Serum do twarzy

Garnier Garnier Skin Naturals Witamina C - serum redukujące przebarwienia 30ml

_inga
    6 września 2022 o 19:17
    Serum na przebarwienia, Skin Naturals, Vitamin C, Garnier
    Serum kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie zawiera 30 ml kosmetyku, zapłaciłam około 34 zł. Opakowanie to szklana butelka z pipetką zapewnia łatwą prostą aplikację. Mam jasną karnację z tendencją do piegów i przebarwień, serum nakładałam rano i wieczorem na oczyszczoną skórę przed nałożeniem kremu , już po około tygodniu regularnego stosowania zauważalne rozjaśnienie przebarwień. Serum rozjaśnia przebarwienia i piegi, wyrównuje koloryt, przywraca ładny zdrowy wygląd skórze, nie uczula nie podrażnia, natomiast jego wydajność jest dość przeciętna. Dodatkowy plus za opakowanie zapewniające łatwą wygodną aplikację dodatkowo butelka oraz karton w 100% nadające się do recyklingu. Podsumowując dobre skuteczne serum, zapewne kupię kolejne opakowanie, kosmetyk wart swojej ceny choć nie miała bym nic przeciwko by była ona nieco niższa. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia i piegi
    • wyrównuje koloryt
    • łatwa wygodna aplikacja
    • nie uczula, nie podrażnia
    • opakowanie butelka oraz karton w 100% nadające się do recyklingu
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 22 marca 2024 o 11:25
    DOBRE ALE BEZ SZAŁU
    Zacznę od tego iż bardzo dziękuję za możliwość przetestowania zestawu od Marki Garnier. Nie miałam nigdy możliwości korzystać z kosmetyków gdzie głównym składnikiem jest witamina C. Mam skórę normalną , nieprzetłuszczającą się z przebarwieniami, którymi borykam się już od ładnych paru lat. Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce z pipetą o pojemności 30 ml. Posiada również tekturowe opakowanie , na którym możemy przeczytać o składzie produktu , efektach oraz sposobie stosowania. Konsystencja kosmetyku jest rzadka o mlecznym kolorze. Zapach bardzo przyjemny i ulotny. W składzie możemy znaleźć witaminę C oraz kwas salicylowy i niacynamid. Serum nakładałam zgodnie z instrukcją czyli 2 razy dziennie , rano i wieczorem po całej pipetce. Z tego względu iż konsystencja jest rzadka zaczynał szybko spływać po twarzy, ale nie była to jakaś wielka przeszkoda. Kosmetyk wmasowywałam w skórę , a potem nakładałam mój ulubiony krem na dzień lub na noc. Produkt szybko się wchłaniał nie pozostawiając klejącego filmu. Zgodnie z opisem producenta po 3 dniach skóra powinna być jednolita i gładka – u mnie zaobserwowałam tylko gładkość. Po 6, 14 czy 28 dniach powinnam zauważyć zmniejszenie przebarwień – niestety tego efektu nie zauważyłam nawet do końca testów. Szkoda, ponieważ na to właśnie liczyłam najbardziej. Oprócz lekkiego rozczarowania odnośnie przebarwień zauważyłam również dobre oznaki używania serum. Skóra stała się rozświetlona, nawilżona i wygładzona. Delikatna w dotyku i miękka. Zdecydowanie poprawiła się jej kondycja. Po 4 tygodniach stosowania pozostało mi pół buteleczki , więc uważam że produkt jest wydajny. Nie wystąpiły u mnie podrażnienia , ani alergie. Dobrze współgrał z kosmetykami do makeup-u. Dużym plusem jest również to iż jest to produkt o formule wegańskiej i nie posiada składników pochodzenia zwierzęcego. Serum na pewno wykorzystam do samego końca , ale czy kupię ponownie ? Raczej nie , ponieważ nie zamykam się tylko i wyłącznie na jeden produkt. Szukam w dalszym ciągu tego idealnego , który spowoduje że moje przebarwienia znikną.
    Zalety:
    • nawilża
    • rozświetla
    Wady:
    • nie rozjaśnia przebarwień tak jak obiecuje producent w okresie 4 tygodnii
    Medea05
    22 kwietnia 2023 o 18:03
    Mój HIT!!!!
    Lubię witaminę C - moja skóra jej potrzebuje aby nie być szarą i smutną. Czego nie lubię w witaminie C to że większość z nich jest raczek oleistej konystencji. Dlatego byłam super zadowolona, gdy zauważyłam wodnistą konsytencję serum z witaminą C od Garnier. Macie mnie! ???? Serum polecane jest osobom z przebarwieniami, wskazuje też na to skład. Co tutaj ma działać? *Niacynamid - antyoksydant,wykzujący także dzialanie hamujące powstawanie nowych i poglebiane obecnych przebarwień. Normalizuje cerę *Witamina C - działa na przebariwnia, poprawia koloryt skóry *Kwas salicylowy - oczyszcza skóre, redukuje przebarwienia, zmniejsza stany zapalne *Phenylethyl resorcinol - wykazuje silne działanie rozjaśniające A czy działa tak jak piszą? Na plus: +Konsyetncja - lekka, żelowa - nie klei się, nie pozostawia tłustego filmu - cudo +Serum jest lekkie, fajne współgra z innymi produktami, kremmay SPF czy makijażem +Ujednolica koloryt skóry - po regularnym dłuższym stosowaniu widać poprawienie kolorytu ale tez: +Rozjaśnia skóre i przebarwienia pozapalne - i to chyba najlepsze w tym serum :) +Nie wysusza, nie podrażnia - sprawdza się w codziennym stosowaniu Minusy? -Nie zauważyłam nic co istotnie mogłoby wpłynąć na użytkowanie. Cena regularna nie jest zbyt przyjemna, ale za to produkt jest często w promocji (za ok. 30zł) Najlepiej o tym serum świadczy to, że używam już drugiej buteleczki - pierwszą dostałam w ramach testów wizaz a drugą kupiłam za swoje:) Mi się sprawdziło, moze Wam tez sie sprawdzi ;)
  • 16 września 2024 o 8:37
    Odpowiednie serum na niewielkie przebarwienia
    Produkt spełnił moje oczekiwania i poradził sobie z niewielkimi przebarwieniami na mojej skórze. Posiadam niewielką ilość piegów i po użyciu serum koloryt skóry się wyrównał. Konsystencja i zapach jak dla mnie są idealne i nie przeszkadzają w używaniu ????
  • 13 września 2024 o 9:47
    Miód na skórę
    Super Serum Vitanin C - Serum na przebarwienia z witaminą C , niacynamidem i kwasem salicylowym . Przywraca skórze blask , wyrównuje koloryt i redukujące przebarwienia . Serum do twarzy odpowiednie dla każdego rodzaju i odcienia skóry . Ma cudowny zapach i wspaniałą konsystencję ????