Dezodoranty i antyperspiranty

beBIO bioPROTECT, Naturalny deo roll-on na bazie naturalnego ałunu z kwasem hialuronowym i ekstraktem z wrzosu

notino.pl
BeBio - BioSensitive Natural Deo Roll-On - Naturalny dezodorant w kulce - Kwas hialuronowy + Wrzos - 50 ml
beBIO Sensitive

• 25 lutego 2025 o 15:18
    Efekt nieświeżej pachy
    Generalnie nie używam dezodorantów, wolę antyperspiranty, bo zależy mi jednak na skutecznej ochronie przed poceniem, ten produkt dostałam jednak w prezencie i postanowiłam dać mu szansę. Zwłaszcza, że sporo pracuję zdalnie, więc uznałam, że gdyby coś poszło nie tak z działaniem, to mogę sobie śmierdzieć w zaciszu domu, bo nie odważę się go użyć na wyjścia. I tak też się stało. Ale do rzeczy: - Opakowanie klasyczne, gustowne, kulka jak kulka, jest OK. - Zapach całkiem przyjemny - kwiatowy, dość świeży, kobiecy, wyraźnie wyczuwalna nuta piwonii. - Działanie - do kitu. Kwiatowy zapach osadza się na skórze na krótko. Po pewnym czasie wcale go nie czuć. Chociaż nie mam większych problemów z poceniem to jednak z tym produktem czuję się nieświeżo. Wystarczy się trochę zestresować czy zgrzać w ciepłym pomieszczeniu (wystarczy postać chwilę w kolejce do kasy) i efektem jest wilgotna, nieświeża pacha, a zapach ciała przebija przez te kwiatkowe nuty. Może za bardzo przywykłam do antyperspirantów, bo jednak dezodoranty są dla mnie nie do przyjęcia.
    Gogo145
    3 listopada 2024 o 13:26
    Nie tym razem !
    Nie należę do osób , które mają problem z potliwością , nie prowadzę też bardzo aktywnego trybu życia , który wzmaga pocenie , a temu produktowi mówię zdecydowanie Nie ! Ale zacznijmy po kolei: Opakowanie- plastikowa, minimalistyczna obudowa zakończona aplikatorem w formie kulki , zapach - w momencie aplikacji świeży , delikatnie kwiatowy, przyjemny, barwa- produkt transparentny. Antyperspirant łatwo nanosi się na skórę , kulka sprawnie działa i do samego końca dobrze rozprowadza produkt po powierzchni skóry. W czasie stosowania produkt nie powoduje podrażnienia, nie brudzi ubrań i nie wysusza skóry, i tu zalety antyperspirantu się kończą ! Zaaplikowany pozostawia po sobie wilgotną warstwę i wkrótce po aplikacji świeży zapach ustępuje miejsca zapachowi potu , który staje się dominujący . Pachy cały czas są wilgotne , niekomfortowe, czuję się nieświeżo i nieprzyjemnie. Próbowałam dać szansę produktowi i aplikowałam go również na noc , ale niestety działanie moje było bezowocne ! Niestety temu antyperspirantowi mówię zdecydowanie NIE!
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie spełnia oczekiwań , miesza się z potem powodując dyskomfort i brak świeżości
    Bhubba
    1 maja 2024 o 18:59
    Słaba ochrona przed potem
    Nie należę do bardzo potliwych osób i nie prowadzę też szalenie aktywnego trybu życia, a jednak dezodorant beBIO nie sprawdził się u mnie na dłuższą metę. Plusy: - ładny ale delikatny, kwiatowy zapach - nie brudzi ubrań ze względu na brak aluminium - ładna szata graficzna Minusy: - zapach ulatnia się dosłownie po kilku godzinach i niestety "zapach" potu bierze górę co moim zdaniem jest jest głównym zadaniem dezodorantu - nie jest to antyperspirant i nie oczekuję od niego stuprocentowej ochrony przed potem. Jednak poczucie mokrości pod pachami przy naprawdę minimalnym wysiłku zniechęca mnie przed dalszym użytkowaniem tego produktu
  • 23 maja 2023 o 19:15
    generalnie to jest spoko
    Generalnie to jestem na tak. Dezodorant jest poręczy, ma wygodną aplikacje. Jest tez wydajny bo wystarczy dosłownie odrobina każdego dnia. Dla mnie dużym plusem jest naturalny skład bez aluminium.
    Zalety:
    • dobry skład, poręcznie opakowanie
  • 23 maja 2023 o 12:42
    polecam
    Bardzo lubię jego delikatny zapach, nie brudzi ubrań, nie wysusza pach a przede wszystkim działa i chroni przed potem cały dzień. Chętnie kupię kolejne warianty, bo widziałam że firma beBio ma ich kilka do wyboru.
    Drogeria Cocolita.pl

Zobacz także inne Dezodoranty i antyperspiranty