Bazy pod cienie

Wibo Energy Shot Under Eye Base Baza pod oczy

• 11 marca 2023 o 19:29
    Żeby na każdej życiowej pomyłce wychodziło się tak jak na tej
    Każda z Was pewno zna to uczucie : jesteśmy czegoś na 100% pewne i święcie przekonane , że jest dokładnie tak jak myślimy a tu nagle rzeczywistość pokazuje nam palec. I to nie ten kiwający zachęcająco , tylko ten środkowy. No . To tak było ze mną i bohaterką mojej dzisiejszej recenzji . Byłam pewna , iż w szufladzie na zapasy czeka na mnie nowiutka baza . Ale! Im dłużej zaglądałam tym bardziej bazy tam nie było. Więc wyjście było jedno : sznurować skoki i do Ross. A tam jakaś wewnętrzna siła pchnęła mnie ku szafie Wibo . Lubię ich kosmetyki , tej bazy jeszcze nie znałam i chyba nawet była na nią promka więc kupiłam . Wtedy jeszcze nie wiedziałam jak ten produkt mną wstrząśnie :D. No to kolejnego dnia zasiadam przed lustrem i pyk . Biorę tę zgrabną plastikową , pastelową tubkę . I sobie czytam , że najpierw 94 % składników pochodzenia naturalnego ( git ) a potem , że to baza pod oczy ! Spojrzałam na tą bazę , na swoje odbicie w lustrze i znów na bazę bo przecież ale , że co ? Chciałam bazę pod cienie a tu pod oczy . Szok . Jak jeszcze potem zauważyłam aplikator w formie metalowej kulki to już całkiem się podłamałam , że to bardziej do utrwalenia korektora a nie pod cienie . No ale do odważnych świat należy więc postanowiłam użyć i pod cienie i zgodnie z zaleceniem pod oczy . Na szczęście ten produkt ma sens , więc odetchnęłam z ulgą . Jest to bardzo lekka emulsja w odcieniu jasnego beżu. Przypomina taki rozwodniony korektor . Nie wyczuwam w niej żadnego zapachu. Ta kulka fajnie chłodzi to muszę przyznać , jednak używanie jej jako klasycznej bazy pod cienie przez tą kulkę nie jest do końca komfortowe . Dlatego ja wyciskam sobie odrobinę i wklepuję . Dzięki temu lekkiemu zabarwieniu fajnie wyrównuje powieki. Maskuje drobne żyłki. Pod oczami to takiego korygującego działania nie widać , no ale nakładam ją na podkład potem dopiero wklepuję korektor i puder . Jest lekko lepka co moim zdaniem jest zaletą bo zwiększa przyczepność kosmetyków . Nie zauważyłam by się rolowała i grudkowała. Jeśli chodzi o działanie pod oczami to jest całkiem spoko. Zgodzę się z jedną z recenzentek poniżej ona tak lekko wygładza co sprawia , że ten korektor i puder siedzą na twarzy jak przyspawane i w ciągu dnia nic się roluje i nie wchodzi w załamania . Jako baza pod cienie też jest ok. Cienie bardzo dobrze się na niej blendują , nie tworzą się żadne plamy czy prześwity. Nie zapewnia może trwałości na cały dzień bo po około 9 h zauważyłam , że niektóre mocno błyszczące cienie się na niej zrolować potrafią no ale jak tu się czepić skoro to baza pod cienie a ja po prostu nie doczytałam tego w sklepie. Nie zauważyłam by łzawiły po niej oczy . Faktycznie zgodzę się , że trwałość makijażu po użyciu tego produktu jest bardzo dobra , ale to też zasługa jakości produktów do makijażu i nie ma sensu tego ukrywać . Ogółem to taka ciekawostka kosmetyczna bo baza pod oczy nie jest czymś czego każda z nas koniecznie potrzebuje ale fajnie mi się jej używa. Ciężko się odnieść do tych obietnic o nawilżeniu bo nie jest to krem pod oczy i na '' gołą'' skórę tego nie nakładam , ale nie wywołała przesuszeń. Nawet ją lubię. Pewnie nie kupię ponownie bo raz , że mega wydajna a dwa - chcę typową bazę pod cienie , ale miło było poznać i ode mnie mocne 4 gwiazdki.
