Żele pod prysznic

Pachnidelko
Oceanic YOU.mmy Peach Firm multinawilżający olejkowy żel pod prysznic 400 ml
AA YOU.mmy Skin Olejkowy Żel pod Prysznic Peach Firm 400ml
AA Yoummy Skin Multinawilżający olejkowy żel pod prysznic, Peach 400 ml
Oceanic AA Yoummy Skin ujędrniająco - nawilżający Balsam do ciała Peach Firm 400 ml

• 6 maja 2025 o 17:53
    "Multinawilżający" to zdecydowana przesada!
    Olejek multinawilżający marki AA skusił mnie w rossmanie ładną buteleczką i brzoskwiniowym zapachem. Kupiłam go za ok. 15,50 na promocji, co według mnie plasuje się juz w grupie tych ciut droższych. ;) Nie inwestuję w takie kosmetyki, bo od produktu do mycia ciała nie wymagam wiele. Musi ładnie pachnieć, być wydajny, pozostawiać skórę miłą i przyjemną w dotyku i przede wszystkim jej nie podrażniać. Ten olejek nie spełnił niestety moich oczekiwań. Pierwszym rozczarowaniem jest zapach. Wyczuwam w nim brzoskwinię lekko i gdzieś na dalszym planie. Przysięgam że w pierwszym odczuciu pachnie dla mnie nieprzyjemnie i sztucznie. Pierwszą myślą po powąchaniu była stara skarpeta i to skojarzenie zostało ze mną już do końca używania tego produktu... Na szczęście zapach tej "starej skarpety" nie jest wyczuwalny na skórze, ale nie ma też co się łudzić, że poczujemy tu brzoskwinię - zapach jest jak to mówi się w moich stronach "płochy' - ledwo go czuć i bardzo szybko ucieka, gdzieś się chowa. ;) Co do samej konsystencji to jest ona dość rzadka i lejąca. Olejek słabo się pieni (co wybaczam, bo w końcu to olejek), ale muszę przyznać że jest zupełnie niewydajny. Przez te konsystencje zużywam go sporo i już po 3 tygodniach zobaczyłam dno butelki. Dobrze domywa, ale absolutnie nie zauwazylam tutaj żadnego nawilżającego działania, nie wspominając już o multinawilżeniu... Zdaje się, że ten neologizm powinien definiować ten produkt, ale według mnie zupełnie mija się z prawdą. Mimo, że mam wrażliwą skórę to jej nie podrażnił. Produkt jest delikatny dla skóry, ale jednocześnie dobrze ją domywa. Nie ma jednak w moim przypadku mowy o żadnej poprawie elastyczności, czy odżywienia. Po użyciu mam po prostu czystą skórę. :) Podsumowując mamy tyle tych produktów do testowania, że ten bym sobie na Waszym miejscu odpuściła. ;) ja już nie wrócę.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie,
    • Dobry skład,
    • Dostępność
    Wady:
    • Niewydajny,
    • Rzadka, lejąca konsystencja,
    • Brak efektu nawilżenia,
    • Sztuczny, chemiczny, ulotny zapach
  • 16 marca 2025 o 20:03
    Brzoskwiniowy żel...
    OPAKOWANIE: Żel znajduje się w półprzeźroczysto-pomarańczowej butelce z pompką. Pompka działa bardzo dobrze i jest to wygodne rozwiązanie, chociaż rzadko spotykane akurat w żelach pod prysznic. ZAPACH: Żel pachnie brzoskiwniami, ale niestety takimi sztucznymi. Zapach nie utrzymuje się zbyt długo na skórze. KONSYSTENCJA: Żel jest dość rzadki. Dobrze rozprowadza się na skórze. Nie pieni się mocno. DZIAŁANIE: Żel dobrze oczyszcza skórę, ale jednocześnie jej nie wysusza, ani nie podrażnia. Słabo się pieni, ale dość dobrze się spłukuje. WYDAJNOŚĆ: Żel jest wydajny. CENA: Cena jest niska zwłaszcza, gdy jest na promocji w Rossmanie. Podsumowując jest to dobrze oczyszczający żel, jednak o niezbyt przyjemnym zapachu sztucznej brzoskwini. Skóra po myciu nie jest wysuszona, ściągnięta, ani podrażoniona.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką
    • nie przesusza skóry
    • nie podrażnia
    • jest wydajny
    Wady:
    • sztuczny zapach
  • 9 stycznia 2025 o 1:13
    Delikatny żel
