Wcierki do włosów i skóry głowy

Herbaria Banfi, Wcierka kofeinowa bez alkoholu `Nagietek i rumianek`

Banfi Wcierka kofeinowa do włosów, nagietek i rumianek

• 12 maja 2025 o 19:20
    Jeśli szukasz wcierki bezalkoholowej…
    Zużyłam całe opakowanie tej wcierki i rzeczywiście zauważyłam efekty – choć nie były one aż tak spektakularne jak po oryginalnej, alkoholowej wersji Banfi. Jeśli jednak z jakiegoś powodu wolisz wcierki bez alkoholu (np. masz wrażliwą skórę głowy), to będzie to naprawdę dobry zamiennik. Minusem dla mnie był ziołowy zapach – po użyciu wieczorem, następnego dnia przed wyjściem musiałam umyć włosy, bo zapach był nadal wyczuwalny, a same włosy nie wyglądały świeżo. Używałam jej średnio 4-5 razy w tygodniu i wystarczyła mi na około 2 miesiące, więc uważam, że wydajność jest naprawdę ok. Aplikowałam ją bezpośrednio na skórę głowy i delikatnie masowałam przez kilka minut. Wcierka ma płynną, wodnistą konsystencję, co ułatwia rozprowadzanie, ale może też sprawiać, że produkt spływa – warto nakładać ją powoli i w niewielkiej ilości. Aplikator mógłby być lepszy – np. z pipetą lub sprayem. Po mniej więcej 2 tygodniach zauważyłam nieco mniejsze wypadanie włosów, a po miesiącu pojawiły się pierwsze baby hair – szczególnie przy linii czoła i skroniach. Podsumowując: działa, ale z drobnymi wadami. Polecam tym, którzy szukają delikatniejszej bezalkoholowej alternatywy dla klasycznej Banfi.
    Zalety:
    • Bezalkoholowa, wzmacnia włosy
    Wady:
    • Dla niektórych osób może być zbyt łagodna, opakowanie/ dozownik, zapach
  • 27 kwietnia 2025 o 11:16
    Moje odczucia
    Przyjemna wcierka do używania codziennie nie wysusza. Przyjemny zapach kofeiny. Daje dość duży przyrost i masę baby hair. Napewno kupię ponownie chyba że dostanę jakieś opakowanie w ramach współpracy.
    • Brak alkoholu w składzie
    Wady:
    • Niewygodny aplikator
  • 10 lutego 2025 o 18:55
    bez alkoholu łatwiejszy do zniesienia zapach
    W plastikowej butelce znajduje się wcierka, której zapach nie odrzuca a nie jest to takie oczywiste. W tego typu produktach lubię jak jest aplikator ponieważ bardzo ułatwia to życie, tutaj niestety nie mamy czegoś takiego więc trzeba się bardziej pomęczyć. Przechodząc od razu do działania to przy regularnym stosowaniu jest jak najbardziej widoczne. Nie jest to szalony przyrost rzędu 10 cm w miesiąc ale można zauważyć wysyp baby hairów więc jest to najlepsze potwierdzenie skuteczności. Z uwagi na brak aplikatora raczej już do niej nie wrócę ponieważ wygoda zachęca do regularnego stosowania.
    Zalety:
    • wysyp baby hairów
    Wady:
    • brak aplikatora
  • 7 grudnia 2024 o 20:15
    Nie zachwyciła mnie
    Jako, że wcześniej stosowałam wcierkę Banfi klasyczną(w czerwonym opakowaniu) i byłam zachwycona efektami, to kupiłam i tą na promocji, bo zbliżał się termin. Szkoda było nie brać nawet do testów za 9.99. Niestety trochę się zawiodłam. Według producenta wcierkę można stosować nawet codziennie bo jest bez alkoholu, tak samo po myciu, jednak u mnie jest to nie możliwe, ponieważ wcierka mocno przetłuszcza włosy i strasznie zlepia. Brak atomizera, ja przelewałam do opakowania po innej wcierce. Zapach ładny, słodki a zarazem kawowy. Wcierka bardzo wydajna. Efekty drobne były, pojawiło mi się trochę baby hair, jednak nie stosowałam jej regularnie, właśnie przez to zlepianie tylko głównie przed myciem. Jak za normalną cenę, wolę kupić jej oryginalną wersję lub poszukać czegoś innego.
  • 23 października 2024 o 18:32
    Nie zauważyłam pozytywnych efektów
    Zużyłam całe opakowanie tej wcierki, ale szczerze mówiąc, nie zauważyłam żadnych pozytywnych efektów. Używałam jej bardziej "dla zasady", żeby cokolwiek nałożyć na skórę głowy. Minusem jest opakowanie – zupełnie niepraktyczne jak na wcierkę, musiałam przelać ją do innego pojemnika z atomizerem, żeby łatwiej ją aplikować. Na plus zdecydowanie pojemność, bo jak na wcierkę jest duża i wystarczyła mi na długi czas. Niestety, nie zauważyłam wysypu baby hair ani większych zmian, choć nie robiła nic złego – nie obciążała skóry głowy ani jej nie wysuszała. Może delikatnie łagodziła i nawilżała, ale efekt nie był spektakularny. Czy kupię ponownie? Nie wiem – na rynku jest tyle różnych wcierek, że chętnie przetestuję inne.
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Nie obciąża skóry głowy
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Niepraktyczne opakowanie, brak atomizera
    • Brak zauważalnych efektów, np. wysypu baby hair
    • Mało spektakularne działanie