Korektory pod oczy

Max Factor Miracle Pure 24H Hydration Concealer Hyaluronic Acid + Vitamin C Multifunkcyjny korektor do twarzy z kwasem hialuronowym i witaminą C

notino.pl
Max Factor Miracle Pure Concealer 02 Light
Max Factor Miracle Pure Concealer 01 Fair
E-Glamour.pl
Max Factor Miracle Pure Concealer 03 Medium
Max Factor Miracle Pure Korektor, 02 8 ml

• 6 listopada 2024 o 21:46
    Najlepszy korektor jaki miałam dotąd
    Moja skóra po nałożeniu tego korektora wygląda na świeżą, zawarty w nim kwas hialuronowy nawilża i jest to odczuwalne. Bardzo długo u mnie się utrzymuje :)
    Zalety:
    • Wygląd zdrowej skóry
  • 14 kwietnia 2024 o 0:19
    Niestety, poniżej oczekiwań :(
    Jak to się dzieje, że testując go na dłoni pięknie przykrył żyłkę, a z tą pod okiem nie dał sobie rady? Korektor posiada cienki aplikator, który sprawdza się dobrze przy zakrywaniu drobnych niedoskonałości, natomiast jest nieporęczny przy tuszowaniu cieni pod oczami. W ogóle z drobnymi przebarwieniami i zaczerwieniami radzi sobie super, jednak moje cienie chyba są zbyt ciemne dla niego. Naprawdę dobrze nawilża, nie zatyka porów, przyzwoicie rozświetla okolice oczu. Formuła nie powala – wprawdzie jest kremowa, ale troszkę gęsta, dlatego warto się trochę pospieszyć z aplikacją, bo kiedy będziemy się ociągać przy robieniu makijażu, może się ciasteczkować i brylić. Korektor wtapia się w skórę, a przy tym wszystkim jest trwały. To wszystko brzmi całkiem nieźle... Dlaczego więc się zawiodłam? Ponieważ kupiłam go z myślą zakrycia oznak zmęczenia i w tej kategorii wypada znacznie poniżej moich oczekiwań. Muszę solidnie dobudowywać poziom krycia, co wcale nie jest takie łatwe. Jest to produkt niewydajny. Po prostu nastawiłam się na gigantyczne krycie, którego tu nie uświadczyłam. Nie jest to tani kosmetyk, dlatego warto pilotować promocje (ja go kupiłam po obniżce cenowej), bo nie jest żadną rewelacją. Gdybym miała wystawić ocenę korektorowi Miracle Pure, to byłaby to w pełni zasłużona czwórka z dużym minusem (a nawet trójka z plusem). Dokończę ten i chyba poszukam czegoś innego...
  • 20 sierpnia 2023 o 15:15
    Nie dla skóry tłustej
    Mam skórę tłustą, często odwodnioną + wypryski i wągry. Korektor ma średnie krycie w kierunku nawet słabego. Na mojej skórze wyświeca się i waży już po godzinie. Zatyka pory. To bez wątpienia najgorszy korektor z jakim miałam do czynienia. W ogóle nie trzyma się na skórze. Serdecznie odradzam zakup osobom z taką cerą jak moja.
    _Leah_
    9 marca 2023 o 16:19
    Mój ulubiony korektor na codzień! :D
    Zacznę od tego że jestem młodą osobą więc nie mam problemu z wieloma zmarszczkami, jednak mam cienie pod oczami Korektor po przypudrowaniu nie wchodzi w zmarszczki i załamania powieki (nie wiem jak jest w przypadku większej ich ilości). Produkt jest moim zdaniem średnio kryjący, ale daje radę zakrywać cienie oraz pięknie rozświetla i rozjaśnia okolice pod oczami oraz nie wysusza (a wręcz nawilża). Nie ciastkuje się i wytrzymuje na skórze cały dzień, wieczorem nadal wyglądając świetnie (nawet po drzemkach w środku dnia haha) Na plus też to że ma w składzie witaminę C i kwas hialuronowy (i ogólnie ma dobry skład) Bardzo polecam ten korektor, nadaje się też na całą twarz zamiast podkładu, warto wypróbować! :D
    Zalety:
    • witamina C i Kwas Hialuronowy w składzie
    • super wygładza pory
    • rozjaśnia okolice pod oczami
    • nie ciastkuje się
    • wytrzymuje cały dzień wyglądając świetnie
    • sprawdza się również jako zamiennik podkładu
    • bardzo wydajny
    • satynowo-matowe wykończenie
    • bardzo wygodny i precyzyjny aplikator
    • wygodne, poręczne opakowanie
    Wady:
    • cena regularna
    • średnie krycie (zależy jakiego potrzebujemy)
    • bardzo ubogi wybór kolów (jednak są one dość uniwersalne i sporo osób znajdzie tam swój odcień)

Zobacz także inne Korektory pod oczy