Mleczka do demakijażu

Bioliq Micellar Milk Cleansing & Makeup Removal Mleczko micelarne

• 14 września 2024 o 15:57
    Delikatne dla skóry, dobrze zmywa makijaż, niestety wydajność kiepska.
    Recenzowane mleczko micelarne kupiłam w zestawie razem z serum z witaminą C. Wygodne poręczne opakowanie,wykonane z solidnego plastiku przez które widać zużycie produktu wyposażone w pompkę z zamknięciem open/stop co ułatwia transport oraz szybkość w otwieraniu i zamykaniu. Pojemność to zaledwie 135 ml w domowych warunkach to naprawdę mało, idealne natomiast na podróż, krótkie wakacje. W składzie mleczka znajdziemy mleczko ryżowe, olejek bawełniany, ekstrakt ze świetlika, niestety kontrowersyjne składniki również oraz podrażniające lub wysuszające skórę min. EDTA, alkohol, gliceryna itp. skład jest dość długi. Demakijaż wykonuję zawsze w dwóch etapach jako pierwszy krok wybieram mleczko o przyjemnym mleczno - migdałowym zapachu, lekkiej i lejącej się konsystencji. Naprawdę sporo potrzeba do zmycia podstawowego lekkiego makijażu składającego się z kremu na dzień, SPF, kremu BB, pudru sypkiego, cieni w płynie lub sypkich, zwykłego tuszu do rzęs + oczywiście jako drugi krok pianka lub żel do mycia twarzy. Moja sucha i wrażliwa cera nie została podrażniona, zaczerwieniona, zapchana, więc cieszę się bardzo, makijaż znikał w szybkim tempie tak samo jak mleczko, opakowanie wystarczyło na dwa i pół - trzy tygodnie stosowania raz dziennie z racji tego i nieciekawego składu nie kupię ponownie, zostaje przy swoich sprawdzonych i skutecznych środkach do demakijażu.
  • 17 czerwca 2024 o 10:03
    Super mleczko
    Mleczko jest naprawdę świetne. Opakowanie to buteleczka z pompką dzięki czemu aplikacja jest łatwa i higieniczna. Sam produkt ma konsystencję lekko gęstą, i bardzo przyjemny zapach. Rewelacyjnie oczyszcza skórę twarzy nie powodując przy tym uczucia ściągnięcia. Radzi sobie nawet z wodoodpornym makijażem, dobrze go rozpuszczę przez co nie musimy przecierać tego samego miejsca wielokrotnie. Dla mnie dużym plusem jest skład. Mleczko mnie nie podrażniło i jest wydajne. Polecam
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • skład
    • oczyszczenie
    • nawilżenie
  • 20 stycznia 2024 o 14:34
    mleczko z dobrym składem
    Rzadko kiedy w swojej pielęgnacji stosuję mleczka do demakijażu ale to nie jest złe. Usuwa wszelkie zanieczyszczenia nawet makijaż wodoodporny i utrwalony. Formuła w nim zawarta przyciąga do siebie cząsteczki brudu i oczyszcza skórę bez zbędnego pocierania które nasza skóra nie lubi W swoim składzie zawiera wyciąg ze świetlika lekarskiego -pielęgnuje rzęsy, ale również rozjaśnia cienie pod oczami, co redukuje objawy zmęczenia mleczko ryżowe- które jest bogate w proteiny i witaminę E łagodzi wszelkie podrażnienia i stany zapalne, olejek bawełnianym- który odbudowuje barierę lipidową oraz wygładza i uelastycznia naskórek. Mleczko nie podrażnia moich wrażliwych oczu, nie szczypie i nie powoduje swędzenia. Skóra po nim wydaje się być ukojona i gładka co daje poczucie zdrowej skóry. Jego formuła jest bardzo lekka dzięki czemu łatwo się rozprowadza i umożliwia szybką i łatwą aplikację. Ja swoje kupiłam w aptece ale można je dostać też i w drogeriach.
  • 31 października 2023 o 11:41
    Zdecydowanie mogę polecić
    Namówiła mnie na to mleczko moja kolezanka. Tak je zachwalała, że i ja postanowiłam wypróbowac jak na mnie działa. Kupiłam przy okazji wizyty w aptece i mleczko okazało się u mnie strzałem w 10. Łagodny kosmetyk, który świetnie sprawdza mi się w porannej pielęgnacji skóry. Wydajność też dobra. Jedno naciśnięcie pompki wystarcza aby umyć cała twarz z szyją. Nie zauważyłam żadnego podrażnienia czy wysuszenia skóry. Zdecydowanie polecam.
  • 30 października 2023 o 10:56
    Delikatny ale skutefzny
    Stosuje od jakiegoś miesiąca codziennie z rana i wieczorem i to co mogę o nim napisać to na pewno to, ze dobrze oczyszcza oraz myję skórę, jednoczesnie bez uczucia ściągnięcia. Zauważyłam też, ze dobrze oczyszcza pory - tak że mniej jest tam zalegającego brudu. Po miesiącu widze, ze na mojej skórze jest mniej wągrów oraz zaskórników. Ma delikatny zapach, który jednak po umyciu nie utrzymuje się na skórze. Nie szcyzpie w oczy. Ogólnie to polecam szczególnie dla cery wrażliwej bo ma dobry skład bez mocnych i bez drażniących czynników myjących a jednoczesnie daje skuteczne oczyszczenie. Duży plus też za opakowanie z pompką.

Zobacz także inne Mleczka do demakijażu