Kremy i maski do rąk

Handy Lab Extreme Retinol Regenerating Hand Mask Maska do dłoni

• 27 października 2024 o 12:10
    Jesień to trudny czas dla moich dłoni, dlatego poszukuję skutecznych kosmetyków pielęgnacyjnych. Tak trafiłam ma nową, nieznaną mi wcześniej polską markę – Handy Lab. Zakupiłam kilka produktów z jej oferty i uważam, że to był świetny wybór na jesień, zimą również chetnie będę po nie sięgać. Maska do rąk Extreme Retinol w rękawiczkach to propozycja dla osób, które potrzebują intensywnej regeneracji i odnowy skóry dłoni. Składniki aktywne, w tym wcześniej nieużywany przeze mnie w kosmetykach do pielęgnacji rąk retinol, mają za zadanie głęboko odżywić i wygładzić skórę i rzeczywiście to robią. Maska jest zapakowana w saszetkę zawierającą parę jednorazowych rękawiczek nasączonych odżywczą esencją. To bardzo praktyczne rozwiązanie pozwalające na wykonanie zabiegu pielęgnacyjnego nawet podczas domowych obowiązków. Samo opakowanie jest minimalistyczne i estetyczne, z wyraźnie zaznaczonymi informacjami o głównych składnikach aktywnych. Aplikacja jest bardzo wygodna – wystarczy założyć rękawiczki na czyste dłonie i zostawić na 20-30 minut. Rękawiczki są dobrze dopasowane, więc nie zsuwają się i nie krępują ruchów. Głównym składnikiem tej maski jest retinol, czyli pochodna witaminy A, która znana jest z silnych właściwości regenerujących i przeciwstarzeniowych. Retinol pomaga wygładzić skórę, wspiera odnowę komórkową i przyczynia się do redukcji drobnych zmarszczek oraz przebarwień. Oprócz retinolu, maska zawiera również inne składniki nawilżające i odżywcze, takie jak masło shea, olej jojoba, witamina E czy ekstrakty roślinne, które wspomagają regenerację i poprawiają elastyczność skóry. Po zdjęciu rękawiczek nie pozostaje uczucie tłustości, a pozostała esencja szybko się wchłania, pozostawiając skórę miękką i przyjemnie nawilżoną. Po pierwszym użyciu zauważyłam widoczną poprawę stanu skóry dłoni. Skóra stała się wyraźnie bardziej miękka, elastyczna i nawilżona. Maska sprawdza się szczególnie dobrze w przypadku suchych i spierzchnięctych dłoni, które wymagają intensywnej pielęgnacji. Efekty są długotrwałe – skóra pozostaje nawilżona i gładka nawet przez kilka dni po zabiegu. Dzięki retinolowi, maska oferuje nie tylko dogłębne nawilżenie, ale także widoczne efekty przeciwstarzeniowe. Łatwa aplikacja w postaci rękawiczek oraz szybkie wchłanianie sprawiają, że jest to wygodny i skuteczny sposób na pielęgnację dłoni. PLUSY - wygodna forma rękawiczek - dobrze nasączona maska - natychmiastowy efekt nawilżenia i odżywienia - długotrwały efekt - ciekawy skład - korzystna cena - dobra dostępność (online i stacjonarnie np. Rossmann, Hebe)
  • 23 września 2024 o 19:50
    intensywna regeneracja dłoni
    Stosowałam już wiele specyfików do pielęgnacji dłoni, głównie kremy, peelingi, ale pierwszy raz miałam okazję przetestować kosmetyk zamknięty w rękawicy. Bardzo wygodna opcja, zwłaszcza kiedy ma się trochę więcej czasu np. w weekend , żeby usiąść z herbatą i książką i poddać się pielęgnacji :)) To, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło to ilość produktu w rękawicy - maska aż się z niej wylewa i można na spokojnie zostawić ją na 2 razy :) Ja trzymam zwykle ok. 15/20 min. (rekomendacja na opakowaniu), a efekt jest po prostu świetny - dłonie są tak nawilżone i zregenerowane, z naturalnym glow, czuć ich odżywienie - co ciekawe suche skórki wokół paznokci, z którymi mam problem znikają :) Ogromny plus za zapach - przyjemny, nie drażni, bardzo neutralny. Nie spotkałam się dotąd z retinolem na dłonie - w ofercie marka ma także maski z hialuronem (także świetne). Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • szybki efekt nawilżenia, który utrzymuje się długo na skórze
