Bazy pod makijaż

Bell Candy Shop, Marshmallow Face Base Baza udoskonalająca skórę

• 23 maja 2022 o 11:18
    Aż szkoda , że to edycja sezonowa
    Nie wyobrażam sobie nakładania podkładu na twarz nie pokrytą bazą pod makijaż . Zawsze mam ich kilka na stanie i używam zamiennie w zależności od nastroju i potrzeb . Uwielbiam bazę witaminową Bobbi Brown ale nie skreślam też innych produktów z tego segmentu , a szczególnie tych tańszych bo często można znaleźć wśród nich perełki . I taką oto tanią perełką jest baza Bell. Kupiłam ją w momencie wejścia do biedronek serii Candy Shop , potem zapomniałam , że ją kupiłam :D Aż w końcu natknęłam się na nią całkiem przypadkiem i zdziwiona , że w ogóle mam takie coś zaczęłam używać . Już po pierwszym użyciu byłam w szoku . Oczywiście pozytywnym . Ta baza jest cudowna i śmiało może konkurować z droższymi kosmetykami tego typu . Opakowanie jest przeurocze . To taka pastelowo różowa tubeczka z kobiecą grafiką w odcieniu złota . Zaskoczyła mnie gramatura . To jest maleńki produkt bo ma tylko 10 g i jak bym miała na stanie tylko jedną bazę to podejrzewam , że max 3 tygodnie i po produkcie . Niby nie był to drogi kosmetyk ale jednak fajnie by było gdyby było jej więcej . Baza ma pastelowo - różowy kolor , ciekawą konsystencję dobrze napowietrzonego musu i cudownie słodko pachnie . Jak dla mnie jest to idealnie odwzorowanie zapachu pianek Marshmallow <3 . Bardzo to umila aplikacje produktu i nie obraziłabym się gdybym wyczuwała ten aromat przez kilka godzin . Nie ma żadnego problemu z aplikacją produktu na twarz . Rozprowadza się idealnie bez żadnego rolowania i grudkowania . Nie jest w żaden sposób lepka - chociaż to akurat w przypadku baz uważam za plus , gdyż zwiększa to przyczepność podkładu . Na twarzy jest całkowicie nie do wyczucia . Jak już zauważyła pisząca recenzję przede mną Blondeinbeauty baza ma udoskonalać czyli każdy może sobie takie właściwości odebrać po swojemu . Dla mnie jeśli udoskonalenie to znaczy , że ma działać na każdym polu na jakim tylko może się sprawdzić baza pod makijaż . I ona się faktycznie sprawdza . I to sprawdza się genialnie . W chwilkę od nałożenia idealnie wygładza twarz ( powstaje taka delikatna warstewka ) , zmiękcza ją i sprawia , że koloryt cery wydaje się być taki zdrowy i jednolity . Podkład na tej bazie rozprowadza się idealną równą warstwą. Daje lekki efekt matujący , gdyż po użyciu jej nie muszę już w ciągu dnia przypudrowywać strefy T , co dla mnie jako posiadaczki cery mieszanej jest codziennością . Makijaż nałożony na tą bazę idealnie się prezentuje od momentu nałożenia aż do zmycia . Nie zauważyłam by zapychała pory . Cudowny produkt , aż szkoda , że nie ma go na stałe w ofercie marki bo ciągle bym kupowała . Dawno nie miałam tak fajnej bazy pod makijaż - biorąc pod uwagę cenę oczywiście.
    Zalety:
    • przepiękny słodki zapach
    • leciutka musowa konsystencja
    • idealnie się rozprowadza
    • wygładza i zmiękcza twarz
    • daje efekt matujący
    • podkład świetnie się na niej rozprowadza
    • optycznie faktycznie upiększa koloryt cery
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • szkoda , że z edycji limitowanej
    • dość mała gramatura
  • 9 grudnia 2021 o 8:51
    Wspaniała baza, która faktycznie udoskonala cerę, nadając jej wygładzenia, wyrównania kolorytu i matując ją.
    Uwielbiam wszelkiego rodzaju bazy pod makijaż. W moje łapki najczęściej wpadają te korygujące zaczerwienienia, przedłużające trwałość makijażu czy matujące. Równie dużą miłością darzę serie limitowane powstałe dla sieci sklepów Biedronka od marki Bell. Naprawdę, producent ten wypuszcza tam takie cuda, że to szok, aż ma się ochotę kupić je wszystkie ze względu na urocze i przekonujące opakowania. Podobne odczucia miałam z serią Candy Shop, która weszła do sklepów jakiś tydzień temu. Za jednym zamachem zdecydowałam się od razu na błyszczyk do ust oraz na recenzowaną właśnie bazę. Nie ma co ukrywać, że jest to ten typ kosmetyku, który ma ochotę się zjeść, zwłaszcza, jeżeli ktoś jest fanem łakoci. Baza ta zamknięta została w opakowaniu, na którym dominują pudrowo - różowe oraz złote elementy, takie jak logo producenta, nazwa serii, nazwa produktu i jego podstawowe właściwości. Niestety, tubka tego kosmetyku to taki malutki żart. Mieści ona w sobie bowiem jedynie 10 ml produktu, czyli bardzo niewiele jak na coś, co ma być w teorii aplikowane na całą twarz. Kosmetyk posiada konsystencję takiego musu, może trochę przypominającego piankę. Jest w jasnoróżowym kolorze i pachnie obłędnie, bardzo cukierkowo, słodko. Dla kogoś zapach ten może nie być odpowiedni, jednak ja jestem w nim zakochana, zwłaszcza, że nie jest drażniący. Baza ta nazwana została przez producenta kosmetykiem o działaniu udoskonalającym. Tak naprawdę nie wiadomo, co to może oznaczać, zwłaszcza, że na opakowaniu też nie znajdziemy za dużo informacji. Jest to takie słowo - worek, do którego możemy wrzucić wszystko. Pod palcem produkt nadaje skórze efektu jedwabistej gładkości, niweluje wszystkie pory, sprawia, że jest ona pod tym względem nieskazitelna. Dodatkowo przez swój delikatny odcień leciutko niweluje przebarwienia na skórze, działając w ten sposób jak taki naprawdę znikomo kryjący fluid, jednak z w miarę zauważalnym efektem. Jeżeli damy jej chwilę poleżeć na skórze uzyskamy całkowicie matowe wykończenie. Moim zdaniem baza faktycznie udoskonala cerę, sprawia, że jest ona bardziej jednolita, wygładzona i dłużej trzyma mat, a to oznacza, że producent wybronił użycie tak górnolotnego słowa w nazwie swojego kosmetyku. Dodatkowo przedłuża ona trwałość naszego podkładu, sprawia, że wygląda on po prostu ładniej i bardziej świeżo. Jak dla mnie jest to produkt idealny w swojej kategorii. Jeżeli chodzi o działanie oraz właściwości, podoba mi się tu naprawdę wszystko. Mam tylko małe zastrzeżenia co do pojemności opakowania i tym samym wydajności. Mimo to jest to świetny, tani produkt godny polecenia.
    Zalety:
    • Matuje