Kremy uniwersalne

Tołpa
tołpa. authentic krem rozświetlona skóra, 40 ml

• 10 października 2024 o 23:49
    Gdzie jest rozświetlenie?
    Niby zużyłam 90% kosmetyku, niby był przyjemny ale czegoś tam jednak brakowało. Przede wszystkim widząc napis 'rozświetlenie' oczekiwałam efektu rozświetlenia, a krem po prostu znika z naszej buzi, nic nie nablyszcza. Zostawia ją nawet lekko zmatowiona. Będzie to plusem dla cer mieszanych i tłustych. Ja używałam tego kremu właśnie latem i był strzałem w dziesiątkę. Nie odczułam jednak jakichś właściwości pielęgnacyjnych. Efekt jest bardziej pod palcem bo krem nadaje cerze takiej gładkości bezpośrednio po aplikacji. Nie zapchał mojej cery, chyba że nałożyłam go za dużo, wiadomo jak to bywa z rana w pośpiechu. Myslalam że krem będzie lekko pachnial, a niczego takiego nie było, sama nie wiem czy to plus czy minus. Ja to chyba wolę jak coś ma zapaszek. Myślę że do tego kremu nie wrócę, ale nie z tego względu że był zły, a dlatego, że lubię testować różnorodne kosmetyki. Posiadaczki cer tłustych naprawdę byłyby zadowolone bo krem Tolpa nadaje się doskonale pod makijaż, nic się nie roluje, nie sciera, nie tłuści. Podkład się nie rusza.
  • 26 października 2023 o 19:38
    Na dzień jak najbardziej tak
    Kremik ma bardzo lekką konsystencję, która szybko się wchłania. Na dzień przy cerze mieszanej sprawdza się super. Makijaż na tym kremie utrzymuje się bardzo ładnie, buzia jest lekko rozświetlona. Na noc jednak krem ten jest dla mnie za lekki i nie daje takiego nawilżenia jakiego moja skóra potrzebuje.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • za małe nawilżenie
  • 11 sierpnia 2023 o 13:42
    Uwielbiam go :)
    To jest zdecydowanie mój ulubiony krem. Bardzo łagodny, lekki, przyjemny, łagodzący, szybko się wchłania do matu. Nie pozostawia absolutnie żadnego filmu na twarzy, co w nim bardzo cenię. On po prostu wsiąka w kilka sekund i robi co ma robić, ale od środka. Pęknie wygładza skórę i ją uspokaja. Rozświetla ją, ale nie poprzez błyszczącą warstwę czy jakieś drobinki, a przez rozjaśnienie, wygładzenie i ujednolicenie cery. On ją rozświetla od środka. Czytając recenzje widzę, że wiele osób spodziewało się innego rozświetlenia czyli pewnie błyszczącej okluzji. Tego przy tym kosmetyku nie ma. Krem jest przyjemnie leciutki i po zastosowaniu zostawia skórę taką jak powinna wyglądać skóra normalna. Świetnie nadaje się pod makijaż i pod spf, bo nie zostawia obciążającej warstwy. Osoby z cerą suchą myślę, że nie będą z tego kremu zadowolone, bo będzie dla nich za mało treściwy chyba, że wspomogą się czymś więcej. Ja mam cerę mieszaną i dla takich osób jest ten krem idealny zwłaszcza teraz w ciepłe dni ja go stosuje rano i wieczorem. Będzie też dobry dla osób z cerą tłusta, normalną czy nawet naczynkową też, bo on pięknie naczynka wycisza. Ja polecam wypróbować zwłaszcza osobom takim jak ja, które nie znoszą gdy krem zostawia lepką czy tłustą warstwę, które lubią gdy kosmetyk wchłania się, a nie zastyga na skórze. Krem co najważniejsze poprawia stan cery, na pewno jej nie zapycha, ani nie podrażnia. Myślę, że będzie też dobry dla wrażliwej cery, bo skład jest bardzo ładny i ograniczony i już przy nakładaniu czuć delikatność kremu. jest bez zapachowy. Dla mnie ten krem to mocne 5.
    Zalety:
    • wygładza
    • nawilża
    • nie zostawia tłustej warstwy
    • szybko się wchłania
    • łagodzi podrażnienia
    • poprawia stan skóry
    • lekki
    • można stosować rano i wieczorem
    sunill
    28 stycznia 2023 o 13:36
    Trochę działa trochę nie
    Po użyciu od razu jest uczucie ściągnięcia, napięcia skóry którego nie lubię. Potem te uczucie mija. Brak efektu rozświetlenia, prawdę mówiąc nie wiem na czym on mógłby polegać. Jednak zauważyłam że pory są mniej widoczne (na czym mi zależy) i skóra trochę jakby woskowa, ale matowa. Więc coś działa ale nie wiem czy zgodnie z nazwą -że rozświetla.
    Zalety:
    • zmniejszona widoczność porów
    Wady:
    • nie rozświetla
    • ściągnięta skóra twarzy
  • 17 lipca 2022 o 1:10
    Polecam
    Produkt nie zachwycił mnie od razu. Zdecydowanie nie nadaje się na dzień. Skóra po nim lekko piecze jest "napięta" Nawet w taki lekko nieprzyjemny sposób po czym jak się wchłonie jest super miękka i nawilżona. Stosowałam na noc jako krem po serum także kwasowym i twarz rano była super. Na pewno wrócę do tej serii jak się zrobi chłodniej