  • 25 marca 2024 o 10:25
    Wizualnie nienaganne
    Regenerujący koktajl z retinolem z olejkiem makadamia,z olejkiem arganowym ,witaminką C oraz ochroną UVA i UVB w formie naturalnej dzięki rokitnikowi, tak przedstawia się domowe SPA w rękawiczkach od Handy lab. Bardzo trafna to pielęgnacja. Rękawiczki są miękkie wypełnione właśnie tą treściwą formułą.Na moje rączki działa to idealne.Dobrze je odżywia ,skóra pozyskała wilgoć,naskórek lepiej pracuje nie ma na nim załamań o które było mi wcześniej łatwo gdyż skórę mam cieniutką.Dłonie po takiej kuracji są rozświetlone pełne młodzieńczej werwy.Paznokcie i wał wokół nich bardziej zregenerowany.Będę wracać do nich gdyż moje rączki z racji cukierniczych działań co jakiś czas potrzebują takiego resetu.
    Zalety:
    • skład
    • szybkie efekty pielęgnacji
    • nawilżenie
    • rozświetlenie
    • sprężysta skóra
    • formuła miękkich rękawiczek
    • efekty w zaciszu domu
    • brak jakichkolwiek alergii
    Wady:
    • moim zdaniem nie ma wad
  • 31 maja 2023 o 12:22
    rękawiczki z kremem
    Maseczka jest naprawdę dobra, jest to jeden z niewielu przypadków kiedy mogę przyznać, że producent spełnił swoje obietnice. W opakowaniu znajdziemy dwie foliowe rękawiczki, które trzymamy na dłoniach około 30 minut. Po tym czasie faktycznie zauważyłam nawilżenie, regenerację oraz wygładzenie. Jedną gwiazdkę zabieram za cenę - w moim odczuciu jednak trochę za wysoka.
    evering
    7 lutego 2023 o 16:30
    Bez zachwytu
    Moja skóra dłoni jest wybitnie przesuszona w okresie jesienno-zimowym, więc oprócz wszelkich kremów chętnie sięgam po dodatkową pielęgnację. W rękawiczkach znajduje się spora zawartość maski w postaci średnio gęstego kremu. Ich forma faktycznie pozwala na swobodne korzystanie z telefonu/laptopa/książki czy czegokolwiek takiego, ponieważ bawełniany środek nasączony maską pokryty jest z zewnątrz dodatkową, szczelną warstwą. Rozmiar jest jak najbardziej w porządku. Zapięcia znajdują się na wysokości nadgarstków i z początku stanowią dobre zabezpieczenie, ale później zaczynają się odklejać. Nadmiar zostający na dłoniach po zdjęciu rękawiczek dobrze się wchłania i nie zostawia żadnej lepkiej warstwy, za to skóra jest miękka i wygładzona, a paznokcie wyglądają na zadbane. Niestety po kilku minutach efekt był już znikomy - suche skórki i przesuszone, szorstkie miejsca z powrotem się uwidoczniły. Wystarczyło jedno umycie rąk, żeby po wygładzeniu nie było śladu. Podsumowując, nie uważam żeby produkt sprawdzał się dla wymagającej skóry rąk. Sam zabieg jest całkiem przyjemny i komfortowy w użyciu, ale za tę cenę spodziewałam się czegoś lepszego.
    Zalety:
    • faktycznie smartphone friendly
    • spora ilość produktu w rękawiczkach
    • pozostałości szybko się wchłaniają bez uczucia lepkości
    • delikatny zapach
    Wady:
    • krótkotrwały efekt, przynajmniej po jednorazowym zastosowaniu