Pianki do mycia twarzy

Tołpa Dermo Face Enzyme
Tołpa Dermo Face Enzymatyczna Pianka do Mycia Twarzy 150ml

• 11 marca 2025 o 12:04
    Najsłabszy produkt tej serii
    Całą tę serię Tołpy bardzo lubię, ale ten kosmetyk mnie rozczarował. Trzeba naprawdę uważać, żeby nie dostał się do oczu, bo piecze i zaczerwienia na długo. Natomiast piankowa formuła moim zdaniem to utrudnia. Gdyby została żelową konsystencja to byłoby łatwiej kontrolować mycie twarzy, szczególnie pod prysznicem. Po użyciu nie nie zostawia uczucia doczyszczenia cery, a zostawia uczucie ściągnięcia i odwodnienia. Opakowanie ma sporo wad. Nasadkę trudno docisnąć we wlasciwym miejscu, a sam produkt ścieka z pompki i oblepia buteleczkę. Co do dzialania, to u mnie nie spowodował żadnej różnicy w obszarze cery, gdzie występują zaskórniki.
  • 15 października 2024 o 17:48
    Zwykła pianka
    To był mój pierwszy produkt z tej marki. Zużyłam jedno opakowanie i nie kupię ponownie. Jakościowo była jak zwykła pianka do mycia twarzy nic szczególnego. Dla mnie miała trochę drażniący zapach. Co do oczyszczenia twarzy to też nie byłam zadowolona, bo po jej użyciu nie miałam poczucia czystej cery, musiałam jeszcze sięgać po dodatkowe produkty.
    Zalety:
    Wady:
    • brak działań
    • zapach zbyt intensywny
  • 5 sierpnia 2024 o 20:40
    Niesamowicie wydajna i świetna na codzień
    Używałam tej pianki od ładnych kilku miesięcy. Moja skóra jest wrażliwa i mieszana, lecz na początku tego roku miałam problem z przesuszeniem skóry twarzy. Sądzę, że powodem było ogrzewanie , które co roku przyczynia się u mnie do tego. Jednak zaznaczam to, ponieważ wtedy po krótkim stosowaniu tą pianka powodowała, delikatne, acz odczuwalne nieprzyjemne ściągnięcie cery. Dlatego na jakiś czas ją odstawiłam i po przywróceniu równowagi hydrolipidowej znów do niej wróciłam i sprawdzała się świetnie. Produkt jest niesłychanie wydajny, stosowałam go kilka miesięcy, a aplikacja bardzo wygodna. Pianka ma niesamowicie lekką i delikatną konsystencję, nie podrażnia. A jednocześnie dokładnie oczyszcza cerę oraz odświeża ją. Sprawdza się w codziennym stosowaniu, nie uczula i nie zapycha porów. W produkcie jest zawarta oapaina, której celem jest mikrozluszczanie, które podobnie jak w pielęgnacji koreanskiej, codziennie delikatnie peelinguje cerę, usuwając zrogowaciały naskórek. Pachnie owocowo.
    xiyaa
    28 lipca 2024 o 12:39
    Przyjemna pianka
    Piankę dorwałam w Hebe na promocji - chciałam bowiem przetestować coś delikatnego do twarzy. Produkt starczał mi na dłuższy okres (ok. 4 miesiące), a sprawował się całkiem dobrze. Był bardzo delikatny, nie zauważyłam żadnego podrażnienia twarzy po stosowaniu jej. Samo opakowanie wygląda całkiem ładnie, a atomizer dobrze się sprawował, chociaż ciężko było wydostać resztki produktu nie ukrywam. Jednakże czy myje dobrze twarz? Ciężko mi stwierdzić, zazwyczaj używałam go po powrocie z pracy ale miałam wrażenie, że potrzebuje czegoś jeszcze aby faktycznie czuć, że twarz jest dobrze przemyta. Jeśli będę potrzebowała czegoś delikatnego - chętnie wrócę.
    • delikatność działania produktu
    • nie podrażnia
    Wady:
    • za delikatne mycie twarzy
  • 1 lipca 2024 o 9:50
    Seria enzymatyczna od Tołpy to moja ulubiona seria :)
    Piankę z serii enzymatycznej zakupiłam w Rossmanie, testowałam już wiele produktów z tej serii a peeling 3 enzymy jest moim ulubionym peelingiem do twarzy. Pianka już od pierwszego użycia również przypadła mi do gustu i obecnie kończę jej 4 opakowanie :) Zacznijmy od opakowania - szata graficzna typowa dla Tołpy, obszerne i szczegółowe opisy o produkcie i składnikach aktywnych. Buteleczka z pompką o pojemności 150ml, buteleczka jest przezroczysta dzięki czemu widzimy dokładnie ile produktu nam zostało. Wewnątrz buteleczki mamy jasno pomarańczowy płyn który dzięki pompce zamienia się w przyjemną, lekką piankę. Pianki są zawsze wydajną formą produktów, wystarczy jedna pompka pianki aby dokładnie oczyścić całą skórę twarzy. Czas na opis właściwego produktu - pianka ma biały kolor, jest lekka i doskonale rozprowadza się na skórze. Ma zapach typowy dla serii enzymatycznej, chemiczny, kwasowy ale przy tym lekko świeży zapach. Składniki aktywne w tej piance to przede wszystkim papaina która jako enzym działa oczyszczająco i delikatnie złuszczająco, reguluje wydzielanie sebum, oczyszcza i zwęża pory. Kolejnym kluczowym składnikiem pianki jest kwas hialuronowy który odpowiada za nawilżanie skóry i jej pielęgnację. Te dwa składniki zapewniają nam doskonały duet złuszczania z nawilżaniem skóry. Pianka jest produktem do mycia i oczyszczania skóry a nie do demakijażu. Najpierw usuwamy makijaż np. płynem micelarnym a dopiero później oczyszczamy skórę pianką. Po zmyciu pianki skóra jest pięknie oczyszczona, wygładzona, delikatnie zmatowiona ale bez uczucia ściągnięcia czy przesuszenia. Piankę można stosować rano i wieczorem i ja również tak stosuję tą piankę. Mam skórę mieszaną w kierunku skóry tłustej i pianka ta naprawdę przypadła mi do gustu a moja skóra bardzo się polubiła z tą pianką. Przy regularnym stosowaniu dwa razy dziennie zauważyłam poprawę stanu cery, zmniejszenie przetłuszczania skóry, zwężenie porów, szybsze wyciszanie się niedoskonałości. Moim zdaniem jest to produkt warty uwagi w szczególności dla skór problematycznych. Podsumowując, jest to naprawdę bardzo dobry produkt do oczyszczania skóry, idealnie sprawdzi się przy skórach problematycznych, tłustych i mieszanych. Oczyszcza bez przesuszania skóry, wspomaga złuszczanie martwych komórek dzięki działaniu enzymów przy jednoczesnym nawilżaniu i pielęgnacji skóry. Pianka której zdecydowanie nie może mi zabraknąć :)
    Zalety:
    • doskonale oczyszcza skórę
    • odświeża, zmniejsza wydzielanie sebum i świecenie się skóry
    • poprawia stan skóry problematycznej, wycisza niedoskonałości i zwęża pory
    • nie podrażnia, nie powoduje przesuszenia skóry