Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

OnlyBio Lovely Mommy, Serum liftingujące biust dla kobiet w ciąży i po porodzie

• 22 października 2023 o 21:42
    zostaniemy razem na długo
    Przeszłam 2 ciąże z tym produktem. Lubię markę Onlybio i tutaj też się nie zawiodłam. Serum ma dość lejącą konsystencję, delikatny zapach, a przede wszystkim DZIAŁA. Bardzo skutecznie działa na skórę piersi i dekoltu, w połączeniu z aktywnością fizyczną daje wymierne efekty. Wchłania się, nie jest tłuste, nie brudzi ubrania, więc w ciąży można i warto reaplikować nawet 2x w ciągu dnia. Ma czysty skład, co w ciąży i w czasie karmienia piersią jest dla mnie niezwykle istotne. Kosztuje około 20 zł w promocji, co jest uczciwą ceną, nie zużywa się bardzo szybko. Trzeba jednak używać na bieżąco, ponieważ po miesiącu od otwarcia, zaczyna robić się płynne. Ogólnie jestem zadowolona z tego produktu.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    Wady:
    • Zmiana konsystencji z czasem
  • 13 marca 2023 o 16:25
    Przeciętniak w kompletnie niedopasowanym do formuły opakowaniu
    Kupiłam to serum już po porodzie, chcąc zadbać o kondycję skóry. Karmię piersią, dlatego pielęgnację dobieram również pod tym kątem - musi być ona nie tylko skuteczna, ale i bezpieczna dla mojej córeczki. Serum z OnlyBio, mimo, iż jest w pełni bezpieczne i całkiem nieźle nawilża, to jednak nie spełniło moich oczekiwań - znam o wiele lepsze mazidła od niego. Zacznę jednak od plusów - bo i takowe to cudo posiada. + Dobry skład, bezpieczny dla dziecka - oczywiście, tuż przed karmieniem należy umyć brodawki, ja radzę sobie tak, że po prostu je omijam podczas aplikacji. + Przyjemny, nienachalny zapach. Kobiecy i subtelny, słodki, kwiatowy. + Serum nie uczula i nie podrażnia wrażliwej skóry. + Przyjemnie nawilża. + Niedrogie. MINUSY: - Lejąca konsystencja, dosłownie jak woda - wycieka z tuby w sposób totalnie niekontrolowany. Przy nieco większej ilości nieprzyjemnie się lepi. - Kompletnie niedostosowane do formuły opakowanie - serio, tuba przy takiej konsystencji?! Każde otwarcie skutkuje natychmiastowym wyciekiem balsamu i jego utratą, co tragicznie obniża wydajność kosmetyku. - Kiepska wydajność - starczył ledwie na miesiąc (!). - Nie odnotowałam efektów obiecywanych przez producenta - nie ma mowy o poprawie napięcia (choć ja nie narzekam na jego brak, ale przecież zawsze może być lepiej!), ujędrnieniu, odżywieniu czy ukojeniu. Nic, zero, null. Wmasowywałam go sumiennie, dwa razy dziennie - i nie dostrzegłam absolutnie żadnych efektów. Reasumując - każdy przeciętny, nawilżający balsam daje takie same, jeśli nie lepsze rezultaty. W tej sytuacji nie widzę sensu, by kupować ponownie recenzowane serum, zwłaszcza, że jest upierdliwe w stosowaniu. Tubę zmęczyłam i szukam czegoś innego - czegoś, co rzeczywiście zadba o mój biust w tym magicznym, choć trudnym dla niego czasie.
