Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Hagi Natural Gelly Face Wash Żel do mycia twarzy

Hagi Naturalny żel do mycia twarzy 200 ml
Hagi
Hagi Żel do Mycia Twarzy 200ml

• 3 marca 2025 o 20:41
    Absolutny hit w oczyszczaniu!
    Typ skóry Mieszana, wrażliwa, alergiczna. Działanie i efekty Jestem MEGA zadowolona z tego żelu! To mój pierwszy kosmetyk tej marki i naprawdę się nie zawiodłam. Jest idealny do drugiego etapu oczyszczania twarzy. Żel bardzo delikatnie oczyszcza, nie powodując uczucia ściągnięcia, ale skutecznie usuwa zanieczyszczenia i resztki makijażu. Pasuje do cery mieszanej z tendencją do przetłuszczania, dokładnie tak jak opisuje producent. Używałam go zarówno rano, jak i wieczorem, i zawsze dawał świetny efekt. Zapach Brak wyraźnego zapachu, co jest kolejnym plusem w przypadku wrażliwej skóry. Podsumowanie Żel jest skuteczny, delikatny i bardzo wydajny, a do tego nie powoduje wyprysków. Jest naprawdę wart swojej ceny i świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszczenie
    • Delikatny dla skóry
    • Nie powoduje wyprysków
    • Baaardzo wydajny
    • Wspaniały stosunek ceny do jakości
  • 20 lutego 2025 o 14:42
    "Nie pozostawiasz mi wyboru, na lepszy model zmienię cię..."
    Prawie pełną butelkę dostałam od koleżanki, bo bardzo nie podobał jej się zapach żelu. Chętnie go przygarnęłam nie spodziewając się niczego złego. Moja cera: tłusta, z tendencją do niedoskonałości. Do jej mycia stosuję delikatne środki, bo te mocniejsze potrafią wyrządzić mi krzywdę. Mój egzemplarz nie posiadał pompki, a zwyczajną zatyczkę. Nie stanowiło to dla mnie problemu, bo żel był rzadki i łatwo wypływał. Miał lekko słomkowy kolor, dobrze się rozprowadzał i tworzył fajną, tak jakby kremową, emulsyjną pianę. Bezproblemowo się spłukiwał. Byłam zadowolona z tego, jak dobrze oczyszczał skórę z codziennych zabrudzeń oraz resztek makijażu. Zapach... Gdzieś w niższych recenzjach jest wspomniane, że kosmetyk pachnie jak męski żel pod prysznic. Tak, mogę się z tym zgodzić. Powiem nawet więcej - pachnie jak jakaś męska woda po goleniu. Zapach jest mega mocny, wwierca mi się w nos, a najgorsze, że potrafię go wyczuć jeszcze po kilku godzinach. Nie znika po nałożeniu ani toniku, ani nawet kremu do twarzy. Nawet poszewka z poduszki nim przesiąka. Niestety nie jest to jedyny minus. Producent wspomina na opakowaniu, że żel pozwala na "czułą pielęgnację każdego typu cery, w tym wrażliwej (...) to prawdopodobnie najdelikatniejszy żel jaki używałaś, po którym nie ma uczucia ściągania skóry". Baju baju bajki. Nie mam wrażliwej skóry, a żel tak bardzo spina mi cerę, że to aż boli. Nawilżający tonik tylko delikatnie niweluje to uczucie, dopiero podwójna porcja kremu przynosi mi ulgę. Zdarzyło się też, że kilka razy piana prysnęła mi do oka - co za ból! Oko zaczerwienione i podrażnione przez kilka kolejnych godzin. Szczęście w nieszczęściu - żel nie spowodował powstania żadnych niedoskonałości ani widocznego przesuszenia czy podrażnień, które nieraz mi się zdarzały (głównie na brodzie), gdy nie trafiłam z "mocą" kosmetyku - no ale zazwyczaj wtedy gdzieś w składzie przewijały się różne sls-y, a tu jest "tylko" scs i to dopiero na 3 miejscu. Widocznie to wystarczyło. Grafika ani mi się podoba, ani nie podoba. Pod koniec postawiłam butelkę do góry nogami i reszta żelu ładnie spłynęła. I cóż więcej można napisać... Żel mi się zwyczajnie nie sprawdził. Dyskwalifikuje go każdorazowe spięcie cery po użyciu oraz zapach, który mocno mi przeszkadzał. Cieszę się, że nie zrobił mi większej krzywdy, bo i takie przygody mi się dawniej zdarzały. Tylko dzięki temu zużyłam go jakoś w całości. Daję mu 1,5 gwiazdki - za dobre oczyszczanie i brak totalnej katastrofy.
  • 2 stycznia 2025 o 19:25
    Hagi
    Ciężko mi się ocenia takie produkty, bo w zasadzie nie mogę o nich powiedzieć nic złego, ale też nic szczególnie dobrego. Jest to tak zwany produkt poprawny. -wydajna -ładnie pachnie -dobrze oczyszcza skórę twarzy -nie podrażnia -nie wysusza -usuwa nadmiar sebum -dobrze się pieni -wygodne opakowanie z pompką
  • 28 grudnia 2024 o 12:34
    Do miana ulubieńca trochę mu jednak brakuje
    Hagi Natural Gelly Face Wash doskonale radzi sobie z oczyszczaniem skóry z codziennych zanieczyszczeń, resztek makijażu czy nadmiaru sebum. Produkt nie zawiera silnych substancji pieniących, dzięki czemu jego działanie jest łagodne, ale skuteczne. Skóra po użyciu jest odświeżona, czysta i nie ma uczucia ściągnięcia, co często zdarza mi się po użyciu innych, bardziej agresywnych żeli oczyszczających. Jest to szczególnie ważne dla osób z wrażliwą cerą, które szukają produktu, który nie podrażnia ani nie przesusza skóry. Dzięki łagodnemu składnikowi oczyszczającemu, Hagi Face Wash pozostawia skórę nawilżoną i wygładzoną. Produkt jest również świetny do stosowania rano, gdyż odświeża skórę i przygotowuje ją do dalszej pielęgnacji.
    Zalety:
    • działanie
    • skuteczność
    • stosunek ceny do jakości i wydajności
    Wady:
    • Intensywny, kwiatowy zapach
  • 7 września 2024 o 12:36
    Przeciętny
    Zel do mycia twarzy kupiłam w drogerii Hebe. Uwielbiam stosować nowości dlatego często sięgam po coś nowego. Tym razem padło na ten od Hagi. Spodziewałam się lepszego efektu wow ale niestety jest bardzo przeciętny. Opakowanie - butelka o pojemności 200 ml, wygodna w użyciu. Szata graficzna jest bardzo minimalistyczna. Widać dokładnie ile produktu nam pozostało. Zapach i konsystencja - zapach jest troszkę specyficzny, ciężko jest powiedzieć czym pachnie. Być może jest to bławatek. Troszkę ziołowo, kwiatowo. Nie do końca przypadł mi do gustu ten zapach. Konsystencja oczywiście żelowa, dość gęsta. Przyjemnie się nakłada, nie ścieka Działanie - żel jest bardzo delikatny, przyjemny w użyciu, nie ma efektu ściągania, dość dobrze oczyszcza skórę. Ogólnie jest ok ale spodziewałam się czegoś lepszego.
    Zalety:
    • wygodna w użyciu butelka
    • wydajny
    • nie ma efektu ściągania skóry
    • dość dobrze oczyszcza
    Wady: