Kremy na dzień

ZIAJA NA ZIMĘ Barierowy krem do twarzy SPF 30, 50ml
ZIAJA NA ZIMĘ Barierowy krem do twarzy SPF 30, 50ml

• 13 kwietnia 2025 o 17:17
    Zimowy ulubieniec
    Jestem już po drugim sezonie z tym kremem i nie wyobrażam sobie wyjścia na zimno bez użycia go! Krem jest gęsty, trochę ciężko rozprowadza się na twarzy, ale jest bardzo wydajny. Niewielka ilość starczy na całą twarz i szyję. Jedno opakowanie przy prawie codziennym użytkowaniu spokojnie starczył dla dwóch osób na cały sezon zimowy. Jego największą zaletą jest brak pozostawiania białych śladów i efektu wybielonej skóry. Gęsty i tłusty dłużej się wchłania, pozostawiając na twarzy warstwę ochronną na zimniejsze dni. Sprawdzał mi się nawet przy niższych temperaturach, dzięki czemu twarz nie została podrażniona przez poranny mróz w drodze do pracy :)
    Zalety:
    • Bardzo wydajny
    • Nie zostawia białych śladów
    • Brak efektu wybielonej skóry
    • Delikatny, niedrażniący zapach
    • Sprawdza się przy niższych temperaturach
    Wady:
    • Nie ma wad
  • 3 marca 2025 o 16:28
    Cynk w składzie, a nie bieli
    To fajny i tani krem z Ziaji przeznaczony na zimę, najlepiej przy jakiś aktywnościach fizycznych. Stosuję go na ręce i twarz. Obowiązkowo go nakładam jak jest mroźno (ale nie za bardzo), wietrznie oraz słonecznie. Jego formuła jest tłusta. Zapach przypominający dawne kremy, nieco mydlany. Przy stosowaniu jednak mi nie przeszkadza. W swoim składzie zawiera cynk i wodę. I nad tym chciałam się pochylić. Produkty z cynkiem bielą skórę, w tym przypadku nie ma to miejsca. To dla mnie bardzo miła niespodzianka. A jeżeli chodzi o drugi składnik- wodę – to nie ryzykowałabym wychodzić na temperatury poniżej 10 stopni Celsjusza. Recenzowany krem nie poleciłabym tylko osobom o tłustej cerze. Ogólna moja ocena to mocne 4 punkty.
    Zalety:
    • Super chroni wrażliwą skórę podczas zimy (ale nie poniżej 10 stopni Celsjusza bo w składzie ma wodę)
    • Zawiera cynk a nie bieli
    • Pielęgnuje, nawilża, nie zapycha
    • Mimo tłustej konsystencji fajnie się wchłania
    • Wydajny
  • 8 grudnia 2024 o 9:39
    Na zimę rewelacja
    Znalazłam ten krem w sklepie Ziaja. Zależało mi na dobrym kremie który ochronil moją wrażliwą cerę w chłodne dni. Zawiera on witaminę E oraz tlenek cynku. Doskonale chroni cere przed odwodnieniem oraz zmniejsza narażenie naczynek krwionośnych na pękanie. Nadaje się do stosowania dla dzieci i dorosłych. Bardzo dobry na chłodne dni i tani.
    Zalety:
    • Wydajność, cena
  • 13 marca 2024 o 10:36
    tani i dobry na niepogodę:)
    Kto by pomyślał, że tak bardzo przypadnie mi do gustu krem z hasłem 'barierowy' w nazwie? Na pewno sama nie kupiłabym go, bo celuje raczej w lekkie formuły filtrów. Krem dostałam i z góry skazałam go na zużycie do szyi i dłoni. W sytuacji awaryjnej, przed porannym biegiem, wrzuciłam go na twarz i tu szok! Pomimo gęstej, dość tłustej konsystencji i niełatwej aplikacji (trochę trzeba rozsmarować i wklepać) był bardzo komfortowy 'w noszeniu' :) Miałam poczucie, że troszkę izolował skórę od chłodu:) Krem ma mydlany zapach, jest treściwy, pomimo cynku nie bieli. Aplikacja jak wyżej - trzeba poświęcić odrobinę więcej czasu, po ułożeniu na buzi krem się częściowo wchłania i zostawia całkiem ładny glow, do opanowania pudrem:) Czuć go troszkę na buzi, ale nie jest obciążający. Do tego stopnia mi się spodobał, że awansował i stosuje go również do twarzy:) Podejrzewam, że cena atrakcyjna, wydajność jak wydajność filtra - zawsze taka sama;P Polecam szczególnie skórom suchym, mieszanym i normalnym:)
  • 25 stycznia 2024 o 16:02
    Dobry krem na zimę
    Kupiłam go za małe pieniądze. Dla mnie, przyjemnie tłusty. Pomógł mi ochronić skórę przy niedawnych mrozach, które nawiedziły Polskę. Zapach delikatny. Pachnie jak kosmetyki dla dzieci. Dodatkowo, pomógł mi delikatnie z moimi problemami skórnymi.
    Zalety:
    • ochrona
    • poprawa skóry
    Wady: