Dezodoranty i antyperspiranty

Nike Ultra Purple Deodorant Roll-on 48h Dezodorant w kulce

• 5 lipca 2024 o 19:09
    zdecydowanie nie
    Postanowiłam sprawdzić jak zadziała u mnie antyperspirant bez aluminium, choć dopiero w domu zauważyłam, że opakowanie informuje, że jednak jest to dezodorant. Z założenia są to produkty o dwóch różnych działaniach, ale nawet producenci mieszają je ze sobą i człowiek już sam nie wie, co kupuje.
    Zalety:
    • ładny delikatny zapach
    Wady:
    • uczulił mnie i podrażnił skórę, dopiero po 2 tyg stosowania zaczęła się do niego przyzwyczajać
    • kulka wydobywa zbyt dużo produktu, więc wolno się wchłania i może zostawiać ślady na ubraniu
  • 9 czerwca 2024 o 22:55
    48h - ale czego? Ochrony przed wonią potu? Chyba w marzeniach producenta tworzącego ten intrygujący szczegół
    Dezodorant w kulce o ascetycznej szacie graficznej opierającej się na fioletowych napisach wyróżniających się na białym tle i półce zauważyłam podczas zakupów w Auchan. Jego skład ma nie zawierać aluminium, alkoholu i ma nie pozostawiać żółtych plam ani białego osadu. Zakręcana osłona chroni zawartość przed zachlapaniem, bo niestety kulka znajdująca się w przerośniętej podstawie ma tendencję do dozowania dużej ilości kosmetyku, który czasami potrafi się rozlewać kropelkami przy przypadkowym potrąceniu chwilę po użyciu. Kulka działa sprawnie, nie zacina się i dobrze rozprowadza dezodorant. Podczas aplikacji czułam jak kosmetyk spływa strużkami po skórze, a oczekiwanie na wyschnięcie to czas do nawet 10 minut - szybkie ubranie się odpada, chyba, że w bardzo luźną odzież. Na skórze wyczuwalna kremowa warstewka. Zapach to kwiatowo-owocowa kompozycja w mojej opinii, bo wyczuwam bergamotkę, gruszkę, wanilię, brzoskwinię i jaśmin - dokładnie w tej kolejności oraz gdzieś majaczącą w tle różę. Przyjemny, acz słabnący po około 9 godzinach przy niewielkiej aktywności fizycznej, ale nadal wyczuwalny i opornie można brać kąpiel po 24 godzinach jeśli nie przeszkadza ledwie wyczuwalny zapach w którym prym wiedzie gruszka z wanilią (ale nie ma śladu potu); przy większej aktywności niknie nawet po 5 godzinach. Po tym czasie czasami zaczyna już pojawiać nieprzyjemna woń potu, dlatego czas prysznica zbliża się ekspresowo. Nie chroni przed potem, ale plamy szczęśliwie nie barwią na żółto i nie pojawia się biały osad. Używam go od kilku miesięcy zamiennie z antyperspirantem w sprayu i czekam aż się skończy, po mimo jego przyjemnego zapachu wady przemawiają na niekorzyść. W sumie nie wiem do czego odnosić się ma oznaczenie 48h - nie ma szans na tak długie odczuwanie zapachu tego dezodorantu, nie ma opcji, żeby chronił tyle czasu przed potem ani tym bardziej przez ten czas maskował jego woń.
  • 1 czerwca 2023 o 15:44
    Dla mnie nie
    Dezodorant kupiłam, bo naszła mnie ochota na przetestowanie czegoś nowego, a że marka Nike wydawała mi się... porządna (?), to wybrałam akurat ten produkt. No i przyznam szczerze - zawiodłam się. Dezodorant ma ładny, choć bardzo delikatny, wręcz ledwo wyczuwalny zapach. Nie podrażnia, a opakowanie działa bez zarzutów. No i dla mnie z plusów to by było na tyle. Produkt nie chroni przed potem, nie niweluje brzydkiego zapachu, długo się wchłania, jest mało wydajny. No niestety nie polubiłam się z tym produktem, ale mimo wszystko mam wrażenie, że inne produkty tej marki bardziej przypadną mi do gustu.
    • Nie podrażnia
    • Długo się wchłania
    • Nie niweluje brzydkich zapachów
    • Nie chroni przed potem
  • 27 lutego 2023 o 23:42
    słaba ochrona
    Dezodorant w kulce o bardzo lekkim owocowo kwiatowym zapachu w którego skład wchodzą: malina, bergamotka, gruszka, róża, jaśmin, brzoskwinia, piżmo, wanilia i pralina. Produkt ma działać przeciw potliwości , ale niestety przy intensywnym dniu poza domem od mi sie kompletnie nie sprawdza, jest zbyt łagodny. Na lato odpada kompletnie przy wysokich temperaturach, nie zapewnia mi on komfortu psychicznego i braku przykrego zapachu na skórze i ubraniu. Może sie sprawdzić u osób które mało co sie pocą, nie mają problemów z poceniem.
  • 28 listopada 2022 o 17:49
    całkiem miłe zaskoczenie
    Mojego ulubionego dezodorantu nie było w drogerii i mąż przyniósł mi ten. Nie miałam wielkich oczekiwań, ale całkiem miło się zaskoczyłam. Nie pocę się bardzo, więc nie mam dużych wymagań, ale chodzę na taniec, jogę, całkiem dużo spaceruję i ten dezodorant spełnia swoje zadanie.
    Zalety:
    • Spełnia swoje zadanie.
    • Przyjemny, świeży, kwiatowy zapach.
    • Wygodne, odkręcane opakowanie.
    • Dobrze działająca, niezacinająca się kulka.
    Wady:
    • Dość mało wydajny.