Propozycja od marki Rimmel z serii Kind & Free jest godna zainteresowania. Jest to bardzo udany, ciekawy puder, chociaż posiada pewne wady.
Nie należę do stałych użytkowników produktów od marki Rimmel, szczerze mówiąc to w miarę możliwości omijam ją szerokim łukiem, a właściwie omijałam, bo od pewnego czasu ponownie poczułam zainteresowanie do ich nowości. Tym razem zdecydowałam się na propozycję z jednaj z chyba najnowszych serii od tego producenta, czyli Kind & Free. Początkowo te produkty w ogóle nie wzbudzały mojego zainteresowania, ale kiedy przyszły mi na szybko szukać jakiegoś niedrogiego pudru w jednej z drogerii, wybór padł na Rimmela. Spośród kilku dostępnych odcieni padło na ten najbardziej uniwersalny, czyli oczywiści kolorek transparentny o numerze 01.
Puder został zamknięty w opakowaniu o pojemności 10 gram. Dominującym odcieniem jest w tym wypadku przepiękny, jasny błękit, który jest charakterystyczny dla całej tej serii. Za pomocą białej czcionki umieszczono tu takie informacje jak logo producenta, nazwę produktu i jego podstawowe właściwości.
Po otworzeniu wieczka ukazuje nam się aplikator, który niestety jest bardzo słaby jakościowo. Ma to najprawdopodobniej być puszek, ale w ogóle nie sprawdza się w takiej roli. Jest sztywny, zabiera podkład z twarzy, nie nakłada pudru ani trochę równomiernie, robi smugi.
Produkt ten zdecydowanie bardziej polecam aplikować za pomocą puchatego pędzla i wklepywać w skórę. Posiada on bardzo dobre właściwości matujące, które nie prezentują się sztucznie, a tak bardziej satynowo. Po za tym may tu delikatny efekt wygładzenia, ale przede wszystkim utrwalenia. Niestety puder po kilku godzinach prezentował się sucho na moim czole, niezależnie od tego, jakiej bazy czy jakiego podkładu pod niego użyłam.
Mimo to wydaje mi się, że propozycja od marki Rimmel z serii Kind & Free jest godna zainteresowania. Jest to bardzo udany, ciekawy puder, chociaż posiada pewne wady. Mimo to polecam, bo jestem z niego całkiem zadowolona.
Zalety:
- Możliwość wyboru innego koloru niż transparentny
- Trwałość
- Utrwala
- Matuje
- Wygładza
Wady:
- Aplikator
- Może wyglądać sucho po kilku godzinach
- Trwałość