    Zalety:
    • wydajna
    • ładne opakowanie
    • lekko lepka co zwiększa przyczepność kosmetyków
    • świetnie wpływa na trwałość korektora i pudru w okolicy powiek
    • nadaje się jako baza pod cienie
    • nie przesusza i nie podrażnia
    Wady:
    • nie zauważyłam obiecanego nawilżenia
  • 16 lutego 2023 o 13:33
    Świetny produkt
    Jeśli chodzi o tę półkę cenową to produkt naprawdę super. Opakowanie totalnie zawiodło. Pomysł świetny, ale wykonanie okropne... Kulka w ogóle nie działa, więc ją wyjęłam. Produkt łatwo dostępny, tani i wydajny. Spełnia swoją rolę - cienie trzymają się dłużej, poprawia wygląd skóry. Fajnie, że ma witaminę E i 94% składników pochodzenia naturalnego.
    Wady:
  • 21 września 2022 o 13:20
    Fajny choć niebezpieczny :)
    Zacznę od wyjaśnienia czemu opisałam produkt jako niebezpieczny :) Odnoszę to do opakowania, które przy pierwszej próbie zastosowania "wybuchło". Delikatnie nacisnęłam tubkę ponieważ produkt nie chciał się rozprowadzić po kulce a wtedy kulka wyleciała z impetem w stronę mojej twarzy, rozbryzgując bazę po łazience :) Na szczęście trochę produktu zostało i używałam już go bez kulki. Mogę przyznać że baza naprawdę robi robotę, ładnie kryje cienie pod oczami, wygładzając skórę i wyrównując koloryt. Cienie dłużej się trzymają. Ma działanie mocno nawilżające i nawet mogę stwierdzić że może zastąpić krem. Chyba zaryzykuję ponowny zakup, mam nadzieję że nie dostanę znowu kulką po twarzy :)
  • 11 marca 2022 o 18:35
    Bardzo dobre
    Używam codziennie, lekko nawilża i wygładza okolice pod oczami. Korektor nie zbiera się w załamaniach. Posiada ciekawy aplikator zakończony metalową kulką, która przyjemnie chłodzi. Do dorwania na promocji za ok. 11 zł. Bardzo fajny produkt, jeśli ma się niewymagającą skórę pod oczami to będzie dobrym wyborem.
    Zalety:
    • pojemność
    • działanie
    • kolor
    • sposób aplikacji
  • 13 listopada 2021 o 22:12
    Nie wiem czy kupię ponownie
    Natrafiłam na tę bazę zupełnie przypadkiem w Rossmanie. Przedstawiona była jako nowość. A że ja lubię testować nowości..... No, uwierzcie mi, nie mogłam jej nie kupić ;) Traktuję tę bazę jak krem pod oczy, używam przed nałożeniem korektora. Baza pozostawia na skórę delikatnie lepką warstwę co pozwala na utrzymanie korektora na swoim miejscu. Nie powiedziałabym żeby przedłużała trwałość makijażu, ale mam wrażenie, że makijaż w tej strefie wygląda lepiej, ładniej, gładko. Metalowa kulka dozująca produkt fajnie chłodzi okolice pod oczami. Pomysł bardzo dobry, niestety wykonanie wadliwe. Niestety podczas rolowania trze ona skórę, jakby ta kulka była zainstalowana zbyt głęboko. Być może trafiłam na felerny egzemplarz, nie wiem. Jednak w moim przypadku (bardzo cienka skóra pod oczami) jest to wręcz bolesne. Myślę, że zużyję kosmetyk do końca bo ma naprawdę fajne działanie, jednak nie wiem czy kupię ponownie Pojemność 15ml, ważność 6 miesięcy od pierwszego otwarcia

Zobacz także inne Bazy pod cienie