Toniki i hydrolaty

Eeny Meeny Jogurtowy tonik nawilżający (stara wersja)

kosme.pl
Eeny meeny Yoghurt Moisturising Tonic Jogurtowy tonik nawilżający 100 ml

IvanaLi
    16 kwietnia 2025 o 13:43
    Nie dla cery problematycznej
    Byłam bardzo pozytywnie nastawiona do tego produktu ale po przetestowaniu niestety się rozczarowałam. Tonik nie nadaje się dla cery mieszanej i problematycznej. Miałam do niego kilka podejść i niestety za każdym razem to samo … czyli wysyp mini pryszczyków i zaskórników. Toniki jogurtowe zdecydowanie nie są dla mnie. Poza tym czułam ciężkość po nałożeniu tego kosmetyku. Jedyny plus tego produktu to piękny orzechowo - czekoladowy zapach. Polecam bardziej dla osób z cerą suchą, bo tonik oddałam tacie i jest bardzo zadowolony !
    Zalety:
    • orzechowo - czekoladowy zapach
    • sprawdzi się dla osób z cerą suchą
    Wady:
    • wysyp
    • uczucie ciężkości
  • 8 września 2024 o 18:00
    Świetny tonik
    Tonik ma konsystencję jak chmurka, cudnie koi i nawilża skórę przygotowując ją do dalszych etapów, produkt mimo niedużego opakowania jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
  • 7 września 2024 o 0:25
    Mlecznie, papierowo i krótkotrwale
    Z napisaniem tej recenzji planowałam wstrzymać się do ukończenia swojego opakowania, jednak ze względu na wprowadzenie nowej wersji postanowiłam to zrobić nieco wcześniej, by w przyszłości nie opisywać artefaktu z muzeum. ;D Tonik znajduje się w szklanym przezroczystym opakowaniu z uroczą minimalistyczną etykietą (której w obecnej wersji niestety już nie uświadczymy). Dozowanie za pomocą klasycznego otworu nieszczególnie się u mnie sprawdziło. Obecnie działa lepiej, jednak na początku wydozowanie choćby jednej kropli stanowiło problem i wzorem innej Wizażanki autentycznie byłam gotowa nawet rozkręcić całe opakowanie. Konsystencja to według mnie bardziej mleczny klasyk niż tytułowy jogurt. Nie mniej odmienny od oczekiwań okazał się zapach. Podobno miała być tu wanilia, a nawet zachwycić biała czekolada. Ani jednego, ani drugiego nie odczułam... Mój nos skojarzył ten osobliwy zapach z papierem sprzed lat i w ten sposób go postrzegałam. Jest specyficzny i na plus dyplomatycznie powiem, że nadmiernej słodkości nie mogę mu zarzucić. ;) Jakiekolwiek nie byłyby jednak właściwości toniku, najważniejsze są efekty, a te pozostają umiarkowane. Tonik kilkukrotnie zapewnił mi przyjemne ukojenie, jednak jako nawilżenie efekt dawał stosunkowo krótkotrwały. Krótko po aplikacji faktycznie zachwycał, jednak pod koniec dnia nie widziałam poprawy w porównaniu z dniem bez toniku. Na przestrzeni wielu miesięcy stosowania nie dostrzegłam żadnego efektu długotrwale i widocznie poprawiającego nawilżenie mojej suchej skóry. Czy zachęcam do zakupu? Trudno mi powiedzieć, zważywszy na fakt, że kolejnej buteleczki dokładnie tego kosmetyku już pewnie nie kupimy. Czy zachęcam do zakupu nowej wersji? Według mnie producent poczynił zbyt wiele zmian, by móc oba produkty postrzegać jako stuprocentowo zamienne. Póki co widzę tylko zachwyty influencerek, a ich opinia jest dla mnie równie wiarygodna co obietnice polityków. Na razie podchodzę do tego ostrożnie, a wręcz sceptycznie - cena niemal 80 złotych za nieobowiązkowy etap w pielęgnacji i brak spektakularnych efektów to według mnie zbyt wiele.
    Zalety:
    • doskonały skład
    • przyjemna mleczna konsystencja
    • działanie kojące
    • wysoka wydajność
    • wzorowa współpraca z innymi kosmetykami
    • nieprzesłodzony zapach
    Wady:
    • nie nazwałabym tej konsystencji jogurtem
    • różnice między zapowiedziami a faktycznym zapachem
    • na początku uciążliwe dozowanie
    • krótkotrwałość efektu nawilżającego na suchej skórze
    • cena jak na tonik jest dość zaporowa
  • 28 lipca 2024 o 12:59
    Cudowny delikatny nawilzacz
    Tonik pierwszy raz poznałam dzięki Alina Rose na jej kanale na YouTube gdzie bardzo go zachwalała i od tego czasu nosiłam się z jego zakupem. Opakowanie ,mimo iż szklane jest bardzo wygodne i poręczne. Konsystencja rzadkiego jogurtu w kolorze mlecznym. Zapach jak dla mnie śliczny i naprawdę wyczuwam nuty białej czekolady. Aplikacja była czystą przyjemnością ( nie miałam żadnych problemów z wydobyciem toniku z buteleczki i mimo szklanego opakowania tonik wykorzystałam do ostatniej kropli). Tonik wchłaniał się szybko i nie pozostawiał lepkiej warstwy. Nie zapychał i nie podrażniały skóry. Po zastosowaniu skóra była ukojona i ładnie nawilżona. Wydajność: stosując rano i wieczorem tonik starczył mi na ponad 2.5 miesiąca więc myślę ,że całkiem nieźle. Podsumowując bardzo polecam i na pewno do niego wrócę.
    • Działanie nawilżające
    anarty
    15 lutego 2024 o 7:22
    Mój ulubiony! ????
    Mam skórę suchą i dojrzałą. Zawsze po umyciu jej pierwsza rzecz jaką robię to nakładam ten tonik. Jak on cudownie łagodzi tę suchość, która mi ściąga skórę... Nakładam go na wnętrze dłoni i rozsmarowuję na całej twarzy. Ma lekko roślinny zapach, nie jogurtowy, taki bardziej... zbożowy? Jest mleczny, ma idealną konsystencję, nie spływa mi z tej dłoni. On naprawdę nawilża moją skórę. Zostawia delikatny film ochronny, skora jest po kilku minutach gotowa na krem czy serum. Żaden hydrolat mi tego nie zrobi, co ten tonik. Dostałam go w konkursie, ale na pewno kupię ponownie kiedy się skończy.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie