Olejki do włosów

beBIO Ceramidowa kuracja wygładzająca, Naturalny multi-witaminowy olejek na zniszczone końcówki włosów

• 26 czerwca 2024 o 23:34
    Nie polubiliśmy się
    Produkt zdecydowanie dla osób potrafiących go używać i mających do tego predyspozycje. Niestety u mnie się nie sprawdził - mam bardzo cienkie włosy, które łatwo obciążyć i nawet jedna niepełna pompka tego olejku sprawiała, że były one postrączkowane i wyglądały na mocno przetłuszczone. Z tego powodu ostatecznie używałam go przed myciem. Sam produkt bardzo ładnie pachnie, ma urocze, choć niewielkie opakowanie i jest całkiem wydajny.
  • 24 kwietnia 2024 o 21:36
    Nie dla moich włosów
    Mam włosy średniej grubości więc użycie na nie olejków czy serów na zabezpieczenie nie jest małe. Zresztą lubię mieć dobry produkt mocno nałożony na włosach. I tak w sumie po miesiącu używania go a nawet już na samym początku lekko się zawiodłam… Tak jak uwielbiam tą markę tak ten produkt moje włosy mocno obciąża. Bez tego olejku są świeże i nawet mogłabym powiedzieć „grube” albo inaczej- mają objętość. Jednak po użyciu go i wysuszeniu włosów gdzie na początku aplikowałam 4 pompki z odległości ok. 20 cm włosy były wystrączkowane. Mocno się podzieliły i wyglądały na nieświeże. Zapachu olejku niby nie czuć ale ostatnio zaczął mi śmierdzieć jakby się zepsuł. Fakt nie ma długiego terminu ważności ze względu na składniki zawarte ale po miesiącu używania i już coś nie tak z produktem… Szczerze zawiodłam się.
    Zalety:
    • Mała buteleczka
    • Dobry aplikator
    Wady:
    • Strączkuje włosy
    • Obciąża je
  • 16 stycznia 2024 o 23:00
    Hmm
    Mam włosy średnioporowate. Szukałam jakiegoś olejku do włosów, który zabezpieczy moje końce. Gdy otworzyłam kartonik przerazilam się, bo okazało się że produkt jest w sprayu. Za pierwszym razem jak go użyłam dałam go za dużo, więc zacznijcie od 2 pryśnięć. Olejek ma bardzo piękny zapach , który utrzymuje się na włosach. Co do działania. Olejek bardzo dobrze zabezpiecza włosy i daje im piękny połysk. Pomimo opakowania jestem nim zauroczona, bo włosy są miękkie i błyszczące. Polecam go bardzo, jednak uważajcie z jego aplikacją.
  • 30 czerwca 2023 o 13:23
    To świetny kosmetyk na zniszczone końcówki ! Ma masę cudownych olejów i ekstraktów, ale trzeba bardzo uważać na ilość jaką aplikujemy. Jeszcze nie miałam olejku, którym tak łatwo można sobie wystrączkować włosy !
    O rany... piszę dzisiaj trzecią recenzję i znowu jestem pierwszą recenzującą ? Czyli znoooowu muszę się przyłożyć ! :) Nie no, żartuję ! Zawsze staram się przykładać do pisanych recenzji, ale w przypadku gdy kosmetyk jeszcze nie ma opinii, a moja ma być pierwszą ... no cóż ! Czuję podwójną motywację ! Uwielbiam Bebio, marka gości w moim domu od kiedy powstała, czyli od 2019 roku. Mam ogromny sentyment do ich produktów i zawzięłam się aby przetestować większość z nich ! Były wzloty i upadki, ale jestem wierna i zawsze wracam! ❤MOJE WŁOSY Mam włosy średnioporowate z tendencją do przetłuszczania się skóry głowy. Jakiś rok temu postanowiłam zostać piękną blondynką, a dzisiaj pokutuję to końcówkami z tendencją do przesuszania. Oczywiście byłam świadoma konsekwencji i zaczęłam bardziej przykładać się do pielęgnacji samych końcówek. Olejowanie, maski i olejki przed suszeniem i innymi zabiegami z użyciem ciepła to mój must have !!! ❤OPAKOWANIE Na początku wspomnę, że opakowaniem bezpośrednim jest papierowy kartonik z kolorystyką typową dla linii 'ceramidowa kuracja wygładzająca'. Na kartoniku mam podstawowe informacje o kosmetyku. Trochę szkoda, że Bebio nie umieściło składu kosmetyku na opakowaniu bezpośrednim, bo lubię sobie czasem zerknąć na skład, a chyba nikt nie