    Bardzo lubię ten żel, choć już na wstępie zaznaczę, że nie uważam go za szczególnie nawilżający. Sam w sobie nie przesusza skóry, ale przy mojej suchej skórze/cerze i kranówce, która dodatkowo powoduje przesuszenie, nie daje rady zniwelować tego efektu. Myślę, że jego działanie w dużej mierze zależy od typu skóry oraz jakości wody w danej miejscowości. Żel ma lekką, przezroczystą konsystencję, bardziej żelową niż olejkową. Zapach jest bardzo przyjemny - delikatnie brzoskwiniowy, subtelny i w miarę naturalny. Pieni się umiarkowanie, jest bardzo delikatny i nie powoduje uczuleń, co jest dla mnie istotne, bo mam wrażliwą skórę podatną na reakcje alergiczne. Oczyszcza łagodnie, co sprawia, że świetnie nadaje się do codziennego stosowania. Opakowanie to duża, wydajna butla z wygodną pompką. Jest transparentne, dzięki czemu dokładnie widać, ile produktu jeszcze zostało. Cenowo wypada w porządku.
    Zalety:
    • lekka, przyjemna konsystencja
    • delikatny zapach
    • wygodne opakowanie z pompką
    • wydajny
    Wady:
    • nie radzi sobie z przesuszeniem skóry przy twardej wodzie
    • nie zbyt nawilża
    Sugary
    28 grudnia 2024 o 15:13
    Świetny produkt!
    YOU.mmy Skin, Multinawilżający olejkowy żel pod prysznic Peach Firm to prawdziwa perełka wśród produktów do kąpieli, szczególnie jeśli lubisz połączenie intensywnej pielęgnacji i zmysłowych doznań. Jego olejkowa formuła wyróżnia się na tle tradycyjnych żeli – jest delikatna, a jednocześnie bardzo skuteczna w oczyszczaniu skóry. Dzięki zawartości olejków, produkt nie tylko myje, ale także nawilża i odżywia skórę już w trakcie kąpieli, co czyni go idealnym wyborem dla osób z suchą lub wrażliwą skórą. Podczas aplikacji żel zmienia się w aksamitną pianę, która otula ciało i sprawia, że każda kąpiel staje się relaksującym rytuałem. W przeciwieństwie do wielu żeli, które mogą przesuszać skórę, ten pozostawia ją miękką, gładką i przyjemnie elastyczną, dzięki czemu dodatkowe nawilżanie balsamem nie jest konieczne. Co więcej, zapach brzoskwini jest niesamowicie intensywny i długo utrzymuje się na skórze, dając uczucie świeżości i komfortu. To nie tylko kosmetyk, ale także chwila aromaterapii, która dodaje energii rano i relaksuje wieczorem. Warto też podkreślić, że olejkowa konsystencja sprawia, że produkt jest bardzo wydajny – wystarczy niewielka ilość, aby dokładnie umyć całe ciało. Do tego dochodzi estetyczne i funkcjonalne opakowanie, które nie tylko cieszy oko, ale też ułatwia dozowanie produktu. Reasumując - gorąco polecam!
    Zalety:
    • Olejkowa formuła, która myje i nawilża jednocześnie
    • Brak uczucia przesuszenia skóry – idealny dla skóry suchej i wrażliwej
    • Aksamitna piana otulająca ciało
    • Intensywny zapach brzoskwini, który długo utrzymuje się na skórze
    • Wydajność – wystarcza na długo przy codziennym stosowaniu
    • Praktyczne i estetyczne opakowanie
    • Świetny stosunek jakości do ceny
  • 4 sierpnia 2024 o 19:24
    Dla mnie nie nawilża, wręcz przeciwnie
    Żel jest przezroczysty, przyjemnie pachnie brzoskwiniami, dość intensywnie. Jeśli chodzi o konsystencję, to wg mnie jest jak każdy inny żel - nie widzę jego "olejkowości". Ani w wyglądzie, ani w działaniu. Niestety, moją skórę ten żel wysusza, a po nazwie spodziewałam się czegoś innego. Muszę się po nim obowiązkowo nasmarować balsamem. O działaniu ujędrniającym nawet nie piszę, bo to nie jest wg mnie kosmetyk który ma spełniać takie funkcje, bo nie jest na skórze dostatecznie długo żeby coś zdziałać. Daję 3 gwiazdki, bo mimo tego że mnie bardzo rozczarował w stosunku do obietnic i nazwy, to spełnia swoje podstawowe zadanie, czyli myje ;)
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • ładne opakowanie, wygodna pompka
    Wady:
    • wysusza moją skórę, co jest podwójnym rozczarowaniem, bo jego nazwa sugeruje inaczej

Zobacz także inne Żele pod prysznic