Mydła

Ukoi Mydło do ciała w płynie 10% mocznika

• 4 lipca 2024 o 14:59
    Spoko mydło
    Używałam kilka miesięcy, mniej wydajne od niebieskiej wersji ale równie dobre i mega skuteczne! Kupię na pewno ponownie dopełnienie butelki, w takim dopełnieniu mamy 700ml a butelce 400ml tak pamiętam i to mega oszczędność plastiku jak i pieniędzy
    Zalety:
    • Zapach neutralny
    bederu
    18 kwietnia 2024 o 9:57
    Jest spoko
    Stosuję je jako żel po prysznic. Pierwsze co zrobiłam, to przelałam je do innej butelki i lekko rozcieńczyłam wodą, bo jest dla mnie trochę za gęste. Co do działania, to jest bardzo delikatne dla skóry, ale nie oczekujcie nie wiadomo jakiego działania - to tylko kosmetyk do zmywania brudu z ciała ;) Wydaje mi się, że inne drogeryjne żele pod prysznic bardziej wysuszają skórę niż to mydło. Czasem stosuję do twarzy i nie odnotowałam żadnych problemów skórnych (wysuszenia, zaczerwienienia czy alergii). Jedyne większe zastrzeżenia mam do opakowania - produkt jest za gęsty na pompkę i wydobycie go bardzo mnie frustrowało na początku.
    • brak wysuszenia
    Wady:
    • zbyt gęsta konsystencja
    • niewygodne opakowanie
  • 17 maja 2023 o 9:31
    Jak dla mnie bardzo fajny produkt!
    Mydło skusiło mnie do zakupu swoją wielką butlą i dobrą ceną na promocji w Rossmannie. Zacznę od nazwy firmy UKOI, która przyciąga z pewnością wzrok wrażliwców! Co do opakowania, to tak jak wspomniałam na wstępie jest to wielka butla, starcza na długo, jest bardzo wydajna. Etykiety są minimalistyczne i znajdują się na niej wszystkie ważne i istotne informacje dla kupującego. Ogromnym plusem jest to, że firma jest polska. Co do zawartości. Jest to kremowe mydło, które fajnie otula dłonie, lekko się pieni. Dla mnie nie ma w ogóle zapachu. Ani przed stosowaniem, ani w trakcie stosowania, ani po stosowaniu. Co jest dobre na pewno dla wrażliwców. Jeżeli chodzi o skład to wzbogacony jest o mocznik w stężeniu 10%, który ma za zadanie delikatnie złuszczać, nawilżać i przyspieszać regenerację naskórka. Mydło co ważne posiada pH neutralne dla skóry. Jeśli chodzi o działanie, to zaznaczę na wstępie, że jestem posiadaczką na prawdę wrażliwej skóry dłoni. Łatwo mnie uczulają różne produkty, łatwo o to by coś mnie w dłonie szczypało. Podczas używania tego produktu miałam również dłonie suche i lekko popękane w przestrzeniach pomiędzy palcami. A teraz o samym działaniu! Mydło jest BARDZO, ale to BARDZO delikatne. Nic absolutnie mnie nie szczypało, nie piekło, ani nie uczuliło, nawet przy drobnych ranach na dłoniach. Dodam, że jestem leniem i czasem mimo suchych dłoni nie chce używać mi się kremu, a to mydło faktycznie nawilżyło suche strefy między palcami i zniwelowało je. Oczywiście mydło ma krótki kontakt z dłońmi, więc ciężko by całkowicie odrazu niwelowało suche skórki. Ja ten produkt jako wrażliwiec bardzo rekomenduję, szczególnie dla osób leniwych takich jak ja, którym nie chce się sięgać po krem do rąk. Dla mnie to świetny produkt!
    Zalety:
    • nawilża skórę dłoni
    • nie piecze, nie podrażnia, nie uczula
    • duża pojemność przy niskiej cenie
    • bezzapachowy, idealny dla wrażliwców
    Wady:
    • dla mnie zupełnie brak
  • 26 listopada 2022 o 11:37
    Nie koniecznie!
    Kupiłam to mydełko z myślą o swoich wysuszonych dłoniach i łydkach. Mydło prezentuje się w fajnym klasycznym opakowaniu z pompka. Zapach na początku jest przyjemny później zaś zaczyna pachnieć nie zbyt ładnie tak jakby się zepsuło. Jeśli chodzi o nawilżenie wręcz przeciwnie moja skóra była szorstka oraz popękana od suchości. Dostałam po nim reakcji uczuleniowej na dłoniach w postaci kropek. Nie polecam gdyż nie należy jednocześnie do tanich mydeł ale w takiej cenie spodziewałam sie ukojenia i nawilżenia a dostałam przesuszenie i alergie.