Maski do włosów

Sessio Vege Hair, Volume Mask Maska do włosów niskoporowatych Malina & Bazylia

• 17 listopada 2024 o 23:22
    Kiepska
    Kupiłam tę maskę, bo ma sporo powlekaczy, które ułatwiają rozczesywanie i to jest dla mnie najważniejsze w tego typu kosmetykach, bo mam długie, kręcone włosy, wysokoporowate, więc po myciu są bardzo splątane. Konsystencja jest jak galaretka, zapach może i troszkę sztuczny, ale spokojnie da się go znieść. Na nadaniu objętości najmniej mi zależało, bo takie rzeczy to raczej stylizacją można osiągnąć, ale zależało mi, by produkt nie obciążył włosów. No i nie obciążył, minimalnie nawilżył i tyle. Włosy splątane tak, jakbym niczego nie użyła, innych właściwości pielęgnacyjnych niem było. Na szczęście ja kuopiłam małe opakowanie, bez pompki. Nawet do metody OMO na pierwsze "O" się nie nadaje, kompletnie nie powleka włosów ochronnym filtrem. Można zużyć do golenia nóg, albo wywalić ;).
  • 13 kwietnia 2023 o 19:18
    Mega wydajna maska o bardzo dobrym działaniu. Minus za intensywny, turbo słodki i chemiczny zapach.
    Moje włosy: proste, nigdy nie farbowane, środnioporowate w kierunku niskoporów. Konsystencja i zapach: Żelowa, dość gęsta więc można jej nabrać więcej przed nałożeniem na włosy. Przyjemnie i bezproblemowo aplikuje się ją na włosy. Zapach? Tragiczny. Bardzo intensywny i chemiczny, słodki do granic możliwości. Zdecydowanym plusem jest to że (przynajmniej na moich włosach) nie utrzymuje się tak długo i gdy włosy wyschną nie jest już tak intensywny. Jednak nie mogłam się do niego przyzwyczaić przez cały ten czas gdy stosowałam maskę, dlatego wątpię że skuszę się ponownie na zakup pomimo innych zalet tego kosmetyku. Działanie: Ładny efekt nawilżenia bez obciążenia włosów których jest mało i lubią objętość. Jeżeli ktoś szuka takiego efektu - polecam. Włosy po umyciu były sypkie, miękkie i bez efektu przyklapu. Wydajność: Maska jest bardzo wydajna. Ja używałam jej, jak zaleca producent jako maski ale czasami nakładałam ją również w formie odżywki do włosów gdy moje włosy nie do końca wiedziały czego chcą. W sumie stosowałam maskę raz do dwóch razy w tygodniu przez prawie trzy miesiące. Fajnie że do opakowania jest dołączona pompka.
    Zalety:
    • przystępna cena
    • opakowanie z pompką które ułatwia dozowanie produktu
    • ciekawa, żelowa konsystencja na tyle gęsta że nie przepływa między palcami ale bardzo przyjemna w szybkiej i dokładnej aplikacji na włosy
    • można dostać ją w promocji
    Wady:
    • bardzo intensywny, słodki i chemiczny zapach do którego nie umiałam się do końca przyzwyczaić nawet po kilku miesiącach używania
  • 10 stycznia 2022 o 18:25
    Cudowna maska
    To moja pierwsza maska do wlosow i jestem nią zachwycona. Maska świetnie nakłada się na włosy. Połączenie ziół i owoców daje cudowny zapach, który pozostaje na włosach bardzo długo. Włosy po masce są lśniące i jeszcze lepiej nawilżone niż były. Ta maska do włosów niskoporowatych to musy have .
    Zalety:
    • Zaoach
    • Efekty
    Otrzymałam do testów od marki/producenta