Wody perfumowane damskie

Oriflame Love Potion EDP

Oriflame Love Potion woda perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 73 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2025 o 11:41
    Idealne na chłodniejsze dni
    Piękny, zmysłowy zapach z kwiaowo-owocowymi akcentami świeżości, z lekkością białych kwiatów i z uzależniającym akordem rubinowej czekolady ???????????????? Są dosyć intensywne dlatego polecam je na jesień czy zimę ???? w cieplejsze dni, zapach może okazać się zbyt intensywny i mocny. Najbardziej wyczuwalna jest zdecydowanie nuta kwiatów ???? ????NUTY GŁOWY: czerwone owoce jagodowe, peonia, pomarańcza ????NUTY SERCA: akord rubinowej czekolady, bukiet białych kwiatów, róża ????BAZA: drzewo cedrowe, karmelizowane orzechy, piżmo. Polecam, są piękne i bardzo kobiece ???? Do tego cudownie się prezentują! ????
    Zalety:
    • Piękny flakonik, długotrwały zapach, oryginalny zapach
    Wady:
    • Mocny zapach, mało praktyczne do torebki
  • 26 lutego 2025 o 13:45
    Ładny zapas a niepraktycznym opakowaniu
    Zapach kupiłam zainteresowana jego próbka i faktem iż kocham słodkie perfumy. Love Potion jest pięknym słodkim zapachem, ma w składzie imbir, kwiat kakaowca oraz czekoladę. Myślę, że ta ostatnia dodaje mu ten słodyczy. Z plusów mogę wymienić właśnie zapach i to, że trwałość tego zapachu jest całkiem okej. U mnie utrzymuje się cały dzień (8/10h). Producent obiecuje bardzo wysoką koncentrację zapachu i w pewnym stopniu się z tym zgadzam. Ten sam zapach ma moja mama i zawsze czuć go od niej bardzo dobrze. Ogromnym minusem tych perfum jest ich opakowanie. Jeżeli chodzi o wygląd to jest jak najbardziej na plus bo prezentuje się bardzo dobrze. Jednak, od strony praktycznej, bardzo nie lubię flakonu. Pierwsze otwarcie było niemożliwe, musiałam prosić o pomoc męża a i tak obawiałam się, że coś urwiemy zamiast otworzyć perfumy. Każde otwarcie to mniejsze ale mimo wszystko obecne siłowanie się z zatyczką, którą bardzo ciężko złapać. Zatyczka w formie szpilki bardzo to utrudnia a ja za każdym razem boję się, że perfumy mi po prostu wypadną z rąk przy próbie otwarcia. Z zapach jestem skłonna wrócić do tego zapachu ale bardzo chciałabym aby flakon się zmienił i był bardziej praktyczny.
    Zalety:
    • słodki zapach
    • trwałość przez cały dzień
    • prezencja flakonu
    Wady:
    • bardzo niepraktyczny flakon mimo ładnego wyglądu
    • problematyczne otwieranie perfum - zatyczka wyślizguje się
    • cena perfum
    ZuzaMa
    24 listopada 2024 o 14:31
    zmysłowy gourmand z chemiczną nutą
    Oriflame Love Potion to woda perfumowana, która otula zmysłowym, słodkim aromatem. Kompozycja otwiera się nutami mandarynki, imbiru i rumu, jednak trudno je wyodrębnić, gdyż szybko przechodzą w serce zapachu. W sercu dominuje akord kwiatu kakaowca, lilii i wanilii, nadając głębi i elegancji. Baza opiera się na czekoladzie, bobie tonka i drzewie sandałowym, tworząc ciepłe, otulające wykończenie. Zapach jest intensywny i trwały, utrzymuje się na skórze przez wiele godzin, a na ubraniach nawet dłużej. Jest to kompozycja idealna na wieczorne wyjścia czy specjalne okazje, podkreślająca kobiecość i zmysłowość. Flakon prezentuje się elegancko, co dodatkowo podkreśla luksusowy charakter perfum. Należy jednak zauważyć, że odbiór zapachu może zależeć od dnia. Czasami nosi się go przyjemnie, podkreślając zmysłowość, jednak zdarza się, że pewna chemiczna nuta staje się dominująca, co może być męczące. Podsumowując, Oriflame Love Potion to propozycja dla kobiet ceniących zmysłowe, słodkie zapachy o długiej trwałości. Jednak ze względu na obecność chemicznej nuty, która może być męcząca, oceniam go na 3
    Zalety:
    • Zmysłowy, słodki zapach z nutami owoców, kwiatów i czekolady.
