Wody perfumowane damskie

Evolve Organic Beauty Peony & Musk EDP

1 na 51 opinię

• 21 kwietnia 2023 o 16:53
    Woda jest bardzo kiepska, zero trwałości i bardzo średni zapach
    Wodę perfumowaną dostałam w prezencie. Może osobiście bym ją zakupiła bo uwielbiam w zapachach ogólnie piżmo, ale byłabym bardzo nimi rozczarowana, no i w sumie jestem. Wody używam już ok. 4ty miesiąc bardziej z przymusu by czymś prysnąć, ale na pewno nie dla samego zapachu. Są bo są i trzeba je jakoś wykorzystać, szkoda mi ich wyrzucać bo to był prezent. Butelka ma bardzo ciekawe i nietuzinkowe opakowanie, czyli mocna tektura, którą zdobią proste, nieprzesadzone, bez krzykliwych kolorów, delikatne napisy i opisy. W rezultacie bardzo ładnie komponuje się jako prezent dla kogoś. No ale to nie wszystko, opakowanie jest fajne, ale środek już nie. Po rozpakowaniu butelkę trzymałam poza tekturowym opakowaniem gdyż codzienne chowanie jej do środka było problematyczne, tektura okazała się tak mocna że czasem ciężko było mi było ją zamknąć jak i otworzyć. Zapach na początku wydawał mi się ciekawy, ale w sumie tylko przez chwilę. Bardziej coś kwiatowego.... no i w sumie tylko tyle. Nic więcej mój nos nie może z tego zapachu wyciągnąć więcej. Brakuje mi tutaj obiecanej bergamotki no i piżma którego uwielbiam, owoców nie wyczuwam. Peonia? Nie wiem nie znam tego zapachu ale kwiaty czuć więc sądzę, że to pewnie to. Najważniejszą wadą jest tutaj totalny brak trwałości. Pryskam dużą ilość o 7 rano, a po 5 minutach nie czuć nic. Gdzieś to ucieka, ulatnia się? Nie wiem. Nawet nie można powiedzieć o rozwijającym się zapachu, nie czuć po chwili nic. Z czasem zapach robi się nudny, nie wnosi nic, w sumie czuć go przez chwilę, przypomina mi to jakiś hydrolat, którego zapach czuć sekundę i od razu wyparowuje. To samo jest tutaj. Po spryskaniu się i tak używam czegoś mocniejszego. Można wylać tutaj na siebie pół butelki i efekt będzie ten sam czyli znikomy. Totalny brak trwałości i zero wydajności. Na jaką porę dnia polecam zapach? Sama nie wiem ze względu na to że trzeba go dokładać i jest go wciąż za mało, jest zbyt słaby i nie nadaje się ani na dzień ani tym bardziej na wieczorne wyjście. W sumie w ogóle nie polecam. Na koniec stwierdzę że szkoda wydawać na to jakiekolwiek pieniądze, jakość jest bardzo kiepska, a ładne opakowanie raczej nie przykryje dużej ilości wad. Od siebie nie polecam. ZALETY: ładne i ciekawe opakowanie nie podrażnia skóry WADY: cena jest za wysoka nie wyczuwam nic owocowego oraz piżma zapach kwiatów czuć ale słabo bardzo kiepska wydajność (zapach jest na chwilę)
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie