Dezodoranty i antyperspiranty

Sanex Dermo Invisible Deodorant Stick Dezodorant w sztyfcie

• 13 lutego 2025 o 9:00
    Ładnie pachnie i dobrze działa.
    Zdecydowałam się na zakup antyperspirantu Sanex Invisible, bo inna wersja dobrze mi się sprawdziła i liczyłam na to, że z tą będzie podobnie. I nie myliłam się, bo to dobry produkt do stosowania przy umiarkowanej aktywności i na co dzień. Znajduje się w opakowaniu o pojemności 65 ml. Jest wydajny i wystarcza na dłużej dzięki rozmiarowi maxi. Sztyft jest przezroczysty i dobrze zbity. Nic się z nim nie dzieje, nie kruszy się i do samego końca działa bezproblemowo. Zapach bardzo mi się podoba. Jest kwiatowy i przyjemny, choć nie czuć go za bardzo po nałożeniu. Antyperspirant dobrze się nakłada. Trzeba mu dać chwilkę na wchłonięcie, ale potem nie pozostawia już wyczuwalnej warstwy. Wspomnę jeszcze, że nie zawiera aluminium i alkoholu etylowego. Nie mam większych problemów z potliwością, choć przy większej aktywności i w upalne dni potrzebuję większej ochrony. Ten antyperspirant sprawdza się przy niedużej aktywności i raczej w te chłodniejsze dni. W cieplejsze nie do końca chroni przed pojawieniem się potu, ale przed nieprzyjemnym zapachem już lepiej. Nie pozostawia śladów na ubraniach i nadaje się również dla wrażliwej skóry. Nie należy jednak nakładać go na skórę podrażnioną. Na opakowaniu mamy informację, że produkt ma zapewniać 24h ochrony co dla mnie jest przesadzone. Działa dość długo, ale na pewno nie aż tyle. Ogólnie jest to dobry antyperspirant. Zapewnia uczucie świeżości i odpowiednio chroni, ale jeśli ktoś szuka naprawdę mocnej ochrony to tutaj raczej tego nie otrzyma. U mnie ten produkt sprawdził się dobrze, więc otrzymuje cztery gwiazdki. Nie wiem jednak czy kupię go ponownie, bo teraz dostępny jest jedynie online.
    Zalety:
    • Dobrze chroni przy niewielkiej aktywności.
    • Ładny zapach.
    • Dość długo chroni przed nieprzyjemnym zapachem.
    • Nie podrażnia.
    • Nie brudzi ubrań.
    • Nie zawiera aluminium i alkoholu.
    Wady:
    • Nie do końca dobrze sobie radzi przy większej aktywności.
    Iwona_C
    19 sierpnia 2024 o 15:09
    Przyjemny w stosowaniu z ładnycm zapachem i dobrą ochroną przy umiarkowanej aktywności.
    Antyperspirant Sanex pojawił się u mnie po raz pierwszy i fajnie że mogłam przetestować zupełną dla mnie nowości. Posiadam wersję Maxi format o pojemności 65 ml. Produkt nie zawiera aluminium i alkoholu etylowego. Ma naturalne pH skóry i według producenta powinien zapewniać 24-godzinną ochronę przed poceniem. Opakowanie jest charakterystyczne dla formy sztyftu. Pojemniczek jest biały spłaszczony o prostokątnym kształcie, z dużą zakrętką zabezpieczającą i pokrętłem wysuwającym sztyft znajdujący się na dole opakowania. Grafika jest przyjemna dla oka w odcieniach różu i granatu. Zawiera nazwę wersji zapachowej, minimalistyczny opis stosowania antyperspirantu. Mechanizm wykręcania sztyftu działa bez zarzutu, umożliwia on nam również schowanie sztyftu z powrotem do opakowania. Sztyft na zbitą śliską konsystencję w bezbarwnym kolorze o bardzo przyjemnym świeżym kwiatowym zapachu. Bezproblemowo rozprowadza się na skórze, nie pozostawia żadnej wyczuwalnej ani widocznej warstwy. Skuteczność działania jest dobra ale z pewnością nie trwa ona przez 24 godziny. Antyperspirant jest łagodny dla skóry i nie wywołuje żadnych podrażnień zastosowany nawet bezpośrednio po depilacji. Dobrze chroni przed nieprzyjemnym zapachem i daje przyjemne uczucie świeżości. Ochrona przeciwpotna jest na całkiem dobrym poziomie i przy umiarkowanej aktywności czułam się pewnie, a moje pachy były suche. Przy dużym wysiłku nie dawał stuprocentowej ochrony tak jak większość antyperspirantów. Jednak mimo to uważam że kosmetyk jest udanym produktem przeciwpotnym, komfortowym w stosowaniu z dobrym składem i świeżym zapachem który dobrze zabezpiecza skórę przed poceniem i nieprzyjemnym zapachem. Polubiliśmy się, myślę że będziemy spotykać się co jakiś czas.
    Zalety:
    • ładny kwiatowy i świeży zapach
    • wygodna konsystencja sztyftu
    • łatwa aplikacja
    • nie podrażnia skóry nawet stosowany bezpośrednio po depilacji
    • daje poczucie świeżości
    • chroni przed poceniem przy umiarkowanej aktywności
    • nie pozostawia plam na odzieży
    • duża wydajność
    • nie zawiera aluminium i alkoholu etylowego
    Wady:
    • nie sprawdza się przy dużym wysiłku
    • nie daje 24 godzinnej ochrony
  • 27 czerwca 2023 o 21:59
    Totalne rozczarowanie
    Swego czasu używałam innego antyperspirantu Sanex w kulce, który był rewelacyjny ALE okazało się, że jest tam aluminium, więc zaprzestałam jego stosowania. Produkt został zresztą wycofany ze wszystkich sklepów, więc uznałam moje obawy za słuszne. Gdy kilka dni temu znów zauważyłam środek pod pachy Sanex (dopuszczony do sprzedaży i bez aluminium) uznałam to za dobry znak na korzyść firmy i niezwłocznie zakupiłam powyższy sztyft (tym bardziej, że akurat był w promocji). Niestety NIE POLECAM!! Produkt jest beznadziejny!! W żadnym stopniu nie chroni przed przykrym zapachem!! Może i skład jest już lepszy, ale jakość jest dramatyczna, równie dobrze można niczego nie używać, bo ten antyperspirant nie chroni przed niczym. Porażka.
    Zalety:
    • BRAK
    Wady:
    • Nie chroni przed przykrym zapachem!
  • 22 lutego 2023 o 18:57
    Jest ok
    Dezodorant od sanax wybrałam ze względu na jego skład. Przede wszystkim zależało mi na tym, żeby nie posiadał aluminium i liczyłam się z tym, ze oznacza to jednocześnie mniejsze działanie blokujące pot. Mimo wszystko jestem z niego zadowolona. Ma ładny zapach i fajna konsystencje, jest tez dość wydajny. Odejmuje gwiazdkę za ślady na ubraniach.
    • skład
    Wady:
    • pozostawia ślady na ubraniach
  • 17 grudnia 2022 o 11:59
    Sredniak
    Na ogół nie przepadam za sztyftami a moim faworytem jest kulka z firmy na G. Ten sztyft zapowiadał się fajnie, ładnie pachnie i przyjemnie się go używa. Chorni przed potem przeciętnie. Na co dzień jest ok, ale jeśli wiem że będę trochę "w ruchu" bardziej niż zwykle to wole wybrać mojego faworyta.
    Zalety:
    • Łatwo się rozprowadza
    • Ładnie pachnie
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Nie zbyt dobrze chroni
    Otrzymałam do testów od marki/producenta