Serum pod oczy

topestetic
Hagi Ultrałagodzące serum pod oczy 15 ml

• 24 marca 2025 o 15:33
    przyjemny
    Serum jest zamknięte w ładnym opakowaniu airless. Ma lekką konsystencję i różowy kolor. Szybko się wchłania i dobrze współgra z kremem pod oczy z kiehl's. Mam suchą skórę i w chłodniejsze dni chętnie korzystam z dodatkowych nawilżaczy typu serum. Myślę, że dla osób z tłustą czy normalną cerą to serum mogłoby spokojnie wystarczyć. Skóra po jego użyciu jest gładka, nawilżona i ukojona. Ma naturalny, dobry skład. Nie podrażniło mojej wrażliwej cery,
  • 29 grudnia 2024 o 22:00
    Miłe zaskoczenie, takie serum to rozumiem
    Zacznę od tego, że otrzymałam to serum jako gratis do zakupów pianki powyższej marki i bardziej od potrzeby zakupu korcił mnie fakt tej promocji, nie mogłam przepuścić więc wzięłam. Lubię specyfiki pod oko byłam ciekawa jak się sprawdzi. Opakowanie to mała plastikowa buteleczka o pojemności 15ml, opakowanie z pompką wygodne i higieniczne. Formuła tego serum zaskoczyła mnie na plus, bo choć lubię dodatkowe specyfiki pod oko to wolę coś konkretniejszego niż produkt żelowy, a tutaj kupili mnie od początku bo jest to lekki kremik. Fakt nie jest jakiś mocno treściwy czy gęsty, ale znacznie bardziej pod okiem wolę serum kremowe niż żelowe. Ma lekko różowe zabarwienie i jak wspomniałam formułę lekkiego, nie klejącego się kremu. Rozprowadza się przyjemnie, nie trzeba jej dużo, wystarczy dosłownie 1-2 krople by rozprowadzić ją na powiece i pod okiem. Zgodzę się z producentem, że stosowanie tego serum jest przyjemne, od chwili aplikacji daje skórze komfort i usuwa uczucie suchości i spięcia. Po wchłonięciu serum nie zostaje żadna klejąca się warstwa, tylko bardzo lekka powłoczka. Czuć, że skóra dostała dawkę pielęgnacji, a jednocześnie wykończenie jest świeże. Pod makijaż to serum jest dla mnie zbawieniem, jest wystarczające jak na poranną pielęgnację a dodatkowo stanowi świetną bazę pod makijaż, a moje powiek nie tłuszczą się po tym serum. Komfort aplikacji i stosowania w moim przypadku wyłącznie na plus. W kwestii efektów jestem zadowolona z dwóch powodów. Po pierwsze serum zapewnia mi fajną codzienną dawkę porannej pielęgnacji, jest takie w punkt - nie przetłuszcza skóry, nie jest za ciężkie, nie spływa mi potem makijaż w ciągu dnia, ale nie jest też za słabe. Tuż po aplikacji zmiękcza skórę, delikatnie wygładza i mam wrażenie, że zabezpiecza skórę przed wysuszeniem czy efektem ściągnięcia w ciągu dnia. Po drugie zauważyłam, że serum delikatnie regeneruje, skóra wygląda na gładszą, jest miękka w dotyku. Generalnie efekt nawilżenia nie jest zbyt mocny więc tutaj nie zgodzę się z producentem, ale efekt codziennej regeneracji i ochrony delikatnej skóry przed podrażnieniami owszem. Jak na serum poranne zamiast kremu pod oczy to spisuje się bardzo fajnie, stosuje je głównie rano i zarówno z efektów tuż po aplikacji jak i pod makijaż bardzo zadowolona. Duży plus za efekt komfortu jaki daje te serum, skóra jest przyjemnie odprężona. Na noc jednak wolę coś treściwszego. Kupując to serum nie wczytywałam się w skład tego produktu a są w nim ceramidy, kwas hialuronowy i wiele innych składników, które jak widać się sprawdzają. Polecam kto wie może wrócę niego. Na dłuższą metę brakowałoby mi efektu nawilżenia, bo jednak moja skóra pod oczami jest nieco sucha, ale w okresie letnim myślę, że na dzień również by mi się sprawdził.
