Serum do twarzy

Bodyland.pl
Tołpa Authentic Serum nawilżona skóra 30ml

• 22 lutego 2025 o 17:21
    Polecam.
    Malutkie opakowanie z pipetą jest bardzo wygodne. Bezzapachowa, lejąca, treściwa konsystencja pozostaje lekka i szybko się wchłania. Aplikacja produktu jest bardzo prosta i przyjemna. Serum dobrze nawilża cerę. Współgra z innymi kosmetykami (nie tylko z tej samej linii) i nadaje się pod makijaż. Trzeba jednak pamiętać, że produkt należy zużyć dość szybko, bo w ciągu 3msc od otwarcia.
  • 16 stycznia 2025 o 21:24
    Ma potencjał na ideał, ale...
    Jestem alergikiem dlatego wielu kosmetyków zwyczajnie nie mogę używać. Te które mogę to zazwyczaj raczej nie robią mi krzywdy, ale z kolei też słabo działają. To serum to jeden z pierwszych produktów przy którym czuję dużą różnicę. Moja skóra jest od razu nawilżona i to nawilżenie się utrzymuje. Do tego stopnia, że jak raz wyszłam na mróz bez emolientu na twarzy to czułam jak mi wszystko zamarza :). Dorwałam je na fajnej promocji i uważam, że jego cena (nawet regularna jest przyzwoita) Serum nie ma praktycznie zapachu - jak dla mnie super. Jednak konsystencja, opakowanie i wydajność na wielki minus. Przez to, że serum jest dość gęste, to ciężko je się nabiera pipetą. Przy końcówce opakowania wręcz zrezygnowałam z pipety tylko wylewałam bezpośrednio na rękę kilka kropel. Przy użytkowaniu praktycznie codziennie rano i wieczorem (zgodnie z zaleceniami producenta) serum wystarczyło ledwie na 3 tygodnie. Podsumowując - nie mogę za bardzo wybrzydzać i będę jeszcze wracać do tego serum ze względu na zdecydowanie dobre działanie i przystępną cenę. Natomiast dalej prawdopodobnie będę się nieco irytować przy nakładaniu.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • silnie nawilżający
    • prosty skład
    Wady:
    • opakowanie - a dokładniej pipeta którą ciężko nabrać serum
    • mało wydajne
  • 6 października 2024 o 2:32
    Poprawne serum nawilżające
    Serum sprawdziło mi się całkiem nieźle, jednak czegoś mi w nim zabrakło. Produkt jest bezzapachowy, ma mleczny kolor i konsystencję rzadkiego kremu. Przez gęstą konsystencję i małą pojemność buteleczki niestety nie jest zbyt wydajny i bardzo szybko się kończy. Sama buteleczka jest z plastiku co z jednej strony jest plusem, bo dzięki temu jest lekka i poręczna, jednak ja zdecydowanie wolę sera w szkle. Skóra po aplikacji produktu jest przyjemnie nawilżona i nawodniona, znika uczucie ściągnięcia i dyskomfortu związanego z jej suchością. Serum stanowi fajny podkład pod krem, również taki ze składnikami aktywnymi, ponieważ jest neutralne i nie będzie wchodziło w żadne interakcje. Natomiast osobiście wolę, aby to właśnie serum było produktem "aktywnym" i robiło ze skórą coś więcej niż krem nawilżający. A jeśli już jest to serum nawilżające to oczekuję efektu wow - namacalnego podbicia nawilżenia i ujędrnienia skóry. Tutaj niestety tego nie było. Mimo to uważam, że jest to dobry produkt - delikatny, uniwersalny, nie podrażniający i nie zapychający. Mnie po prostu nie zachwyciło i raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • poprawnie nawilża i nawadnia skórę
    • delikatne
    • uniwersalne
    Wady:
    • brak efektu "wow"
  • 8 września 2024 o 11:54
    Pozytywne zaskoczenie
    Kosmetyk otrzymałam w prezencie i w zasadzie czekał sobie kilka miesięcy na moment zakończenia sezonu letniego aby pokazać swoją moc. Niestety przy pierwszym użyciu przeżyłam ogromne rozczarowanie bowiem załączona pipeta kompletnie nie zaciągała produktu,jednak po szerszym rozpracowaniu okazało się,że część kosmetyku zaczopowało się na końcu i wystarczyło przepłukać pipetę. Myślę,że to oznaka że tego,że zdecydowana większość to składniki w naaturalne. Sam kosmetyk nie pachnie, jest szaroburego koloru (przypomina kolor szarego mydła) ale jest bardzo wydajne. U mnie o sukcesie kosmetyku decyduje fakt na ile długo kosmetyk utrzyma się na mojej mieszanej cerze zanim zacznie się wyświecać,i to zdecyduje czy stanie się kosmetykiem dziennym czy nocnym. W przypadku Tołpa jest naprawdę dobrze,serum bowiem świetnie współgra z moim kremem dr Irena Eris oraz z kosmetykami Lirene kolorowymi,daje optymalne nawilżenie i fajnie wspiera Ukrainę ogólną pielęgnację. Z racji wieku nastoletnim muszę przerzucać się na kosmetyki przeciwzmarszczkowe ale na pewno w przyszłości będę do niego wracać;)
  • 26 lipca 2023 o 14:20
    I dobrze nawilży i odżywi,ale niezbyt wydajne
    Po cichu liczyłam,że zastąpi mi dla przykładu nawilżające serum z Bielenda Supremelab z hialuronem, które jest całkiem niezłe,ale jest typowym żelowym serum wymagającym jakiegoś emolientu na koniec żeby to nawilżenie utrzymać. Wspomniane stosowałam zimą kiedy to moja skóra ma dużo wieksze wymagania,serum Tołpa z początkiem lata.Po zastanowieniu dochodzę do wniosku,że Tołpa sprawdziłaby mi się chyba bardziej zimą,ma w sobie oprócz składników nawilżających również i te emolientowe, także działa jak lekki krem. Właśnie ta kremowa konsystencja decyduje o jej wydajności, aplikator może i aplikuje odpowiednią ilość,ale ciężko i wymierzyć i rozprowadzić je na skórze w ilości kropla, dwie. Skóra po prostu szybko to zasysa, nawet wilgotna i żeby mieć poczucie,że dobrze pokrywam twarz muszę aplikować go więcej. W rezultacie skończyło mi się mniej więcej po miesiącu,a nie było jedynym jakie posiadam,bo jak to wspominałam w poprzednich recenzjach serum posiadam zazwyczaj kilka, ponieważ moja mieszana skóra w taki sposób najchętniej przyjmuje substancje aktywne,a jest to skóra cienka, dojrzalsza,ale nadal skłonna do zapychania,kremami w większej ilości nietrudno ją przekarmić. To serum zakupiłam głównie po to żeby skóra miała i regeneracje i nawilżenie w dni kiedy nie stosuje np retinolu czy retinalu i daje jej czas na regenerację, czy po kwasach lub witaminie C. Na pewno skórę łagodzi, zmiękcza,subtelnie odżywia i dobrze nawilża,ale nie powiedziałabym,że to ultra nawilżenie,jest po prostu dobre. Nie podrażniło mnie i nie zapchało. Tyle że już nie wrócę,liczyłam na bardziej ekonomiczne rozwiązanie. Po kwasach szału nie ma,jest po prostu ok, skóra by coś jeszcze "dopiła", w dni na "odpoczynek" skóry sprawa ma się już lepiej,ale nadal nie miałam pełnej satysfakcji. Oczywiście ja po wszystkim stosuje też i krem i np olejek,ale lubię kiedy serum też robi robotę. Ma kremową konsystencję,neutralny zapach, cena wydaje się ok,ale na pewno nie w stosunku do wydajności, może po prostu ja nie potrafię użyć takiego serum,a może decyduje tu jego konsystencja,ciężko orzec. Ma mocne 4, myślę że to bezpieczna opcja dla osób i wrażliwych i takich co mają skłonność do zapychania,dla tłustych myślę,że na noc, może i sebum nie wzmaga ale też nie reguluje, jest to takie bardziej nasycone serum,z początku jest lekka warstewka,bardziej subtelna,ale przy skórze która produkuje sebum w nadmiarze na dzień może wyswiecać -co oczywiście jest kwestią indywidualną, ponieważ taka skóra bywa,że produkuje więcej sebum, bo jest właśnie za mało nawilżona i po uregulowaniu nawilżenia może być bardziej wyważona. Takim polecam jednak bardziej "wodne" serum, a to w celu regeneracji na noc. Oczywiście co skóra to obyczaj,mi najbardziej odpowiadało na noc,mimo że skórę mam mieszaną,za dnia wolę użyć wodno żelowe peptydy. Nie roluje się, w miarę szybko wchłania, wygładza, tylko z początku zostawia lekko emolientowa warstwę,ale myślę że pod makijaż się nada. Ma u mnie 4-. Opakowanie to mała plastikowa fiolka, poręczna, mniejsza pojemność niż zazwyczaj. Czegoś mi tu niestety brakuje,może sprawdzić się po prostu młodszym.