sie takze dla srednioporow, ale moim zdaniem bedzie za lekka dla wiekszosci. Jedyne do czego moge sie przyczepic, to stale rosnaca cena i malejaca pojemnosc. HTC zawsze probuje uzywac innowacyjnych surowcow i doceniam to, ale w ostatnich latach spowodowalo to dosc drastyczne zmiany w rozmiarach opakowan i generalnej oplacalnosci produktow. Choc ta odzywka bardzo mi spasowala, to jednak wybiore tansze alternatywy. Zapach jest dosc kontrowersyjny, ale moim zdaniem ladny - swiezy, taki stereotypowo meski, ale bardzo delikatny, nie duszacy. Mysle, ze bedzie to w szczegolnosci dobry wybor dla osob z krotszymi wlosami. Zaluje, ze nie znalam jej kiedy mialam jeszcze pixie cut. Uzywana pare razy w tygodniu, starczy na ok. 3-4 miesiace. Odzywke kupie ponownie, ale raczej bede polowac na promocje.
    eilen96
    3 grudnia 2024 o 15:39
    Całkiem ok, ale za droga jak na codzienną odżywkę.
    Odżywki emolientowe to te, które zużywam najszybciej, więc zwykle oczekuję od nich, że nie będą za miliony monet. Z tą jest inaczej, ponieważ zalicza się do tych droższych. Moim zdaniem to całkiem fajna i lekka odżywka. Miałam ją w tej starej wersji 250 ml i była naprawdę wydajna. Jej zapach jest delikatny i przyjemny, taki nienachalny. Dodatkowo jak każdego flylighta można ją nakładać na skórę głowy, co jest dużym plusem wśród odżywek. Fajnie sprawdzi się w przypadku krótkich włosów lub emulgowania bez obawy, że nałożymy ją też na skórę głowy. Nie daje mocnego dociążenia, trudno z nią przesadzić. Myślę, że jest całkiem okej jeśli zależy Wam na lekkiej odżywce, ale osobiście ponownie bym jej nie wybrała.
    Zalety:
    • wydajna
    • lekka
    • można stosować na skórę głowy
    Wady:
    • droga
  • 19 września 2024 o 13:08
    Fajna, ale nie jest moim hitem
    Moje włosy są długie, dosyć cienkie i niefarbowane, dlatego bardzo łatwo je przeciążyć. Odżywki Flylight używałam jako uzupełnienie codziennego mycia. Ogólnie rzecz biorąc, sprawdziła się u mnie dobrze. Ładnie nawilża i odżywia włosy, nie obciążając ich. Zdecydowanie ułatwia rozczesywanie. Zapach jest subtelny i przyjemny. Jeśli chodzi o wydajność to myślę, że wypada u mnie podobnie w porównaniu innych odżywek. Czy kupiłabym ponownie? Może, gdyby była dostępna na promocji, bo myślę, że w cenie regularnej można dostać produkt, który będzie dawał lepsze efekty.
    Zalety:
    • nie obciąża
    • ładnie odżywia i ułatwia rozczesywanie
    • ładny, subtelny zapach
    Wady:
    • stosunek jakości do ceny
  • 30 września 2023 o 19:39
    Okazała się hitem
    Odżywka do włosów niskoporowatych to moje pierwsze spotkanie z marką Hairy Tale Cosmetics. Przyznam, że pierwsze użycie maski nie przyniosło mi wielkich efektów. Nie wiem w sumie na co liczyłam, ale prawdopodobnie zbyt rzadko jej używałam. Regularne stosowanie pokazało moc tej emolientowej odżywki. Przede wszystkim nie obciąża ona włosów. Mam cienkie włosy, które potrafią być przyklapnięte. Jednak po użyciu tej odżywki nic takiego nie ma miejsca. Sam produkt jest dość gęsty, nie spływa z dłoni, ładnie osadza się na włosach. Dzięki swojej konsystencji jest wydajny. Pachnie bardzo delikatnie. Po użyciu tej odżywki włosy są wygładzone, łatwiej się rozczesuja i są dociążone. Jak dla mnie to spełnienie wszystkich moich oczekiwań. Chętnie sięgnę po inne produkty tej marki.
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • Po użyciu włosy się łatwo rozczesuja
    • Nie są obciążone, tylko dociążone
    • Gęsta konsystencja - odżywka jest wydajna
    Wady:
    • Cena jedynie, choć ja kupiłam ją w promocyjnej cenie