Szampony do włosów

notino.pl
Joanna Pehology

• 7 lipca 2024 o 13:15
    Szampon z PEHology
    Szampon oczyszczający-peeling od Joanny z linii PEHology przyciągnął moją uwagę obietnicą połączenia oczyszczania z pielęgnacją równowagi PEH (proteiny, emolienty, humektanty). Jako osoba dbająca o odpowiednią ilość tych składników w pielęgnacji włosów, postanowiłam przetestować ten produkt. Oto moje wrażenia: Opakowanie Szaro-białe połyskujące opakowanie z grafiką cytrusów o poj. 300 ml. Wygodne zamknięcie na klik, które działa bez zarzutu i nie sprawia problemów podczas używania. Wydajność: Szampon jest bardzo wydajny. Niewielka ilość produktu wystarcza na pokrycie całej skóry głowy, dzięki czemu starcza na długo. Konsystencja: Przezroczysty, dość gęsty żel, który dobrze się rozprowadza i spłukuje. Dobrze się pieni, co ułatwia równomierne rozprowadzenie produktu na skórze głowy i włosach. Dostępność: Produkt dostępny w Drogerii Natura, Hebe oraz DM. Cena: Regularna cena to około 20 zł, ale w promocji można go kupić za 15 zł, co jest dobrą ofertą jak na ten produkt. Skład Raczej wskazuje, że jest to szampon o średniej mocy (Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine), który został wzbogacony kwasami AHA tj. alfa-hydroksykwasy (kwas glikolowy, kwas mlekowy, kwas winowy, jabłkowy, cytrynowy) o udowodnionym działaniu keratolitycznym. Aby szampon mógł działać jako peeling należy go trzymać ok. 5 min. Ponadto mamy tu też wiele ekstraktów: z owoców borówki czarnej, z pomarańczy, z cytryny, z klonu cukrowego i z trzciny cukrowej. Zapach: Cytrusowy, świeży i przyjemny, co dodatkowo umila używanie produktu. Efekty Oczyszczanie: Szampon dobrze się pieni i pozostawia moją skórę głowy odświeżoną i nieco wydłuża czas między następnym myciem (czyli co 2 dni - a to dobry wynik dla mnie). Nie wysusza skóry głowy, co jest dużym plusem. Dodatkowo wydaje się, iż nieco unosi włosy od nasady Alternatywa dla peelingu: Jest to fajna opcja, jeśli nie mamy dostępu do klasycznego peelingu do skóry głowy. Choć klasyczny peeling może być bardziej skuteczny, ten szampon-peeling stanowi dobrą alternatywę, zwłaszcza jeśli jesteśmy na wyjeździe i nie chcemy zabierać całego kartonu kosmetyków.
    • efekty
    • dostepność
    • produkt 2w1 (szampon i peeling)
    • skład i moc szamponu (średni)
    Drogeria Natura
  • 8 maja 2024 o 9:07
    skuteczny i delikatny
    Bardzo ciekawa propozycja, dużo wygodniejsza i bardziej praktyczna w użyciu niż klasyczny peeling. Dokładnie oczyszcza skórę głowy, ale jednocześnie nie podrażnia. Daje uczucie świeżości, ale nie zauważyłam tego odbicia u nasady typowego po użyciu peelingu. Dobrze się pieni i rozprowadza. Nie plącze włosów, ale pozostawia je nieco tępe, więc odżywka jest konieczna. Konsystencja nieco za rzadka. Zapach przyjemny, delikatny. Myślę, że jeszcze po niego sięgnę ze względu na to wygodę użytkowania.
    eilen96
    7 listopada 2023 o 16:51
    Bardzo fajny szampon do włosów
    Szampon bardzo dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy. Jest bardzo wydajny, ma piękny lekko słodko kwaśny zapach. Producent zaleca nałożyć szampon i potrzymać chwilę dłużej. Jednakże myślę, że nie jest to produkt, który zastąpi peeling. W moim odczuciu dobrze oczyszcza, ale nie tak skutecznie jak peeling. Szampon nie nadaje się do codziennego użytku, ponieważ mógłby zbyt mocno złuszczyć naskórek. Uważam, że fajny i całkiem tani produkt, warty przetestowania.
    Zalety:
    • tani
    • dobrze oczyszcza
    • wydajny, świetnie się pieni
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • nie jest to produkt do codziennego stosowania
  • 9 września 2023 o 9:33
    Dla mnie rewelacja
    Moje włosy i skóra głowy nigdy nie były tak oczyszczone, jak po tym peelingu. Szampon doskonale oczyszcza skórę z różnych pozostałości takich jak środki do stylizacji typu lakier, guma, suchy szampon. Zauważyłam, że po zastosowaniu szamponu moje włosy są piękne, gładkie, odżywione i przemiłe w dotyku. Szampon nie obciąża moich cienkich i przetłuszczających się włosów. Stosuję go 2, 3 x w tygodniu i widzę poprawę, włosy są piękniejsze, zdrowsze i pełne blasku. Kocham taki efekt, gdzie nie mogę oderwać się od włosów i co chwilę przeczesuję dłoniami, bo są takie gładkie w dotyku. BARDZO POLECAM! Ja kupiłam w ciemno i jestem bardzo zadowolona, stosuję wraz z peelingiem enzymatycznym z tej samej serii, uważam że to połączenie jest idealne i daje najlepszy efekt.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • pozostawia włosy piękne i gładkie w dotyku
    • nie obciąża
    • przyjemna konsystencja
    Kaaro11
    28 lipca 2023 o 18:38
    Dobrze oczyszcza
    Mam włosy wysokoporowe, niefarbowane, ktore wymagają nawilżania. Używam go na zmianę z szamponem nawilżającym i zawsze nakładam po użyciu odżywķę nawilżającą. Nie zauważyłam efektu peelingu skóry głowy, jednak wydaje mi się, że doskonale zmywa pozostałości produktów do stylizacji i to jak dla mnie jest jego główna zaleta. Po użyciu włosy są "odbite" od skóry głowy, nieobciążone, ale jednocześnie nie puszą się.
    Zalety:
    • Dobre oczyszczanie
    Drogeria Super-Pharm