    • Długa trwałość na skórze i ubraniach.
    • Elegancki flakon, który cieszy oko.
    Wady:
    • Może być zbyt intensywny dla osób preferujących lżejsze kompozycje.
    • Słodycz zapachu może nie odpowiadać wszystkim gustom.
    • Obecność chemicznej nuty, która czasami staje się dominująca i męcząca.
    piccess
    26 października 2024 o 10:14
    Koszmar razy 2. Pierwszy za flakon, a drugi za zapach
    Dostałam go kiedyś w prezencie i przypomniało mi się jakim był koszmarem! Zacznę od butelki, która nie tylko jest brzydka, co mało praktyczna. Domyślam się co autor miał na myśli. Chciał nawiązać może do płomienia, dodać zapachowi charakteru, pokazać pazur. Może i rzeczywiście flakonik wyróżnia się na tle innych, ale jest totalnie niepraktyczny. Wrzucasz wodę do torebki, szukasz w ciągu dnia czy na imprezie i wbijasz sobie zakrętkę pod paznokieć albo w palec. Nie, nie dziękuję. Poza tym źle się trzyma w dłoni, zakrętka jest po prostu za masywna i za bardzo przekombinowana. Zapach. Tu koszmar numer 2. Pomieszanie z poplątaniem. Trochę słodkiej czekolady, trochę mdłej wanilii i gorzkiego rumu. Do tego powiew świeżości lilii, orzeźwiającej mandarynki i nieco ostrzejszego imbiru. Całość pachnie mocno czekoladowo, ciężko, wręcz topornie. Zapach pachnie mocno alkoholowo, wręcz tanio. Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie wiem na jaką okazję miałabym użyć tego zapachu, ale z całą pewnością nie na co dzień czy do pracy. Raczej na imprezę w stylu Haloween, bo dla mnie ten zapach właśnie jest upiornym koszmarem. Czytałam wiele pozytywnych opinii i dla kogoś kto lubi ciężkie słodko czekoladowe zapachy to rzeczywiście przypadnie mu do gustu. Ja jestem zwolenniczką słodkich ale kwiatowych nut zapachowych, dlatego totalnie nie podoba mi się ten zapach.
    Miroku
    20 października 2024 o 23:33
    Trucizna zatruta brakiem jakości
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Mam(a właściwie to już kończę) wersję w minisprayu 8ml(w języku katalogowej konkurencji to bym miała perfumetkę ;) ), zamówiłam ją sobie zaciekawiona nutami zapachowymi-na chłodne dni uwielbiam przytulać do siebie wszelkie zapachy słodkie, oparte na nutach spożywczych, a w Love Potion zaintrygował mnie rum, dotychczas rzadko spotykałam się w tą nutą w perfumach. Poza tym chciałam przetestować pierwszą wersję tej serii-miałam już wariant Secrets oraz Midnight, które mają to do siebie, że same w sobie są ładne, ale bardzo nietrwałe oraz słabo wyczuwalne. Liczyłam, że w pierwowzorze parametry okażą się lepsze, jednak tutaj także się srogo rozczarowałam. Po słodkim otwarciu momentalnie tracą impet, po pół godzinie ledwo je czuję i to tylko blisko nadgarstka, nie rozwijają się, nie wykazują żadnej chęci projekcji. Na początku myślałam, że to z moim węchem jest coś nie tak, ale postanowiłam zasięgnąć opinii obiektywnego arbitra(czyt. mój TŻ), który potwierdza moje zdanie. A szkoda, bo sama kompozycja na otwarciu zapowiadała się ciekawie oraz przyjemnie.Na początku rzeczywiście czuć lekko szczypiącą słodycz rumu, którą otula gładkie parujące kakao. Zdecydowanie jednak brakuje tutaj przełamania, na które liczyłam po obecnych w piramidzie nut imbirze(którego jestem fanatyczką w kuchni, ale też lubię jego ostry korzenny zapach) oraz mandarynce(bo czy może być lepszy towarzysz dla słodyczy niż soczysta słodka mandarynka?). Ostatnia faza zapachu, ta przy skórze, to typowa gładka wanilia oraz trochę tonki. Ogólnie Love Potion miał zadatki na przyjemnego i ciepłego słodziaka, jednak zdecydowanie tutaj brakuje jakości, wykończenia oraz parametrów.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie