Plastry do depilacji

Veet Minima, Easy Gel-Wax Strips Plastry z woskiem do depilacji twarzy do skóry wrażliwej

• 19 lipca 2023 o 0:36
    Bardzo dobry produkt
    Plastry veet minima do twarzy są produktem godnym do polecenia. Wśród wielu wypróbowanych przeze mnie plastrów do depilacji te są naprawdę świetne. Co zaskoczyło mnie najbardziej, to że rzeczywiście włoski wyrywane są z cebulką, w dużej ilości, bardzo nieboleśnie, ale co najważniejsze zwykle można użyć jednego plastra nawet dwa razy! Producent nie zaleca używać produktu na obszar brwi, zrobiłam to na własną odpowiedzialność i nie żałuje - brwi pięknie wydepilowane, precyzyjnie i gładko. Wąsik podobnie, ale to już zgodnie z wytycznymi producenta. Produkt warty swojej ceny. Minimalnie mnie podrażnil, ale niewątpliwie jest to indywidualna kwestia. Dołączone chusteczki są mocno nasączone oleistą substancją wiec wszystkie resztki wosku są skuteczne usuwane. Bardzo polecam.
    Zalety:
    • Dobrze wyrywa większość/wszystkie włoski
    • Nie jest bardzo bolesne
    • Plastra można użyć więcej niż raz aż przestanie się kleić
    Wady:
    • Wystąpiły bardzo lekkie podrażnienia
  • 23 lutego 2023 o 21:05
    Mocne
    Idealne do usuwania tzw. wąsika. Wyrywa za jednym razem niemal wszystko. Nie mam specjalnie wiele tych włosków, ale najciemniejsze wyrastają blisko kącików, gdzie u mnie najłatwiej o podrażnienia. I zasada w moim przypadku jest taka: tylko raz w danym miejscu przyklejam i odklejam. Są na tyle mocne, że za drugim oderwaniem są w stanie zerwać naskórek. Zdarzało się, że pojawiła się minimalna ilośc krwi, więc widać, że żartów nie ma. Po takiej depilacji nieuważnej problem z przesuszoną skórą, bo skóra musi się odbudować itp. Bardzo ostrożnie postępować należy z tym wynalazkiem. Jeśli nie wyrwie pojedynczych włosków to najlepiej usunąć je pęsetą niż mieć potem żal do siebie i podrażnioną skórę wokół ust. Grubszych pojedynczych włosków, np. z brody, nie usuną. Bardzo dużym plusem jest to, że nie trzeba plastrów rozgrzewać w dłoniach. Wystarczy przykleić i oderwać. Koniec :)
  • 9 października 2022 o 12:04
    Ulepszona wersja plastrów
    Dotychczas używałam niebieskich plastrów do depilacji twarzy marki Veet, ale kiedy przetestowałam nową przezroczystą wersję, decyduję się już tylko na jej zakup. Podstawową różnicą jest to, że poprzednie plastry trzeba było rozgrzewać w dłoni, co sprawiało że usuwanie włosków nie za każdym razem dawało taki sam efekt, ponieważ wosk nie rozgrzewał się zawsze w takim samym stopniu pod wpływem ciepła dłoni. Tutaj tego kłopotu nie ma, wystarczy rozdzielić materiał i można przechodzić do depilacji co jest bardzo komfortowe i wygodne. Transparentny wosk to kolejny atut nowej wersji, ponieważ po usunięciu plastra nie pozostaje na skórze niebieska kleista maź. Materiał bardzo dobrze przylega do pożądanego obszaru na buzi i gwarantuje dokładną depilację wrażliwej skóry. Stosowanie produktu jest proste i intuicyjne, a sam zabieg powtarzam w częstotliwości co około 3 tygodnie. Jedna sztuka wystarcza mi na jedną aplikację, w związku z tym że moja wersja zawiera akurat 20 sztuk ten produkt wystarczy mi na dłuższy czas i jest wydajny. W zestawie znajdują się również chusteczki, które są bardzo przydatne w ostatniej fazie procesu. Kwestie zapachu również uległy zmianie, ponieważ aktualna formuła jest bezzapachowa. Cenę uważam za korzystną, często można również spotkać ten asortyment w drogeryjnej promocji. Opakowanie w formie kartoniku jest wygodne, a etykieta jest estetyczna i zawiera instrukcję obsługi. Powszechność marki jest ogólnie dostępna, jak dla mnie propozycja godna przetestowania dla osób borykających się z zbędnymi włoskami na twarzy. Produkt oceniam jako skuteczny, zgodny z opisem producenta, a jego jakość jest wysoka. Żelowa formuła jest konsystencją dobrze dopracowaną i odpowiednią dla tego typu zabiegów.
    Zalety:
    • skuteczne w działaniu,
    • ulepszona formuła,
    • dobra jakość,
    • bezbarwna żelowa konsystencja,
    • plastry nie wymagają rozgrzewania,
    • bezzapachowa formuła,
    • łatwa aplikacja,
    • wydajny produkt,
    • wystarczająca pojemność,
    • chusteczki nasączone esencją w zestawie,
    • korzystna cena,
    • wygodne opakowanie,