Kremy na dzień

Floslek StopNaczynka, Krem CC nawilżająco-wzmacniający SPF 20

notino.pl
Flos-Lek FLOSLEK Stop Naczynka Krem CC nawilżająco-wzmacniający SPF20 na dzień 50ml

• 13 czerwca 2023 o 20:07
    Miłe zaskoczenie .
    Jest to krem przeznaczony do cery wymagającej nawilżenia, zmniejszać zaczerwienienia i nadwrażliwość skóry naczynkowej. W swojej formule zawiera pigment, który idealnie wtapia się w skórę i maskują widoczność naczynek. Cera ma wyrównany koloryt, jest promienna,fajnie rozświetlona i świetnie nawilżona. Mega polecam
    Zalety:
    • Rozświetlenie
    • Nawilżenie
    • Wyrównuje koloryt skóry
    Wady:
    • Brak.
    Drogeria Natura
    linea80
    2 czerwca 2023 o 7:50
    Dwa w jednym
    Krem CC podobnie jak cała seria kosmetyków stopNACZYNKA od Floslek ubrana jest w szaty nawiązujące kolorystycznie do rumieńców. Uwielbiam czerwony kolor, ale rumieńcom mówię kategoryczne NIE. Krem posiada barwę jasnobrązową, natomiast po aplikacji wtapia się w skórę dopasowując się do jej naturalnego odcienia. Cera po zastosowaniu kremu CC jest rozświetlona i jedwabista. Krem CC można stosować samodzielnie lub traktować go jako bazę pod makijaż. Jeśli chcemy, aby nasza cera wyglądała jak muśnięta słońcem wystarczy odrobina kremu, który wtapia się w skórę dopasowując się do jej naturalnego odcienia. Oczywiście ja na co dzień poza kremem CC stosowałam także podkład kryjący, ale stopniowo zaczynam nakładać go coraz mniej. Poza działaniem wzmacniającym naczynka i redukującym rumieńce krem ma także działanie nawilżające, kojące i przeciwstarzeniowe, wspomaga także regenerację i odżywia skórę. Obecna w składzie kremu Hesperydyna wykazuje właściwości uszczelniające naczynia krwionośne i chroniące je przed pękaniem, co wpływa na zmniejszenie ich kruchości oraz podatności na uszkodzenia. Jeśli chodzi o efekt zminimalizowania objawów czerwonych policzków o którym mówi producent to zauważyłam minimalną różnicę. Zdaję sobie sprawę z tego, iż wzmocnienie i uszczelnienie naczyń krwionośnych to proces wymagający troszkę dłuższego czasu. Jestem jednak zadowolona z kosmetyku, gdyż moja cera bardzo pozytywnie reaguje na preparat. Zauważyłam, że stała się bardziej nawilżona, dobrze odżywiona oraz uspokojona. Czasami trudno jest przewidzieć sytuację, która sprawi, że na nasza cera nagle się zarumieni. Zawsze staram się mieć przy sobie podkład kryjący, jednak najlepszym rozwiązaniem jest wzmocnienie naczynek i na tym skupiłam się w ostatnim czasie. Super, że mogę jednocześnie dbać o moją cerę oraz maskować jej delikatne niedoskonałości.
  • 25 maja 2023 o 12:20
    Lekki krem na co dzień
    Krem lekki jak chmurka, świetnie rozprowadza się na skórze twarzy. Powoli przekonuje się do stosowania kremu zamiast lekkiego podkładu. Idealnie sprawdził się podczas pobytu na termach. Moja na co dzień sucha skóra twarzy nabrała blasku. Zapach delikatny, bardzo przyjemny.
  • 19 maja 2023 o 0:05
    Bardzo przypadł mi do gustu
    Krem otrzymałam z Klubu Recenzentki do testów w komplecie innymi produktami z linii stopNaczynka: koncentratem z hesperydyną redukującym zaczerwienienia na dzień i na noc oraz kremem-maską regenerującym z hesperydyną na noc. Krem zapakowany jest w szklanym słoiczku o pojemności 50 ml, z nakrętką oraz dodatkowo zapakowany w kartonik. Krem ma kolor zbliżony do podkładu. Jak to krem CC - ma właściwości korygująco - kryjące. I pomimo, że właściwości nawilżające ma słabe, to mi bardzo przypadł do gustu. Krem bardzo szybko się wchłania i nie zostawia na skórze tłustej, świecącej powłoki, Nawet w cieplejsze dni nie ma z tym problemu, nie powoduje także szybszego wyświecania skóry. Jest to dla mnie ważne, ponieważ moja cera dojrzała, 40+, pomimo że jest przesuszona, to ma skłonności do przetłuszczania się w strefie T. Ten krem ładnie tuszuje niedoskonałości skóry, zmniejsza widoczność naczynek i nie powoduje świecenia. Oczywiście, właściwości kryjące nie są tak duże jak w przypadku podkładu, ale nie oczekujmy zbyt wiele. Minusem jest to, że słabo nawilża, ale można sobie z tym poradzić stosując pod krem dobre, nawilżające serum. Krem bardzo przypadł mi do gustu, myślę że stanie się moim stałym kosmetykiem na letnie dni. Dodatkowo na plus krem jest naprawdę bardzo wydajny. Po blisko czterotygodniowym stosowaniu 1 raz dziennie nie zużyłam nawet połowy słoiczka. Podsumowując, krem jest warty swojej ceny i na pewno go jeszcze kupię. Polecam
  • 17 maja 2023 o 23:22
    Floslek, StopNaczynka, Krem CC nawilżająco-wzmacniający SPF 20
    Minusem kremu jest słoiczek, który jakiś dla mnie nieporęczny w stosowaniu. Krem ma duży plus za filtr SPF co jest ważne przy każdej cerze. Formuła CC to rewelacja - dla każdego, kto wie co znaczy podrażniona cera i "bycie czerwonym". Krem fajnie maskuje drobne nierówności kolorystyczne. Po systematycznym stosowaniu razem z pozostałymi kosmetykami - zauważyłam zmniejszenie zaczerwienień, wyciszenie i uspokojenie cery.