    Zalety:
    • lekka, szybko wchłaniająca się formuła a jednocześnie otulająca i kojąca od razu po aplikacji
    • zostawia leciutką warstwę ochronną, w sam raz pod makijaż
    • przyjemnie zmiękcza, zabezpiecza skórę, dobra baza pod korektor, skóra pod oczami nie wygląda wtedy 'sucho'
    • codzienna, delikatna dawka regeneracji, ochrony
    • fajny skład
    Wady:
    • nie zauważyłam wyraźnego efektu nawilżenia
    dhajka
    22 marca 2024 o 8:40
    Serum świetnie koi i nawilża skórę pod oczami
    Swym ma bardzo lekką konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze pod oczami i szybko wchłania. Nie pozostawia wyczuwalnej warstwy na skórze. Natychmiast koi, odżywia i nawilża skórę. Moja skóra pod oczami ma tendencję do przesuszania. Dzięki serum jest stale nawilżona i ukojona. Stosuję serum dwa razy dziennie rano i wieczorem i odczuwam komfort. Aplikacja jest higieniczna. Opakowanie jest wygodne w użyciu.
    Drogeria Super-Pharm
  • 29 września 2023 o 11:08
    Lekkie, nawilżające serum
    Serum pod oczy od Hagi otrzymałam w paczce dla Recenzentki Miesiąca, za co bardzo dziękuję <3 Był to pierwszy kosmetyk tej marki, którego zaczęłam używać. Dziś stosuję już kilka ;) Najbardziej ujmują mnie, rzecz jasna, wzorowe składy, dobre działanie oraz polski rodowód firmy. Recenzowane serum pod oczy znajduje się w białym, nieprzezroczystym, higienicznym, plastikowym opakowaniu oklejonym naklejką z minimalistyczną szatą graficzną oraz informacją, że jest to ultrałagodzące serum niosące ulgę skórze wrażliwej. Produkt dozujemy dzięki świetnie działającej pompce. Opakowanie zawiera 15 ml kosmetyku o bezzapachowej, bladoróżowej, lekkiej i szybko wchłaniającej się konsystencji. Skład produktu, jak już wyżej wspomniałam jest wzorowy, czyli nie zawiera absolutnie żadnych kontrowersyjnych składników. Ponadto jest też całkiem bogaty w: * emolienty (triglicerydy, glicerynę, skwalan, masło shea oraz olej słonecznikowy); * humektanty (propanediol, pantenol, kwas hialuronowy); * alfa-glukan oligosacharydy - przywracają i utrzymują równowagę mikrobiomu skóry, wzmacniają jej barierę ochronną, zwiększają odporność skóry na czynniki zewnętrzne i hamują rozwój patogennych organizmów, które mogą wywoływać zaczerwienienia, podrażnienia i zmiany trądzikowe; * sok z Yaconu - nawilża, działa antyoksydacyjnie i przeciwstarzeniowo; * probio- i prebiotyki; * wyciągi z alg, jaśminu i głogu o działaniu łagodzącym i pobudzającym krążenie limfy w skórze; * witaminę E o działaniu przeciwstarzeniowym i konserwującym kosmetyk; * ceramidy, które odbudowują strukturę skóry i działają przeciwstarzeniowo; * cyjanokobalaminę (wit. B12) - zapobiega złuszczaniu się naskórka i powstawaniu przebarwień. Serum używałam codziennie rano na skórę wokół oczu, a na nie nakładałam jeszcze warstwę kremu do twarzy i makijaż. Kosmetyk bardzo szybko się wchłania, nie wchodzi w konflikty z innymi składnikami pielęgnacji i świetnie współgra z makijażem. Stosowałam je na moją blisko 40-stoletnią skórę pod oczami, która od zawsze zmaga się z delikatnymi cieniami (podobno taka uroda brunetek ;)), a dodatkowo z wiekiem bardziej widoczna stała się już dolina łez, pojawiły się pierwsze - co prawda lekkie, ale jednak - zmarszczki i zdarzają mi się poranne opuchnięcia. Kosmetyk przyjemnie nawilża i to jest działanie, które na 100% mogę potwierdzić. Co do łagodzenia - nie wypowiem się, ponieważ na mojej skórze wokół oczu jakichkolwiek podrażnień czy stanów zapalnych brak. Co innego na twarzy ;) Ze względu na składniki zawarte w INCI wierzę w bardziej prewencyjne działanie przeciwstarzeniowe i odbudowujące naskórek, bo nie zauważyłam żadnych zmian na lepsze po zużyciu całego opakowania serum. Tak, jak skóra wyglądała, tak wygląda nadal. Wniosek? Szczerze mówiąc, jest mi to dość obojętny produkt. Trudno mieć do niego jakiekolwiek zastrzeżenia, bo ogólnie działanie ma w porządku, ale uważam, że moja skóra jest już bardziej wymagająca ze względu na wiek w porównaniu do możliwości tego kremu. Zużyłam, raczej tęsknić nie będę i polecam bardziej młodym niż osobom w moim wieku ;)
    Zalety:
    • wzorowy skład
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • delikatne dla oczu
    • nie zapycha
    • lekka, bezzapachowa konsystencja
    • polska marka
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Serum pod oczy