Mleczka do ciała

Eveline Cosmetics Daily Care Hero!, Silnie regenerujące mleczko wygładzające do ciała `Mango!`

Eveline
Silnie regenerujące mleczko wygładzające, Mango

• 28 maja 2024 o 8:44
    Balsam Mango
    Od lat używam balsamów z marki Eveline i gdy weszły nowe balsamy i zobaczyłam że są w Biedronce po 17,99 z naturalnym składem i moje ulubione zapachy mango i avocado Od razu kupiłam te dwa rodzaje balsamów. Na pewno kupię ten trzeci też kusi. Balsam jest świetny dla mojej suchej skóry szybko się wchłania ,zapach zostaje na skórze ,dobrze nawilża i jest wydajny. Jedyne co to do opakowania się mogę przyczepić twardy plastik i trudno jest wydostać końcówkę produktu. Bardzo polecam
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Szybko sie wchłania
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Wydajny
    Wady:
    • Twarde opakowanie trudno wydostać resztki produktu
  • 14 lutego 2024 o 21:00
    Dobre,całkiem gęste, średnio odżywczo-nawilżające
    Jak na tę cenę jest ok,po prostu takie dobre, jest nasycone olejami, ale jeśli mamy duże problemy z suchą skórą może zostawić niedosyt. Nie jest mleczkiem "woda",które wchłania się momentalnie i równie szybko ze skóry paruje, ale też nie jest to mega odżywienie na całą dobę. Mocno bieli,trzeba się trochę napracować zanim wmasujemy, jest takie pomiedzy gęstym masłem a lekkim balsamem. Ma subtelny zapach mango. Podrażnień nie zauważyłam, ale chyba niezbyt mi służyło po goleniu, mam wrażenie,że tworzyły się minimalne krostki i czasem zapieklo. Wchłania się do kilku minut. Wygładza,zmiękcza,optymalnie odżywia i lekko nawilża. Nie wiem czy wrócę, chwyciłam je w popularnym dyskoncie bez głębszego przemyślenia tematu, wolę jednak coś bardzo gęstego czysto olejowego i ujedrniającego, albo lekkiego wchłaniającego się szybko,np po porannym prysznicu. Wydaje się nawet wydajne,ja nie mam jakiś super potrzeb związanych z odżywianiem,więc nie używam go dużo. Ma u mnie 4.
  • 22 stycznia 2024 o 23:31
    Przyjemne w stosowaniu.
    Mleczko kupiłam mojej nastoletniej córce bo potrzebowała czegoś dobrze nawilżającego skórę. Córka uwielbia mango więc jak zobaczyłam to mleczko w drogerii internetowej to długo nie zastanawiałam się nad jego zakupem. Ja sama nie przepadam za mleczkami i balsamami, wolę olejki ale ManGO kusiło w łazience więc postanowiłam je wypróbować. Mleczko ma tradycyjną plastikową buteleczkę z wygodną pompką do dozowania produktu. Żółty kolor butelki kojarzy się z mango i słońcem, nic bardzo wyszukanego ale za to bardzo estetyczne i praktyczne opakowanie. Kolor mleczka jest również żółty, jak krem z mango :) konsystencja jest dość zwarta przy wyciskaniu co bardzo mi się podoba bo ułatwia dozowanie, nie wypływa w nadmiarze, nie brudzi butelki, same pozytywy. Podczas aplikacji na skórze mleczko szybko zmienia konsystencję na rzadszą, co ułatwia równomiernie rozprowadzenie kosmetyku. Dzięki temu aplikacja mleczka nie zabiera dużo czasu. Bardzo szybko się wchłania i pozostawia na skórze delikatny ale nie tłusty film. Moim zdaniem całkiem dobrze radzi sobie z nawilżeniem skóry. Nie jestem pewna czy ją wygładza ale z pewnością skóra wygląda po nim dużo lepiej. Nie wiem czy takie samo odczucie będą miały posiadaczki suchej skóry, bo ja i córka mamy skórę bardziej normalną niż suchą. Podoba mi się zapach mleczka, jest w nim wyczuwalne mango ale pachnie jeszcze czymś słodkim, kojarzy mi się z cukrowymi piankami :) Myślę, że Mango jest warte wypróbowania.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wydajność C&_h
  • 26 stycznia 2023 o 21:51
    Jest ok w obyciu, ale nie powala
    Mleczko umieszczone jest w opakowaniu z bezproblemową pompką, ma odpowiednią konsystencję która nie spływa. Zapach nie jest zbyt zachwycający. To faktycznie jest jakieś mango na siłę swoich możliwości, ale wyobrażałam sobie czegoś innego. Chciałam zapachu soczystego, dojrzałego i słodkiego mango, a dostałam chemiczne mango z domieszką czegoś dziwnego czego nie jestem w stanie zidentyfikować. Konsystencja gęsta i wygodna w aplikacji. Mleczko nie bieli skóry ani nie robi nieestetycznych smug. Naprawdę szybko się wchłania, nie pozostawia po sobie lepkości ani tłustej warstwy. Tak właściwie po wchłonięciu nie czuć niczego na skórze, nie ma żadnej kojącej i otulającej warstw, czego jestem ogromną fanką. Myślę że może sprawdzić się lepiej na lato. "Silnie regenerujące wygładzające mleczko" to mocno przesadzone stwierdzenie. Nie zauważyłam aby zrobiło dla mojej skóry coś oprócz utrzymania nawilżenia. Wygładziło może minimalnie, ale to i tak efekt codziennej, kilkuletniej pielęgnacji. Sam produkt niewiele się do tego przyłożył. Nie narzekałam na suchość używając tego mleczka, więc aż tak źle nie jest, ale na pewno przeciętne. Nie liczyłabym na działanie regenerujące po tym produkcie. To nie jest zły kosmetyk, po prostu przeciętny. Robi minimum tego co powinien robić kosmetyk do nawilżania ciała.