przetrzymuje kartoników w domu aż do zużycia kosmetyku. Opakowanie bezpośrednie to malutka plastikowa buteleczka o pojemności 50 ml z atomizerem. Szata graficzna jest delikatna w odcieniach łososiowego różu, podobnie jak cała seria. Bardzo podobają mi się takie subtelne i czytelne opakowania ! Na odwrocie butelki znajdziemy sposób użycia i PAO wynoszące 6 miesięcy. Atomizer działa bez zarzutu, tworząc ładną, równomiernie rozproszoną mgiełkę. Nie strzela bez sensu jednym strumieniem, co miało miejsce przy różowym olejku z Neboa. Trochę przeszkadza mi, że butelka nie jest wykonana z transparentnego plastiku, bo nie widzę ile olejku mi pozostało. ❤OLEJEK Niestety nie widzę zawartości opakowania przez butelkę, ale pozwoliłam sobie zalukać do środka:). Olejek ma konsystencję wody i jest bezbarwny, przeźroczysty. Miałam z tej linii szampon do włosów i już widzę, że wszystkie kosmetyki z serii ceramidowej mają taki sam zapach. Jest on mega przyjemny i pociągający, ale brak mu nachalności. Nie za bardzo umiem opisywać zapachy, ale wyczuwam połączenie kwiatów z nutkami owoców. Jest to mega kobiece połączenie i chętnie kupiłabym perfumy o takim zapachy gdyby tylko istniały :). Skład jak na Bebio przystało jest wzorcowy, ma 99% składników pochodzenia naturalnego, a formuła jest wegańska. W składzie znajdziemy mix olejów takich jak : olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, olej ze słodkich migdałów, olej arganowy, olej sojowy. Dostrzegam też isoamyl laurate, który jest emolientem. Dalej widzę sól morską, która ma bardzo szerokie zastosowanie w kosmetyce, tutaj może pełnić rolę naturalnego konserwantu. Zaintrygował mnie Oli Sodium Benzoate i musiałam sprawdzić co to jest ! Jest to konserwant, który przedłuża trwałość kosmetyków i zabiega rozwojowi mikroorganizmów. Skład jest prosty, naturalny i bazuje głównie na olejach, które mają za zadanie nawilżyć i zabezpieczyć końcówki przed gorącym powietrzem i urazami mechanicznymi. ❤MOJE ODCZUCIA Olejek bardzo przypadł mi do gustu ! Dobrze zabezpiecza i regeneruje końcówki. Jest tylko jeden maleńki haczyk ! Tego kosmetyku trzeba nauczyć się używać, nakładamy go baardzo bardzo malutko. Ja dzielę włosy na dwie strony i na każdą stronę psikam tylko raz. Dlaczego tak ? Powiem Wam, kochane Wizażanki, że jeszcze nigdy nie miałam kosmetyku zabezpieczającego końcówki, którym tak łatwo zrobić sobie tłuste strąki ! Granica między zabezpieczeniem a przetłuszczeniem jest tu niezwykle cienka ! Mam go już trzy miesiące i nie zużyłam nawet połowy, a nakładam go przed każdym suszeniem ! Na pewno nie zdążę zużyć go w PAO podanym przez producenta, czyli 6 miesięcy. Nie polecam używać go na suche włosy, bo pozostawia tłuste plamy. Uważam, że to bardzo ciekawy produkt zabezpieczający i pielęgnujący końcówki. Jest szalenie wydajny, ma piękny skład i cudownie pachnie! Stosowany regularnie przywraca końcówkom zdrowy wygląd, sprężystość i zabiega dalszym uszkodzeniom. Pomimo wielu zalet raczej do niego nie wrócę, bo mam na swojej liście życzeń jeszcze wiele do przetestowania :). Polecam !
    Zalety:
    • 99% składników pochodzenia naturalnego
    • zabezpiecza końcówki przed temperaturą i uszkodzeniami mechanicznymi
    • hamuje powstawanie dalszych uszkodzeń
    • przywraca końcówkom witalność i sprężystość
    • krótki, ładny skład bogaty w oleje naturalne i witaminy
    • przepięknie pachnie !
    • praktyczne opakowanie z atomizerem, który ładnie rozprasza olejek
    • długie PAO
    • szalenie wydajny
    • tani, a często bywa na promocjach
    Wady:
    • nie nadaje się aplikacji na sucho, bo robi tłuste plamy
    • bardzo łatwo przesadzić z jego ilością, co prowadzi do powstawania nieestetycznych strączków