Żele do włosów

Cerko Cerkogel 30 (Żel keratolityczny do skóry głowy)

Cerkogel 30, 30% peeling mocznikowy do skóry głowy, 50 g
e-ZikoApteka.pl
Cerko CERKO S.C. P.P.H.U. CERKOGEL żel do pielęgnacji skóry 30%, 50g

Nasi użytkownicy zostawili 44 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 kwietnia 2025 o 20:40
    Cerko Cerkogel 30 – moja opinia
    Po wielu pozytywnych opiniach postanowiłam spróbować Cerkogelu 30, ale muszę przyznać – nie do końca spełnił moje oczekiwania. Faktycznie zmiękcza skórę głowy i pomaga pozbyć się łuszczącego naskórka, ale efekty nie były na tyle spektakularne, by uzasadnić jego cenę. Plusy: Działa złuszczająco – przy regularnym stosowaniu można zauważyć, że skóra głowy jest trochę gładsza. Aplikator ułatwia nakładanie bez brudzenia rąk czy włosów. Nie podrażnia skóry, choć może delikatnie szczypać. Minusy: Jak na tak małą tubkę, cena jest zdecydowanie wysoka. Efekty są, ale moim zdaniem nieprzesadnie lepsze niż przy domowym peelingu i olejowaniu. Podsumowując: Cerkogel 30 może być pomocny, zwłaszcza przy mocno przesuszonej skórze głowy, ale u mnie lepiej sprawdzają się prostsze i tańsze metody, jak peeling enzymatyczny czy olej. Raczej nie kupię ponownie.
  • 1 marca 2025 o 8:34
    Mam wrażenie, że moja głowa teraz oddycha
    Odkąd piszę recenzje na Wizaz zauważyłam, że stałam się bardziej świadomą konsumentką, która zwraca uwagę na coraz więcej szczegółów i bardziej świadomie korzysta z kosmetyków. Żel kupiłam w aptece skuszona fajnym filmikiem gdzieś w internecie. Nigdy nie korzystałam z peelingów do głowy i to był mój błąd. Od razu się w nim zakochałam. Po długoletnim stresie mój stan głowy był fatalny. Dbałam bardzo o włosy, ale o oczyszczaniu skóry głowy niby dbałam, ale jak się okazało nie do końca. Głowa często swędziała, włosy wypadały garściami. Nie do końca stosuję tak jak zaleca producent. Zdarza się, że smaruję nim głowę przed samym pójściem spać, rano myłam włosy. Nic mnie nie podrażniło. Na początku kurację stosowałam trzy razy w tygodniu, a teraz już tylko raz dla utrzymania dobrej kondycji skóry. Peeling opakowany jest w białej plastikowej miękkiej tubce z fioletową nakrętką o pojemności 50 g. Napisy czytelne szczegółowe w języku polskim. Do tego peeling posiada stożkowa końcówkę dzięki czemu łatwo się go rozprowadza po skórze głowy. Ma postać bezbarwnego i bezzapachowego żelu o lekkiej konsystencji. Skóra po takim zabiegu jest widocznie odświeżona, jakby lepiej oddychała skóra. Po miesiącu stosowania zauważyłam, że włosy przestały mi wypadać. U mnie sprawdziła się na medal. Do tego jego cena i dostępność jest na piątkę. Osobiście polecam!
    Zalety:
    • Cienki aplikator
    • Poręczna tubka
    • Doskonale usuwa zrogowaciały naskórek
    • Działa już po pierwszym użyciu
    • Dobrze nawilża i zmiękcza
    • Delikatność
    • Włosy się nie przetłuszczają
    • Łatwo się rozprowadza
    • Nie uczula i nie podrażnia
    kaskaw8
    26 grudnia 2024 o 20:52
    Wolę go od drogeryjnych peelingów
    Poszukując peelingu, który pomoże uporać się z suchą i łuszczącą się skórą głowy, zdecydowałam się na ten produkt. Nie kosztował wiele, więc dużo pieniędzy nie ryzykowałam. Negatywnych odczuć nie bałam się, bo chyba gorzej być już nie mogło. Czy z tym produktem się poprawiło? Zdecydowanie. Peeling ma przyjemnie żelową konsystencję. Łatwo się rozprowadza na skórze głowy. Jest bardzo wydajny. Opakowanie zakończone dzióbkiem ułatwia aplikację. Ma neutralny zapach. Przy używaniu żelu Cerkogel w ogóle nie miałam żadnych negatywnych efektów. Nie czułam, żeby żel podrażniał mi skórę głowy. O żadnym pieczeniu czy uczuleniu nie było mowy. Efekt widziałam w postaci oczyszczonej skóry głowy, mniejszego swędzenia oraz przyjemnie odświeżonej skóry i włosów. Czasami irytowało mnie zbyt „długie” oczekiwanie z peelingiem na głowie, bo około 30-40 minut trzeba poświęcić od aplikacji do zmycia, jednak warto.
    Zalety:
    • Odświeża skórę głowy;
    • Nie podrażnia;
    • Nie uczula;
    • Nawilża;
    • Zmniejsza swędzenie;
    • Wydajny;
    • Niedrogi;
    • Konsystencja;
    • Zapach.
    Wady:
    • Pojemność.
  • 29 sierpnia 2024 o 15:32
    fajny peeling
    Produkt ma żelową, dość rzadką konsystencję i jest zamknięty w wygodnej tubce. Przyjemnie się go rozprowadza po skórze głowy. Skleja włosy u nasady, ale bardzo delikatnie. Może dawać wrażenie tłustości, ale z kolei, gdy miałam tłuste włosy, podnosił je u nasady i sprawiały wrażenie trochę mniej tłustych, więc wyglądały nawet delikatnie lepiej po nałożeniu żelu niż przed.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • może dawać wrażenie tłustych włosów
    • lekko skleja włosy u nasady
  • 29 lipca 2024 o 0:03
    Duże NIE
    Produkt zaleciła mi trycholog po badaniu skóry głowy. Niestety od razu po użyciu czułam bardzo mocne swędzenie skóry głowy oraz pieczenie, nie wytrzymałam 30 minut, preparat musiałam zmyć wcześniej. Niestety okazało się, że po jego zastosowaniu wypadło mi masakrycznie dużo włosów. Od tego momentu mam do niego uraz i nie polecam nikomu
    Wady:
    • pieczenie skóry głowy
    • wzmożone wypadanie włosów

Zobacz także inne Żele do włosów