Maseczki klasyczne

tołpa. masking maseczka ekspresowo oczyszczająca, 2x5 ml

KardiaM
    10 czerwca 2024 o 10:26
    Szybkie i konkretne działanie
    Opis maseczki wydaje się wręcz stworzony dla osób zabieganych, które nie mają zbyt wiele czasu, by móc sobie pozwolić na długie, domowe SPA. Po dobrych doświadczeniach z produktami tej Firmy, zdecydowałam się na wypróbowanie maseczki. Opakowanie to saszetka (a w zasadzie 2 saszetki, więc plus za wydajność). Szata graficzna jest estetyczna i przykuwająca wzrok. Kosmetyk ma dość płynną konsystencję, ale nie miałam problemu z jego aplikacją. Kolor jest metaliczny, ciemnoszary, a zapach porównałabym do mięty. Po nałożeniu czułam efekt chłodzenia i aromat mentolu, więc oprócz oczyszczenia skóry, można również uzyskać odświeżenie i orzeźwienie, zwłaszcza w gorące dni. W ciągu tych kilku minut maseczka nieco zastygła i ściemniała na twarzy, czułam również lekkie "ściągnięcie" skóry. Nie miałam większych problemów z jej zmyciem. Zarówno podczas "noszenia", jak i po jej usunięciu, nie czułam żadnych niepożądanych reakcji (oprócz wspomnianego wyżej odczucia chłodu, jednakże nie było to dla mnie nieprzyjemne). Nie spowodowała u mnie uczulenia, podrażnień i i wysypu. Efekt to przede wszystkim odświeżenie, orzeźwienie i oczyszczenie skóry, co daje świetną bazę do dalszych kroków pielęgnacyjnych, zatem zamierzony rezultat został osiągnięty. Jestem zadowolona i będę powracać :)
    Madrzys
    20 stycznia 2024 o 8:37
    Hit!
    Super oczyszczenie, szybkie działanie. Idealnie, ze maseczka jest podzielona na dwie porcje! zawsze dla mnie całe opakowanie maseczki jest za dużo na jeden raz, dlatego dziele na 2 aplikacje a tutaj tego problemu nie ma. Po nałożeniu delikatne mrowienie, efekt chłodzenia i świeżości. Lubię, jak czuć, ze coś się dzieje na twarzy przy tego typu produktach. Fajny zapach, nie spływa, tylko 3 minutki i efekt oczyszczonej, nieprzesuszonej skory gotowy. Kupię jeszcze nie raz.
  • 12 grudnia 2023 o 21:40
    Ge nia lna!
    Kupiłam w dużej promocji i żałuję że tak mało. Ogólnie maski w saszetkach tej firmy są rewelacyjne ale ta tańsza linia jest niesamowita. Bardzo dobrze się nakłada. Zasycha ale nie do końca dzięki czemu super się zmywa. Genialnie oczyszcza. Ma piękne nowoczesne i estetyczne opakowanie. Cena to bajka.
    Zalety:
    • Wszystko
    Wady:
  • 28 września 2023 o 19:15
    Jest super
    Maseczka sprawdziła się u mnie tak bardzo że gdy mam okazję ją kupić kupuje na zapas. Naprawdę detoksuje moją skórę. Skóra jest wygładzona złuszczona i wygląda naprawdę świeżo.
  • 9 maja 2023 o 22:27
    Szybsza wersja maski czarny detox
    Maseczki wpadają do mojego koszyka praktycznie przy każdych drogeryjnych zakupach, tym razem postawiłam na nowości od Tołpy. Od samego początku odniosłam wrażenie, że produkt wydaje mi się znajomy - ma charakterystyczny szaro-betonowy kolor i przyjemny zapach. Jest dość gęstej konsystencji, dobrze rozprowadza się na skórze. Nie szczypie nawet w rejonach uszkodzonego naskórka, zapach nie powoduje też łzawienia oczu. Zmywałam maskę oczywiście od razu po upływie planowanych trzech minut. Jak to bywa z glinkami - jest dość ciężka do domycia, ale skóra po niej jest tak mocno oczyszczona, że aż skrzypi pod palcami :) Przy każdym użyciu następnego dnia zauważyłam, że moja cera miała znacznie mniej sebum, makijaż lepiej się utrzymywał. Nie odnotowałam poprawy w kwestii niedoskonałości, ale i tak uważam że to bardzo udany produkt. Przypomina bardzo czarną maskę detox w tubie od tołpy, która też przypadła mojej skórze do gustu. Warta sprawdzenia!
    Zalety:
    • natychmiastowe działanie oczyszczające
    • nie podrażnia i nie wysusza