Wody perfumowane damskie

Oriflame Mirage EDP

Nasi użytkownicy zostawili 86 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

azile18
    1 maja 2022 o 14:46
    Niesamowite
    Jak ja bardzo żałuję, że tych perfum już nie ma. Nie była to miłość od pierwszego psiknięcia. Zapach wydawał mi się po prostu dziwny. Przez całe lato przeleżały na półce i wróciłam do nich jesienią. To było to… zapach jest idealny na jesień/zimę. Mają bardzo intensywny zapach, który w ciągu dnia ni słabnie, a nawet staje się jeszcze mocniejszy. Dla kogoś kto jest czuły na zapachy będzie powodować ból głowy, dla mnie to było niesamowite doznanie. Mocna drzewna kompozycja zapachowa jest na tyle charakterystyczna, że każdy kto obok mnie przeszedł zwracał uwagę na ten zapach. Uważam, że można go pokochać albo nienawidzić. Ten przebijający się orientalny aromat pomarańczy jest dla mnie czymś doskonałym. Flakonik został idealnie stworzony do tego zapachu, tajemniczy, trochę dziwny, ale jednocześnie fascynujący. Nazwa mówi wszystko.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Mocny zapach
    • Piękny flakon
    Wady:
    • Już niedostępny
    U konsultantki
  • 18 kwietnia 2022 o 23:04
    Babcina szarlotka
    Jedno opakowanie wody perfumowanej dostałam od mamy, która swego czasu zamawiała większość zapachów z katalogu. Spotkałam się z opiniami, że "Mirage" jest jedną z lepszych pozycji z Oriflame, jednak zupełnie nie czuję, by był to zapach dla mnie. Na plus na pewno fakt, że na otwarciu nie uderza duszącą, alkoholową wonią, jak wiele perfum z Oriflame czy Avonu, nie jest drażniący. Tym, z czym kojarzy mi się przede wszystkim ten zapach, jest... świeżo upieczona szarlotka. Perfumy są ciężkie, balsamiczne. Nie są nieprzyjemne, jednak w żaden sposób nie kojarzą mi się z atrakcyjną, młodą dziewczyną. Raczej z herbatką u babci, która poda wielki, maksymalnie przecukrzony kawałek ciasta. Nie są zbyt "sexy" ;) Bardzo trudno jest mi wyobrazić sobie sytuację, w której chciałabym mieć na sobie ten zapach. Kiedyś skropiłam się "Mirage" w zimny dzień, przed wyjściem z ciocią na dłuższy spacer - i na tę okazję perfumy były akceptowalne, ale tylko akceptowalne. Duża projekcja szybko zaczęła mnie męczyć, dlatego też nawet ucieszyło mnie, że nie są bardzo trwałe.
    Zalety:
    • W przeciwieństwie do innych zapachów z Oriflame czy Avonu, perfumy nie są duszące, alkoholowe.
    • Duża projekcja.
    Wady:
    • Nie są zbyt "sexy". Zapach kojarzy się raczej z babciną szarlotką.
    • Niewielka trwałość.
    • Cena perfum jest umiarkowana, jednak uważam, że bardziej opłaca się zainwestować w jeden markowy flakon wymarzonych perfum niż psikać się "Mirage", które wcale aż tak tanio nie wychodzą.
  • 1 lutego 2022 o 16:40
    Bubel wszech czasów
    Otrzymałam go w prezencie i całą pewnością zaliczam go do najgorszych prezentów jakie mogłam dostać. Zapach kompletnie nie w moim guście. Orientalno - kwiatowa kompozycja jest zbyt ciężka i dusząca bez względu od tego ile razy psiknę. Kojarzy się ze straszą panią, naprawę starszą. Zapach jest tak specyficzny, że jak tylko zobaczę buteleczkę odrazu go czuje. Wyczuwalna żywica może drewno? Jest zbyt męczący mimo, że nie mam ograniczenia co do zapachów. Dokładnie jak pachnie ciężko sprecyzować ale kompletnie do mnie nie pasuje i z jego zakupem w ciemno odradzam.
  • 31 stycznia 2022 o 21:06
    Zapach jedyny w swoim rodzaju... Ciężki, magiczny i pociagający...
    Wodę perfumowaną MIrage miałam okazję używać dobrych kilka lat temu. Jednak zapach mam w pamięci do dziś .. Jest drzewno-cytrusowy, ale taki cięższy, balsamiczny, nieco ziemisty, korzenny . To zapach bardzo charakterystyczny. Pachnie tajemniczo i mrocznie, ale też bardzo pociągająco. Jak mokry las nocą (taki po porządnej ulewie), dochodzi imbir i cynamon. Następnie bardzo delikatnie wyczuwalne są nuty kwiatowe: wetywerii, róży i jasminu. Całość wypada bardzo orientalnie. Jest też ambra, wanilia mandarynka, które dodaja odrobine slodyczy. Drzewo sandalowe i bursztyn, które dodają zmysłowości i ocieplają calość. Mirage doprawdy pięknie się rozwija... Zapach jak z wyższej półki, nie powiedziałabym że to woda za 60 zł . Tutaj Oriflame bardzo mnie zaskoczyło. Kolejnym atutem tej wody była niewątpliwie trwałość, zapach utrzymywał się bardzo długo. Zapach Mirage jest niewątpliwie wyjątkowy, niesamowity, jedyny w swoim rodzaju... Ja uwielbiałam używać go wieczorem, na specjalne okazje, dodawał mi pewności siebie (w dzień natomiast nico mnie męczył, a noca wręcz go pożądałam). To zapach idealny na jesień-zimę. Ahh...ile ja bym dala, żeby ponownie je mieć... Cudowny, bardzo oryginalny zapach niczym tajemnicza mikstura zamknięty w niebanalnym flakonie.
    U konsultantki
  • 29 października 2020 o 2:24
    Magia
    Niesamowity zapach. Ciężki, ostry, niezwykle zmysłowy i bardzo luksusowy. Perfumy mocne, trwałe, intensywne, charakterne. Idealne na wieczór. Jedne z moich ulubionych. Atutem jest ładny flakon. Zapach ponadczasowy.
    Zalety:

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie