Szampony do włosów

L'biotica Biovax Phytokeratin Treatment, Odbudowa włosów, wygładzenie i blask, Szampon

• 4 grudnia 2024 o 13:07
    Cudowny zapach
    Szampon L'biotica Biovax Phytokeratin Treatment to prawdziwa przyjemność w codziennej pielęgnacji włosów. Już od pierwszego użycia zachwyca przepięknym zapachem, który utrzymuje się na włosach przez długi czas, nadając im świeżości i elegancji. Włosy stają się wyraźnie błyszczące, gładkie i łatwe do rozczesania, co jest ogromnym plusem. Opakowanie produktu jest estetyczne i praktyczne – łatwe do dozowania i utrzymane w nowoczesnym, minimalistycznym stylu, który przyciąga wzrok na półce. To idealny wybór dla osób szukających szamponu, który łączy skuteczność z przyjemnym doznaniem zapachowym. Dla jasności nie robiłam keratynowego prostowania na włosy a szampon się po prostu u mnie sprawdził. Warto też zaznaczyć, iż szampon jest przeznaczony do mycia/oczyszczenia skóry głowy, a nie do samych włosów. O włosy dba odżywka. Jeśli chodzi o wady tego produktu to jego konsystencja może być wyzwaniem. Jest kleisty i trudno się pieni, co sprawia, że nie nadaje się do bezpośredniego nakładania na głowę. Aby go efektywnie użyć, trzeba go najpierw rozprowadzić z wodą na dłoniach, co wydłuża proces mycia. Choć efekt końcowy na włosach może być zadowalający, sposób aplikacji jest mniej wygodny niż w przypadku standardowych szamponów.
  • 15 maja 2024 o 22:16
    Pięknie pachnie i nabłyszcza włosy
    Przeglądając recenzje, zorientowałam się, że nie potrafię czytać - to już moje trzecie opakowanie tego szamponu, a nie miałam pojęcia o tym, że dotyczy on keratynowego prostowania włosów. Kupiłam go tak na intuicję i przepięknie pachniał, więc kupowałam go znowu. Nie miałam zatem żadnych oczekiwań związanych z prostowaniem czy czymś takim. Najmocniejszą stroną tego szamponu jest zapach, który jest nie tylko prześliczny, ale i długotrwały, utrzymuje się również na drugi dzień. Nabłyszcza włosy i powoduje że stają się sypkie - ja mam z natury włosy proste jak druty - i dzięki niemu rzeczywiście dostają duży bonus do połysku. Jednakże na objętość wpływa wręcz negatywnie, swędzi po nim skóra głowy i włosy elektryzują się.
    • nabłyszczenie
    Wady:
    • głowa swędzi
    • brak objętości
    • cena bez promocji
  • 5 września 2023 o 12:46
    Używałam po keratynowym prostowaniu
    Ten produkt jest po prostu słaby. Jeśli ktoś nie prostował włosów keratynowo to tym bardziej nie polecam! Ogólnie też nie polecam :D Nie robi za dużo z włosami.
    Zalety:
    Wady:
    • Jakość
    • Brak poprawności ze strony producenta
    • Mała pojemność
  • 9 stycznia 2023 o 21:12
    Szampon
    Zadziwia mnie fakt, że dorośli ludzie, kupują produkt po opakowaniu , bo ma ładną szatę graficzna ... Szampon jest przeznaczony dla osób po keratynowym prostowaniu włosów jak sam opis szamponu wskazuje. Nie zrobi Wam drogie Panie efektu keratynowego prostowania włosów z salonu fryzjerskiego za 400 zł. Ma podtrzymać efekt po zabiegu prostowania. Używam po zabiegu nanoplastii, fajnie wygładza włosy i utrzymuje efekt zabiegu. Nie sprawdzi się, dla włosów puszących się i innych, bo jest trudny w konsytencji , włosy po keratynowym prostowaniu mają zamknięta łuskę włosa i fajnie się go rozprowadza przy każdym innym rodzaju włosów, szkoda wydawać pieniędzy.
  • 4 stycznia 2023 o 23:17
    Pięknie pachnie i wygląda, o reszcie lepiej nie wspominać!
    Ten szampon krzyczał do mnie z półki sklepowej od dłuższego czasu. Piękna brokatowo-czarna szata graficzna korciła i nęciła, żeby kupić zarówno szampon, jak i maskę. Skutecznie się oparłam, a szampon dostałam w prezencie. Oj jak dobrze, że chociaż z odżywką nie muszę się męczyć...
    Zalety:
    • Jedyne zalety, za które należą się dwie gwiazdki to piękne opakowanie i zapach.
    • Szampon zapakowano w czarną, stylową tubę ze złotymi akcentami. Wygląda "glamour" i cieszy oko. Jeśli chodzi o zapach to też przepadłam - bardzo intensywny, perfumowany, pachnie jaśminem i mocnymi białymi kwiatami. Mam wrażenie, że jest bardzo podobny do perfum Today z Avonu, a ja bardzo je lubię. Zapach jak na szampon jest po prostu zaskakująco piękny!
    Wady:
    • Wad będzie sporo, nie wiadomo od czego zacząć ;)
    • Dość trudna konsystencja. Przy wylaniu z opakowania jest bardzo rzadka, płynna, lejąca się. Ale nałożona na włosy staje się dziwnie gesta, się nie pieni. Mam ogromne problemy z nałożeniem tego szamponu na włosy - moje są długie i gęste, a ja mam wrażenie jakby ten kosmetyk najzwyczajniej w świecie miał problemy z przebiciem się przez moje włosy.
    • Już w trakcie mycia są szorstkie, matowe, nieprzyjemne w dotyku. Rozczesanie ich graniczy z cudem. Z żadną odżywką i maską nie chce współpracować. Po wysuszeniu włosy są szorstkie, niemiłe w dotyku, plączą się i wyglądają na pozbawione życia. Mam też wrażenie, że szybciej stają się nieświeże.
    • Bardzo żałuję, że muszę wystawić tak niską ocenę, ale niestety sam zapach i ładne opakowanie to nie wszystko.