Pianki do mycia twarzy

Eveline Cosmetics Beauty & Glow, Rozświetlająca pianka do mycia twarzy `Oh Gentle!`

• 27 marca 2025 o 19:19
    Delikatna pianka oczyszczająca
    Oczyszczanie skóry jest dla mnie jednym z najistotniejszych elementów w mojej rutynie pielęgnacyjnej. Zależy mi na tym, aby moja buzia była dobrze umyta i pozbawiona wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń. Pianka rozświetlająca od marki Eveline przyszła do mnie razem z zamówieniem ze strony producenta w formie gratisu. Z przyjemnością podjęłam się przetestowania nieznanej mi wcześniej propozycji. Produkt w sposób delikatny dla mojej wrażliwej cery, ale zarazem skuteczny sprawia, że moja twarz jest czyściutka. Konsystencja preparatu jest bardzo lekka, taka subtelna i puchowa, ja osobiście preferuję bardziej zbite formuły. Po zastosowaniu buzia jest mięciutka w dotyku, gładka, ale brakuje mi takiego uczucia dogłębnej świeżości. Ja używam tego wyrobu rano po przebudzeniu lub wieczorem po demakijażu, w każdej porze dnia spisuje się właściwie. Kosmetyk wykazuje działanie kojące i uspokajające skórę, dba o nią, nie wysusza jej oraz niweluje uczucie ściągniętej twarzy. Hasło przewodnie informuje, że jest to rozświetlająca formuła, a ja żadnego blasku u siebie nie dostrzegam. Zapach jest intensywny, jego nuta jest słodka, nieco perfumowana, ale nie jest męcząca, a przełamana akcentem orzeźwiającej limonki. Wiodący aromat, który zdecydowanie najmocniej wyczuwam to gliceryna. Aplikacja należy do prostych, wystarczy wycisnąć porcję na dłoń i rozsmarować po dedykowanym obszarze. Pojemność mojego egzemplarza wynosi 150 ml, nie jest to zbyt dużo, ale jej kształt może stanowić zaletę, kiedy wybieramy się w podróż. Wydajność mnie nie zachwyca, zużycie asortymentu postępuje w dosyć szybkim tempie. Marka zadbała o naturalny skład, który stanowi aż 99% zawartości opakowania. Pochwała należy się za to, że firma postawiła na wegańską formułę i nie prowadziła testów na zwierzętach. Plastikowe podanie jest dosyć popularną formą wyboru opakowania, ale szkoda, że nie ma chociażby przezroczystego paska, który pozwolił by monitorować pozostałość zapasu. Dozownik, który zmienia ciecz w piankę jest wygodny, precyzyjny i działa bez zarzutu. Pompka dodatkowo jest zabezpieczona korkiem, co ochroni przed niechcianym wylaniem się płynu. Etykieta utrzymana jest w dziewczęcej kolorystyce różu i fioletu, a przełamana została srebrnymi napisami. Reasumując jest to dobry produkt, który spełnia swoją funkcję i nie rozczarował mnie. Nie jest to mój ideał, ponieważ jego cechy nie są szyte na miarę moich wyobrażeń. Moja sztuka pozostaje w dalszym ciągu w użyciu, ale czy zdecyduje się na zakup kolejnej tego jeszcze nie wiem.
    kama_m1
    26 lutego 2025 o 13:05
    Bardzo przyjemna pianka do codzienneji pielęgnacji. Spełnia swoje funkcje a dodatkowo ładnie rozświetla skórę i dodaje blasku.
    Piankę do mycia twarzy od marki Eveline kupiłam w drogerii Hebe, jej koszt to ok. 15 zł. Zachęcona designem i kolorystyką opakowania oraz obiecującym działaniem rozświetlającym błyskawicznie znalazła się w moim koszyku. :) Pianka zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego które czerpane są z natury, bez testów na zwierzętach i bez SLS. W składzie znajdziemy m.in pre-i probiotyki, limonkę, bio wodę neroli i składnik, który jest odpowiedzialny za rozświetlenie czyli illumiglow. Pianka występuje w pojemności 150ml. Opakowanie posiada wygodną pompkę, która się nie zacina i po miesiącu użytkowania nie płata figli. Design opakowania jest bardzo przyjemny dla oka, kolorystyka i ciekawa szata opakowania trochę faktycznie imituje obiecujące glow kupiło mnie samym wzrokiem :) Konsystencja tradycyjna jak przystało na tego typu produkty, po wstrząśnięciu opakowania wytwarza przyjemną, delikatną, kremową piankę, uważam, że dozuje odpowiednią ilość - jedna pompka na jedną aplikację (twarz i szyja) co przekłada się na jej dużą wydajność. Przy codziennym użytkowaniu rano jak podczas wieczornej pielęgnacji wystarczyła mi na 1,5 miesiąca. Zapach jest delikatny, nienachalny lekko orzeźwiający, cytrusowy, przyjemny i umilający rytuał pielęgnacyjny. Piankę