  • 7 października 2022 o 13:41
    Kupię jeszcze raz
    Serum od OnlyBio aplikuję od około miesiąca , codziennie rano i wieczorem. Różnica w wyglądzie piersi była bardzo szybko widoczna, bo ledwie po paru dniach stosowania)! Mój biust stał się zdecydowanie bardziej zregenerowany i podniesiony. Zaokrąglił się, wygładził i ujędrnił. ”Techniczne” cechy serum : ma bardzo płynną,dobrze rozprowadzającą się i wchłaniającą konsystencje. Nie zostawia tłustego filtru na skórze. 99% serum to składniki pochodzenia naturalnego (m.in. skwalan, olej słonecznikowy czy masło shea)! Może być stosowany po 3 miesiącu ciąży, po porodzie a także w trakcie karmienia piersią. Jest jednak jedna rzecz, która mi baaaardzo przeszkadza w tym kosmetyku, mowa o opakowaniu i aplikacji. Jak wspomniałam konsystencja jak na serum jest bardzo płynna i po otwarciu tubki po prostu wylewa się.... tym samym nasze serum ląduje na podłodze, ubraniu czy półce przez co tracimy niepotrzebnie nasz kosmetyk ( ja trzymam opakowanie otworem do góry). Przy takim produkcie lepiej spisałaby się butelką z pompką lub pipetką ;) .
    Zalety:
    • Skład i działanie.
    Wady:
    • Opakowanie i sposób aplikacji.
  • 11 czerwca 2022 o 0:17
    Zbędny, jeśli już posiadasz balsam
    Najpierw zostałam posiadaczką balsamu z tej serii. Tak bardzo mi się spodobał, że dokupiłam serum do kompletu, a że jeszcze była promocja w Rossmannie, to nic tylko brać. Produkt kupiłam będąc w ciąży i bardzo zależało mi na bezpiecznym składzie. OnlyBio to strzał w dziesiątkę pod tym względem. Serum otrzymujemy w tubie w odcieniach fioletu. Ładna, prosta szata graficzna, a opakowanie zamykane na klik i stawiane na głowie. Zapach jest bardzo ładny. Balsam pachnie pięknie i liczyłam, że serum będzie też, z tym że w tym kosmetyku jest subtelniejszy. Dla mnie to ciekawe połączenie cytrusów z kwiatami. Niestety, na tym kończą się zachwyty. Serum ma bardzo rzadką, lejącą się konsystencję. Wystarczy, że ledwo się otworzy tubkę, a serum dosłownie wycieka strumieniami. Kiepsko się wchłania, trzeba się namachac, żeby je wysmarować w ciało. Skóra po użyciu jest miła, gładka, ale to wszystko. Serum właściwie nie robi nic konkretnego, lekko nawilża i to jest tyle. Liczyłam na więcej, bo balsam jest świetny szczerze powiedziawszy, to już lepiej kupić sam balsam z tej serii, który lepiej nawilża. Krzywdy nie robiło, rozstępów nie ma. Ale to wszystko potrafi krem, dlaczego traktuje jako miły dodatek do codziennej pielęgnacji, nic wielkiego
  • 25 stycznia 2022 o 17:29
    Tylko przyjemny.
    Kupiłam ten balsam z ciekawości. Nie jestem w ciąży, ani nie jestem po porodzie po prostu lubię sięgać po tego typu produkty, lubię dbać o biust :) Naturalne, że nie wierzę w jakieś magiczne właściwości takich kremów, jednak kupuje je dla zasady stosowania kremu do biustu. Sprawia mi to przyjemność. Krem zamknięty w wygodnej tubce. Cena jak najbardziej przystępna w Rossmannie (a w sklepach online to już w ogóle groszowe sprawy), zwłaszcza biorąc pod uwagę konkurencję i ich ceny. Serum koloru mleczno-białego. Konsystencja bardzo wodnista - nie wiem czy mi pasuje aż tak rzadka konsystencja, gdyż jak się zagapimy otwierając tubkę krem wyląduje na podłodze ..., pół biedy jak na nas. Plus taki, że wystarczy mała ilość do wysmarowania biustu, więc będzie niesamowicie wydajny. Dość szybko się wchłania. Zapach posiada baardzo delikatny, nie drażniący, wiem, że dużo kobiet miało problem z zapachem kremu do biustu Palmer's, więc tak tylko nadmieniam, że zapach OnlyBio jest praktycznie niewyczuwalny. Po wchłonięciu zostawia skórę biustu bardzo przyjemną w dotyku, delikatną. Nie daje uczucia napięcia, nawilżenia też nie. Przyjemny krem po prostu, który moim zdaniem nie robi za wiele. Drugi raz raczej po niego raczej nie sięgnę. Lepiej dopłacić i kupić Palmer's czy krem Eveline.