Maski do włosów

Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair Strength 2-in-1 Treatment Wzmacniająca maska do włosów mocno zniszczonych i suchych 2 w 1

• 30 maja 2024 o 21:53
    za każdym razem spuszone włosy
    Za każdym razem gdy używałam maseczki otrzymałam spuszone włosy. Używałam jej na wiele sposobów, aż w końcu się poddałam. To jest maska peh więc niemożliwe jest, aby moje włosy dostały zbyt dużo proteiny czy humektantów. Liczyłam na te silikony w składzie, że wygładza moje włosy i dadzą złudne wrażenie tej "regeneracji". Gdy w końcu przestałam mieć jakiekolwiek nadzieje, że produkt ten mi pomoże trafił jako balsam do golenia nóg. Tutaj sprawdził się świetnie. Czy polecam? Nie, nawet gdy promocja będzie nas bardzo kusiła. Jedyne co mi się spodobało to poręczne opakowanie, z którym nie miałam żadnych problemów. Zapach jest delikatny i krótko się utrzymuje.
    Zalety:
    • dostępność i często na promocji
    Wady:
    • spuszone włosy
    • brak regeneracji
  • 12 kwietnia 2024 o 8:23
    bez zachwytu
    Z racji, że mam długie włosy, które są kapryśne (plączące się, lubiące puszyć, przesuszać, rozdwajać i kruszyć) to maska do włosów jest jednym z must have w moim włosowym arsenale. Na tę maskę trafiłam dawno temu i co jakiś czas gości w mojej pielęgnacji. W skrócie - jest dobra, ale na dłuższą metę nie robi właściwie za wiele. Produkt zamknięty w masywnym odkręcanym opakowaniu. Ma dość gęstą konsystencję, nie spływa, co jest dużym plusem. Przyjemnie pachnie, ale zapach nie utrzymuje się długo na włosach. Stosuję ją po myciu - osuszam włosy z nadmiaru wody, nakładam maskę na całą długość pasm i zostawiam, z reguły 15-30 minut w zależności ile mam czasu. Pierwszy efekt jaki da się zauważyć to to, że znacząco ułatwia rozczesywanie włosów - osoby, które mają problem z plączącymi się pasmami wiedzą, że to zbawienie. Z puszeniem na moich włosach radzi sobie średnio, tzn niweluje je w pewnym stopniu, ale mam wrażenie, że nie do końca, a efekt jest krótkotrwały. Czy wspomaga odbudowę włosa? Średnio... nie zauważyłam, żeby jakoś znacząco poprawiała stan moich pasm, ale z drugiej strony nie spodziewam się, że magicznie scali rozdwojone końce. O efekcie tafli nie ma w moim przypadku mowy, ale włosy są w pewnym stopniu nawilżone, wygładzone i odżywione. Podsumowałabym ją powiedzeniem "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" - nie daje spektakularnych efektów, ale z drugiej strony lepsze mizerniejsze efekty niż ich całkowity brak kiedy nie używa się maski w ogóle.
    agi1234
    11 listopada 2023 o 10:41
    Widoczna regeneracja
    Maska dostępna jest w ładnym, ale dość masywnym opakowaniu- to plastikowe pudełko, zakręcane. Potrzebuje dużo miejsca na półce. Łatwo z niego wydobyć maskę do ostatniej kropli. Zapach jest przepiękny, elegancki i pozostaje chwilę na włosach Gęstość maski jest idealna, masełkowata, bardzo dobrze się ją rozprowadza na całej długości, bez ryzyka spływania. Po aplikacji oczekuję kilkanaście minut i bezproblemowo spłukuję włosy Włosy po użyciu odzyskują blask i trójwymiarowość koloru. Są miękkie i łatwo się rozczesują. Po dłuższym stosowaniu zauważyć można regenerację, nawilżenie i pogrubienie włosa.
    Zalety:
    • Działanie
    • Blask
    Wady:
    • Duże opakowanie, mogłoby być mniej masywne i zgrabniejsze
  • 20 sierpnia 2023 o 23:28
    Moja ulubiona
    Maska z dużą ilością emolientów - nie sprawdzi się u każdego. Ja używałam jej po prawie każdym myciu (powiedzmy że 1x w tygodniu) Świetnie dociążała moje włosy i tworzyła efekt tafli. Używałam jej także jako maski po myciu - do rozczesywania.
    • Efekt tafli
    • Dociążenie
  • 29 czerwca 2023 o 10:15
    Wygładzająca maska raz na jakiś czas
    ✅ niska cena - ok. 18 zł (częste są też promocje) ✅ maska wygładza włosy do kolejnego mycia, łatwo je rozczesać, ładnie się układają ✅ zapobiega rozdwajaniu się końcówek, chroni włosy ✅ nie trzeba jej długo trzymać na włosach, kilka minut wystarczy by osiągnąć ładne włosy ✅ dzięki gęstej konsystencji jest niebywale wydajna (stosując 1-2 razy w tygodniu starcza na naprawdę długo - u mnie ponad rok) ✅ dostępność (Rossmann, Hebe) ✅ jest to maska typu PEH ❔ nie sądzę by składniki zawarte w masce były w stanie trwale zregenerować zniszczone włosy (tak jak pisze na opakowaniu) - keratyna może wypełnić ubytki w strukturze włosa i dać efekt wygładzenia, natomiast jeśli włosy są naprawdę zniszczone pewnie i tak trzeba podciąć i działać prewencyjnie