Pudry do twarzy

Rimmel Kind & Free Puder prasowany, 020 Light 10 g
Rimmel Kind & Free Puder do Twarzy 020 Light
Rimmel Kind&Free

• 18 czerwca 2024 o 11:24
    Ten puder do twarzy to taki średniaczek
    Ten puder do twarzy to taki średniaczek. Do codziennego makijażu się nadaje, ale bez szału. Nawet go lubię, ale używam go tylko wtedy, gdy noszę makijaż kilka h. Nie sprawdza się u mnie ( mam cerę mieszaną) przy upalnych dniach. - wyświeca się na twarzy po kilku h -wydajny - cena na promocji to około 16zł - w środku ma też gąbeczkę - nie bieli - dobrze współgra z różnymi podkładami
    Wady:
    • cera dość szybko się wyświeca
  • 16 czerwca 2024 o 15:35
    Super puder do cery wrażliwej
    Posiadam cerę wrażliwą, problematyczną, skłonną do "wyświecania się" i zapychania porów. Używam jedynie pudrów przezroczystych, a że uwielbiam pomadki i korektor z linii Kind & Free, to zdecydowałam się na zakup i tego. Moje główne pozytywne zaskoczenie to fakt, że moja cera (przy użyciu SPF i lekkiego fluidu) nie wyświeca się tak szybko jak przy innych pudrach! Zauważyłam lekkie wyświecanie dopiero przy ok. 6-7 godzinach noszenia, w przeciwieństwie do 3h z produktami innych marek. Dla mnie to już wystarczający powód dlaczego będę do niego wracać :) Na początku wygląda ultra matowo, nawet zabielając skórę, jednak po paru minutach ładnie się wtapia i przyjmuje bardzo naturalny efekt. Nie spowodował u mnie żadnych wysypów ani zapychania porów, co zdarza się bardzo łatwo. Ultra komfortowy na skórze. Główny minus - aplikator. Używam własnego pędzla do pudru, absolutnie nie jestem fanką dołączonej gąbki i nie polubiłam się z efektem jaki robi na skórze - puder osadzał się nierówno, a sama gąbka bardzo wydłużania nakładanie, puder się na niej nie trzyma. Osobiście preferowałabym puszek niż "silikonową gąbkę"
    Zalety:
    • trwałość
    • nie zapycha
    • nie powoduje wyprysków
    • wegański
    • naturalny efekt
    • nie czuć go na skórze
    Wady:
    • aplikator
  • 24 marca 2024 o 16:13
    Może być
    Niebieskie opakowanie przyciąga opakowanie. Puder jest prasowany, ma biały kolor i jest suchy pod palcami. Delikatnie bieli skórę chociaż zależy to od nałożonej ilości. Dobrze utrwala podkład i wygładza skórę, ale nie jest zbyt trwały. Podczas noszenia szybko się wyświeca. Na skórze daje lekko satynowe wykończenie przez co wygląda naturalnie. Na co dzień jak najbardziej, ale na większe wyjścia jest za słaby. Wydajność taka sobie. Może być.
  • 18 października 2023 o 12:11
    Wart uwagi
    Puder utrwalający bardzo mnie zachwycił. Po użyciu skóra twarzy jest wygładzona. Makijaż wykończony perfekcyjnie, odpowiednio utrwalony. Daje skórze naturalne wykończenie. Łatwa aplikacja nie osypuje się
    pirs
    3 października 2023 o 20:04
    Super zaskoczenie
    Puder ma kolor biały (mam kolor transparentny) i na początku gdy się go nakłada na twarz wygląda jakby była obsypana mąką ale to tylko przez chwilkę później magicznie wtapia się w skórę, dostosowuje do kolorytu, jest przyjemny, aksamitny, matuje ale nie przesusza, jest bardzo lekki nie czuć go na twarzy nie czuć ściągnięcia wytrzymuje bez świecenia około 5 godzin. Bezzapachowy ale dla mnie to nie problem.