aplikuję na dłonie na zwilżoną wcześniej twarz i okrężnymi ruchami przez ok. pół minutki wykonuje masaż. Zdecydowałam się wybrać tę piankę również dlatego, że dedykowana jest do skóry wrażliwej a taką też posiadam i faktycznie jest na tyle delikatna, że nie zauważyłam żadnego podrażnienia czy też wzmożonego zaczerwienienia skóry. Skóra po jej użyciu jest doczyszczona, nie czuję nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia czy też przesuszenia. Dobrze oczyszcza skórę z pozostałości makijażu i zanieczyszczeń. Nie narusza bariery hydrolipidowej skóry, zapewnia przyjemne uczucie odświeżenia, koi i łagodzi skórę i faktycznie pięknie rozświetla skórę, dodaje jej blasku, odżywia, nie jest matowa i poszarzała tylko promienna :) Z ogólnego działania produktu jestem bardzo zadowolona. I przyznam szczerze, że jak na drogeryjny produkt jest świetna i lepszego działania nie oczekuję, nawet obiecujące glow producenta jest spełnione, więc .. czego chcieć więcej ? . :) Podoba mi się ten produkt! Tak - kupię ponownie. Polecam! :)
    Zalety:
    • opakowanie, design, wizualnie ładnie się prezentuje i zachęca do kupna,
    • przyjemna, kremowa formuła,
    • orzeźwiający zapach,
    • dobry skład, wegańska,
    • wydajna, 1 pompka - 1 aplikacja,
    • idealna do skóry wrażliwej,
    • oczyszcza, domywa zanieczyszczenia, koi, nawilża i zapewnia promienny wygląd skórze,
    • dostępna w Hebe w niskiej cenie.
    Wady:
    • brak.
  • 18 października 2024 o 23:02
    bardzo delikatna
    Bardzo delikatna pianka do oczyszczania twarzy. Delikatnie myje skórę twarzy, oczyszcza ją z sebum i nie podrażnia skóry. Moim zdaniem nie radzi sobie najlepiej z resztkami makijażu, miałam poczucie że jego resztki pozostawały na skórze. W związku z tym używałam jej głównie rano. Konsystencja panki ok, lekka i bardzo delikatnie pachnąca. Sporym minusem dla mnie było opakowanie. Pompka dość ciężko się naciskała, a mniej więcej w połowie opakowania zaczęła się psuć.
    DomFra
    5 czerwca 2024 o 19:17
    Wodnista konsystencja i zepsuta pompka to główne cechy, które zapadły mi w pamięć
    Piankę kupiłam w sklepie Eveline na dużej promocji przy okazji innych zakupów. Jestem posiadaczką cery wrażliwej i trądzikowej, dlatego codzienne mycie twarzy jest dla mnie bardzo istotne. 150 ml produktu zamknięto w butelce z twardego plastiku zakończonej pompką. I tu klops, ponieważ mechanizm przestał działać po 5 – 6 użyciach. Musiałam odstawić kosmetyk i zaopatrzyć się w inną piankę, abym miała do czego przelać tą od Eveline. Mam nadzieję, że to był tylko wypadek przy pracy, a nie reguła przy opakowaniach. Sama pianka była dość wodnista, szybko traciła na sprężystości, a jeden stopień dzielił ją od tego, abym była niezadowolona z jej konsystencji. Tutaj określam ją jako „ujdzie”. Pianka była biała o neutralnym zapachu, który nie został mi w pamięci. Używałam ją przez ok. 1,5 miesiąca, więc jej wydajność uważam za standardową. Samo mycie przebiegło bez problemów, pianka wieczorem domywała resztki makijażu czy SPF, a rano sebum czy resztki kosmetyków. Bez przeszkód mogłam zmyć ją z twarzy, nie podrażniała skóry. Niestety, ale nie mogę powiedzieć, aby była nawilżająca, odżywcza czy rozświetlała moją cerę. Ot, zwykłe myjadło do twarzy, które mogłoby mieć lepszą konsystencję. Podsumowując, pianka nie zmieniła mojej pielęgnacji, a z jej użytkowania (które skończyłam na końcu kwietnia) w pamięć zapadła mi tylko ta konsystencja. Jeżeli ktoś lubi pianki to może przetestować, ale na mnie nie zrobiła wrażenia.
    Zalety:
    • wydajność,
    • dobrze domywała twarz zarówno rano jak i wieczorem,
    • delikatna dla skóry,
    Wady:
    • pompka zepsuła się na początku używania,
    • przesadzone obietnice producenta,
    • wodnista konsystencja, zbyt mało puchata jak na piankę.
  • 12 marca 2024 o 10:32
    Bardzo dobra pianka
    • Pianka sprawdza się u mnie bardzo dobrze i mogę ją polecić. • Delikatnie oczyszcza skórę, nie podrażnia jej, odświeża, skóra po zastosowaniu jest świeża i czysta. • Jeśli chodzi o odblokowanie porów i zapobieganie powstawaniu zaskórników to nie zauważyłam żadnych zmian na swojej skórze.