Pianki do włosów

OnlyBio Hair in Balance, Pianka utrwalająca do stylizacji fal i loków

• 7 kwietnia 2025 o 9:59
    Jestem z niej zadowolona!
    Jestem zaskoczona takimi negatywnymi opiniami... Piankę dostałam od koleżanki, która nie zauważyła że jest do fal i loków i w biegu wrzuciła do koszyka. Ja jestem posiadaczką kręconych włosów, długich i gęstych. Pianka to u mnie podstawa stylizacji więc ucieszyłam się z prezentu. Ogólnie z OnlyBio mam różnie. Większość rzeczy mi raczej nie służy. Szampony i odżywki te które do tej pory stosowałam były po prostu średnie i jakoś tak sama z siebie rzadko sięgam po produkty danej marki no chyba, że coś naprawdę mocno mnie zainteresuje to wtedy ryzykuję. Pianka umieszczona została w kolorowej butelce. Atomizer działa bez zarzutu. Przed użyciem energicznie wstrząsam opakowaniem i wyciskam piankę w odpowiedniej konsystencji, mi się wodnista nie trafiła bo i taką opinię wyczytałam. Jest ok. Pianka taka jak powinna być. Nakładam zawsze po myciu na wilgotne włosy ale nie ociekające wodą tylko takie już osuszone ręcznikiem. W piankach oczekuję żeby nie sklejały włosów i ta taka właśnie jest. Lekka, delikatna, nie oblepia włosów. Loki po jej użyciu naturalnie się kręcą, nie są w żaden sposób obciążone. Zapach jest delikatny, jakoś szczególnie go nie czuć więc myślę, że to akurat na plus bo wolę czuć zapach szamponu/odżywki. Pianka jest wydajna, używam od około 2 miesięcy, a jeszcze mam jej sporo. W piance zawarto ekstrakt z lnu i proteiny roślinne...czy w jakiś szczególny sposób wpływa na kondycję włosów? ciężko stwierdzić bo używam i maski i odżywki i olejki więc trochę ciężko to oddzielić. Na pewno nie szkodzi. Posiadaczkom fal i loków polecam dać jej szansę mimo większości negatywnych opinii ;)
    nakate_
    14 stycznia 2025 o 1:11
    Fajna pianka, tylko trzeba umieć ją używać
    Pianka jest bardzo fajna do włosów cienkich, bo nie ma konsystencji kremowej jak pianki do ciężkich loków, jest ewidentnie kierowana do posiadaczek delikatnych falek, a z takimi rzadko się spotykałam. Po wyciśnięciu na dłoń ma konsystencję podobną do spienionego mydła, jest po stronie wodnistych produktów. Pianka ma tu nie najlepsze opinie, ale uważam, że trzeba po prostu dać jej szansę i odpowiednio zastosować na ociekające wodą włosy!!! A nie osuszone ręcznikiem. Dodatkowo, nie wciskać jej z całej siły we włosy, tylko delikatnie unosić pasma. Sama popełniłam ten błąd, chcąc na szybko wystylizować falki na moich lekkich cienkich włosach, a wyszła mi na początku niezła szopa. Po odpowiednim zastosowaniu tego stylizatora fale mi się świetnie układały, także jeśli nie sprawdza wam się ta pianka, spróbujcie stylizacji nią na inny sposób, bo sam produkt jest naprawdę dobry.
    Zalety:
    • Konsystencja dla włosów cienkich
    • Dobrze formuje fale na włosach
  • 14 października 2024 o 15:13
    Kolejny zawód produktem OnlyBio
    Zachęcona pozytywnymi opiniami onlybio postanowiłam tym razem dać szansę tej piance, testowałam już produkty tej marki ale z różnym skutkiem. A więc, ta pianka nie robi nic co powinna a dodatkowo spowodowała okropne plątanie się włosów. Zdecydowanie nie nadaje się do włosów falowanych i kręconych bo dosłownie zepsuła moje falujące się włosy, powstała po użyciu tej pianki fryzura na Hagrida. Najgorsza pianka z jaką miałam do czynienia. Plusy? Może ewentualnie ładnie pachnie, ale produkt idzie niestety do kosza.
    Zalety:
    • Zapach?
    Wady:
    • Prostuje fale
    • Robi pajęczynę
    • Słabo utrwala
    • Obciąża
    • Nie spełnia swojej funkcji
    • Nie należy do najtańszych
    M_R_
    6 września 2024 o 19:17
    Nie dla mnie
    Mam kręcone włosy i lubię kosmetyki marki OnlyBio. Dlatego też skuszona promocją kupiłam tą piankę do stylizacji. Design opakowania jest typowy dla kosmetyków danej marki, jest przyjemny dla oka, podoba mi się. Zapach jest przyjemny, nie jest typowym alkoholowym zapachem jaki mają zazwyczaj pianki do włosów. Jeśli chodzi o plusy to już ich więcej nie znalazłam. Stosowałam piankę na kilka różnych sposób, niestety za każdym razem efekt był ten sam - włosy były słabo utrwalone, przeciążone, sklejone i przyjemne w dotyku. Niestety więcej nie zakupię tego produktu.
    Zalety:
    Wady:
    • Skleja włosy
    • Słabo utrwala
    • Obciąża włosy
    Wika_a
    11 maja 2024 o 16:16
    Średnio działa
    Na moich kręconych włosach niestety słabo się sprawdziła co mnie rozczarowało bo większość produktów tej firmy zawsze zdawało egzamin. Loki po użyciu ten pianki są sztywne i posklejane. Utrwalać raczej za bardzo tego nie robi. Włosy wydają się bardzo suche po jej użyciu