Olejki do włosów

HairBoom Rice Rehab, Odżywczy olej z otrąb ryżowych do olejowania `Wybitny koneser`

HairBoom Odżywczy Olej z Otrąb Ryżowych do Olejowania Włosów 100ml
HOBB
HairBoom Odżywczy olej z otrąb ryżowych do olejowania Wybitny Koneser

• 1 lutego 2024 o 20:02
    Cudo dla włosów!
    Z początku tej serii dostałam szampon w piance i multifunkcyjną maskę do włosów do testów. Spodobały mi się i postanowiłam wypróbować resztę produktów. Do oleju podchodziłam troszeczkę zniechęcona ze względu, że mam skórę głowy skłonną do przetłuszczania się, ale na szczęście później z wielką chęcią zaczęłam używać tego kosmetyku. Samego oleju nie potrzeba dużo, żeby zaaplikować go na całe włosy. Nakładałam go przed myciem i odczekiwałam ok. 15 min. Po użyciu włosy są nawilżone, wygładzone, rozjaśnione, pięknie pachną oraz włosy łatwiej się rozczesują. Skład też jest niesamowity, gdyż nie ma w ogóle wody w składzie, a bazuje na różnorodnych olejach roślinnych, gdzie ten z otrąb ryżowych jest na pierwszym miejscu w składzie. Jeżeli będzie jeszcze na promocji w Rossmannie z pewnością do niego powrócę.
    Zalety:
    • nawilża
    • rozjaśnia
    • piękny zapach
    • włosy łatwiej się rozczesują
    • skład
    Wady:
    • jak dla mnie brak
    Kaname7
    7 lipca 2023 o 19:07
    Przyjemny produkt, którego raczej nie będę stosowała regularnie, ale będę wracała do niego raz na jakiś czas
    Olej HairBoom już od dłuższego czasu zachęcał mnie z półki Rossmannowej swoim uroczym kartonikiem do zakupu, i kiedy zobaczyłam go na promocji, to w końcu uległam. Osobiście mam o nim miłe odczucia. Zamknięty jest w bardzo ładnym, różowym, praktycznym opakowaniu, które nie jest przezroczyste, dzięki czemu olej jest chroniony przed szkodliwymi promieniami słonecznymi. Trochę żałuję, że dozownik nie jest pompką, ale przynajmniej jest zaprojektowany w taki sposób, aby produkt nie wylewał się nadmniernie. Bardzo podoba mi się słodki, cukierkowy zapach oleju. Stosowałam go do olejowania na sucho. Wydaje mi się, że najlepiej nadaje się do średnioporowatych włosów, ale moje wysokoporowate też nie narzekały - po prostu zwykle używałam po nim "cięższej" maski emolientowej. Ja ogólnie uważam, że najlepszy olej to taki, po który chce nam się sięgać regularnie, a ten zdecydowanie do takich należy. Po dłuższym, regularnym stosowaniu zauważyłam pozytywny wpływ na włosy.
    Zalety:
    • Działa
    • Dostępność
  • 18 kwietnia 2023 o 15:45
    Wysusza
    Olejek stosowałam na noc, raz na trzy dni na włosy zniszczone farbowaniem. Za każdym razem po myciu były jeszcze bardziej suche, więc nie polecam. Do tej pory najlepszy olejek jaki znalazłam do suchych włosów, to olej z orzechów laskowych.
    Zalety:
    Wady:
    • Puszy włosy
  • 6 kwietnia 2023 o 11:00
    Cudny zapach, bardzo dobry w działaniu - włosy średnioporowate.
    Olej kupiłam w bardzo dobrej cenie na promocji w Rossmannie razem z kilkoma innymi produktami z tej serii. Zacznę od pięknego opakowania, przyjemnej dla oka szaty graficznej, którą posiada cała ta seria. Opakowanie to masywna plastikowa buteleczka z dobrym zamknięciem, nic nie ucieka. Mimo, że jest to plastik, to jest to porządnie wykonane. Konsystencja to po prostu olejowy płyn, ale ten zapach... Pachnie obłędnie jak dla mnie. Bardzo świeżo i owocowo, słodko. Malinowo. :) Ja używałam olejku przed myciem włosów, lub na noc. Nakładałam je na całą długość, bez nasady. Mam włosy długie i średnioporowate, naturalne. Jeżeli chodzi o działanie, to olejek pięknie wygładza włosy, dużo łatwiej się rozczesują, mniej puszą. Co prawda nie jest to efekt tafli, ale jak dla mnie jest na prawdę fajnie, tym bardziej, że moje włosy mają czasami sporą tendencję do puszenia się. Na pewno nawilża też włosy, co widać właśnie po efekcie wygładzenia i sypkości włosów. Lubię bardzo ten produkt, piękny zapach, niska cena. Jedyny minus, to wydajność, dość szybko kończy się przy długich włosach. Polecam spróbować ten olejek i inne produkty z tej serii!
  • 14 listopada 2022 o 16:22
    Moje średniopory średnio się z nim polubiły
    Olej do włosów zamknięty jest w pięknej różowej buteleczce,która od razu zwraca uwagę stojąc na półce. Produkt nie ma silnego zapachu dlatego osoby wrażliwe na zapachy nie powinny mieć problemu z jego użytkowaniem. Olej nakładam zazwyczaj na kilka godzin lub całą noc a zmywam go najpierw ciepłą wodą, następnie emulgując odżywką i na koniec dokładnie zmywam szamponem i nakładam odżywkę. Mimo całej procedury, którą stosuję przy różnych olejach w przypadku tego efekt jest nieco inny. Włosy są delikatnie sztywne i nie mają miękkości, której bym oczekiwała po olejowaniu. Mają za to całkiem ładny połysk ale to jedyna zaleta, którą zauważyłam.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • nabłyszcza włosy
    Wady:
    • włosy nie są miękkie w dotyku