Odżywki do włosów

Garnier Ultimate Blends, Leave-In Cream with Avocado Oil Odżywka do włosów bez spłukiwania z olejem awokado

5 na 51 opinię

• 17 czerwca 2023 o 23:04
    Od kilku miesięcy bardzo mocno polubiłam się z wszelkimi kosmetykami do włosów do stosowania bez spłukiwania, a najbardziej właśnie z odżywkami w formie kremu. Mam wrażenie, że stosowane w metodzie OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska) jako drugie O sprawdzają się znacznie lepiej niż klasyczne, spłukiwane wodą kosmetyki z tej kategorii, dają lepsze i dłużej trwające efekty pielęgnacyjne. Spośród wielu dostępnych na rynku kosmetyków tego typu tym razem zdecydowałam się na propozycję od marki Garnier, która jak dla mnie jest jednym z pionierów w pielęgnacji włosi i chyba to właśnie do niej najczęściej powracam. Udało mi się ten kosmetyk zakupić na stronie jednej z drogerii internetowych i przyznam, że do tej pory nie widziałam jej jeszcze nigdzie stacjonarnie. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie butelki o pojemności 200 ml. Jest ona wykonana z plastiku i utrzymana jest w jasnożółtym kolorze z kolorowym motywem najważniejszego składnika w odżywce, czyli awokado. Dodatkowo umieszczono tutaj wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, zalecany sposób użytku, skład czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. W rolę aplikatora wciela się dość ciekawy dziubek, jeszcze nie miałam okazji aplikować żadnego kosmetyku czymś takim, ale muszę przyznać, że sprawdza się on w swojej roli bardzo dobrze. Cena regularna odżywki wynosi około trzydziestu złotych, Posiada ona przyjemną, kremowo - olejkową konsystencję i miodowy kolor. Pachnie bardzo ładnie, trudno mi jest do końca określić co to są za nuty, może nie do końca czuć tutaj awokado, ale są one bardzo przyjemne. W składzie produktu umieszczono między innymi wcześniej wspomniany olejek z awokado oraz masło shea. Kosmetyk stosowałam regularnie, zawsze po myciu włosów, na odciśnięte już z nadmiaru wody kosmyki. Co prawda naprawdę trzeba tutaj uważać z ilością nakładanego produktu, aby nie przetłuścić sobie fryzury, ale idzie zapoznać się z tym, ile produktu aplikować na jaką długość włosów. Samo działanie pielęgnacyjne jest tutaj naprawdę cudowne i jestem z niego naprawdę zadowolona, Kosmetyk świetnie wygładza naszą czuprynę i ułatwia jej rozczesywanie. Doskonale nawilża, odżywia i zmiękcza. Nadaje włosom gładkości i zdrowego blasku. Odżywka bez spłukiwania z olejkiem awokado sprawdziła mi się naprawdę cudownie i bezapelacyjnie jestem z niej bardzo zadowolona. Oprócz przyjemnego zapachu zapewnia nam doskonałą pielęgnację. Zdecydowanie polecam, ponieważ warto się tym kosmetykiem zainteresować.
    Zalety:
    • Konsystencja