Balsamy do ciała

Sielanka Kraina Mlekiem i Miodem Płynąca, Masło do ciała

Sielanka Kraina mlekiem i miodem płynąca

• 7 marca 2025 o 18:41
    Świetny na lato
    Masło zamknięte zostało w plastikowym słoiczku o pojemności 250 ml. Produkt jest lekkiej konsystencji balsamu o białym zabarwieniu i uroczym wręcz zapachu. Bardzo fajnie czuć miód, który nie mdli. Zaaplikowany na skórę ciała produkt z łatwością się rozprowadza. Ładnie i szybko się wchłania. Pozostawia po sobie skórę dobrze nawilżoną, gładką oraz satynową w dotyku. Opakowanie ułatwia jego aplikacje i nie zabiera dużo miejsca na półce. Kosmetyk w żaden sposób nie wpłynął źle na kondycję mojej skóry. Świetnie się spisuje. Jest lekki, nie pozostawia tłustych ani slizgich filmów.
    Zalety:
    • Lekki, łatwo się aplikuje oraz wchlania
    Wady:
    • Nawilżenie nie jest aż tak mocno trwałe jak bym chciala
  • 1 lipca 2024 o 15:56
    Liczyłam na więcej
    Niestety nie jest to produkt, do którego wrócę. Konsystencja tego masła jest bardzo rzadka i trzeba uważać przy nakładaniu, ponieważ "zjeżdża" ze skóry. Ponadto pozostawia na ciele śliską warstwę, a cały produkt zmywa się przy pierwszej kąpieli - nie powinno tak być, ponieważ powinien się wchłonąć i dogłębnie nawilżyć skórę. Samo masło pachnie bardzo ładnie i jest całkiem wydajne, ale niestety to nie wystarczy.
  • 10 kwietnia 2024 o 22:17
    Mleko i miód
    Produkt jest zamknięty w wygodne opakowanie. Najwieksza zaletą produktu jest jego zapach, który nie jest ani troche chemiczny tylko pachnie pięknie miodem i mlekiem ????
    Zalety:
    • przede wszystkim zapach, który trzyma się stosunkowo długo jak na tak niską cene produktu
    • dostępność w HEBE
    Mizore
    17 marca 2024 o 22:00
    Szybko się wchłania, ładnie pachnie i nawilża
    Produkt zakupiłam w Hebe. Jakoś wersji z maliną się obawiałam (często zapach malinowy w kosmetykach jest sztuczny i chemiczny). Masło do ciała: kraina mlekiem i miodem płynąca ujęło mnie od pierwszego użycia. Produkt bardzo fajnie pachnie - nie jest to taki oczywisty zapach, nie jest ani za bardzo słodki, ani duszący, ale też nie pobudzający (nie jest owocowy). Ciężko mi go określić, ale naprawdę mi odpowiada. Działa na mnie tak... uspokajająco, relaksująco. Możliwe, że kojarzy mi się z czymś z dzieciństwa i stąd to uczucie, hmm... Produkt nie ma formy masła - bardziej balsam, mleczko, ale mi odpowiada. Najważniejsze dla mnie, że szybko się wchłania, bo to jest coś, co mnie zwykle zniechęca do produktów do ciała. Tu nie ma problemu. Skóra jest miękka i odżywiona. Będę kupować częściej!
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • szybko się wchłania
    • skóra jest odżywiona i nawilżona
  • 9 stycznia 2024 o 21:23
    Przecudnie Pachnie!!!
    Masło kupiłam na promce w Hebe, bo można było kupić 2 produkty praktycznie w cenie jednego, więc postanowiłam zaryzykować. Mam z firmą sielanka taki trochę Love- Hate relationship, bo niektóre produkty są genialne, inne beznadziejne, ale ten akurat należy zdecydowanie do tych udanych. Produkt jest w plastikowym słoiczku i podkreślę, że jest to moja ulubione opakowanie, jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji ciała, bo można z łatwością wykorzystać produkt do końca. Co mi się nie podoba, to produkt nie jest w żaden sposób zabezpieczony przed ciekawskimi wąchaczami w sklepie. Powinien mieć jakieś, choćby aluminiowe zamknięcie pod nakrętką, albo paseczek papieru, tak jak przy kremach do twarzy z tej samej firmy, żebym mogła mieć pewność, że nikt przede mną tego produktu nie otwierał. Konsystencja produktu to zdecydowanie nie masło, tylko balsam, ale tutaj plusik, bo mam porównanie z siostrzanym produktem "dziewczyna jak malina" i ten jest zdecydowanie bardziej gęsty niż ten malinowy. Produkt bardzo dobrze się rozprowadza, ładnie się wchłania i pachnie przecudnie. Tylko nie jest to zapach ani mleka ani miodu i chyba bardzo dobrze. Ten produkt pachnie jak jakieś drogie perfumy i czuję się, jak bym używała produktu z wyższej półki. Tylko to nie jest zapach dla wszystkich i dla niektórych może być zbyt mocny, a nawet migrenogenny. Mnie osobiście bardzo się podoba. Mam skórę bardzo suchą i wrażliwą i o dziwo produkt nie wywołał żadnej reakcji alergicznej, mimo mocnego zapachu. Nawilżenie jest całkiem niezłe. Ja stosuję raz dziennie, wieczorem, bo rano po prostu nie mam czasu. No chyba, że czuję, że muszę, bo skóra jest sucha. Produkt jest bardzo wydajny, bo moja skóra lubi bardzo dużo, a ten produkt wystarczył mi na miesiąc. Jestem z niego naprawdę zadowolona, boto jest perełka za grosze. Polecam.
    Zalety:
    • Cudowny zapach
    • dobre nawilżenie
    • uczucie używania czegoś z wyższej półki
    • nie uczulił
    Wady:
    • Powinien być lepiej zabezpieczone przed osobami trzecimi, żeby można było być pewnym, że nikt przed nami produktu nie otwierał.