Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja, Delikatna emulsja do mycia i demakijażu

Bielenda - HYRRO LIPIDIUM - Gentle Cleansing Emulsion - Delikatna emulsja do mycia i demakijażu - 300 ml
Bielenda Hydro Lipidium Delikatna Emulsja do Mycia i Demakijażu 300ml
Bielenda Hydro Lipidium
Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja Delikatna emulsja do mycia i demakijażu 300 ml

• 27 maja 2025 o 21:06
    Emulsja dla ultra wrażliwych
    Kwestia braku zapachu jest oczywiście pożądana w produktach do cer wrażliwych, dla moich osobistych preferencji jednak coś odejmującego komfort użytkowania. Ostatnio zużywam dużo nowych dla mnie kosmetyków do twarzy z Bielendy. Krem z tej serii to mój awaryjny skarb. Emulsję zakupiłam w podobnym okresie, zimą, kiedy moja skóra jest w najgorszym stanie i potrzebuje głównie ukojenia. Próbowałam jako demakijaż, tutaj się nie sprawdza. Cieniutko, nawet byle podkład to było wyzwanie, a co dopiero makijaż oczu. Mimo mojej świadomości czym jest emulsja nie jest mi fajnie z tą ledwo namiastką piany. Tutaj w zetknięciu z wodą ledwo co się dzieje. W zasadzie czymś kremowo żelowym nabłyszczam twarz, chwilę masuję i chwilę ze skupieniem zmywam jak najcieplejszą wodą, bo mam wrażenie ciągłego ślizgania po skórze. Najgorsza jest dla mnie świadomość, że oczyszcza za słabo. Jakiś brud owszem ściąga, ale widzę jak przy jego regularnym stosowaniu zapychają mi się pory, dosłownie. Kosmetyk godny polecenia przy sporym wysuszeniu i dużej nadwrażliwości, do poratowania w sytuacji, gdy wszystko inne jest za mocne. Dla mnie raczej udręka, mimo, że pomógł uspokoić to co napsuł wiatr i mróz. Pompka bez zarzutu. Dostępność, przystępność cenowa i wydajność na plus.
    Zalety:
    • Bardzo delikatna
    • Wydajna
    Wady:
    • Słabo oczyszcza
    • Dopisek o demakijażu niezgodny z rzeczywistością
    • Ledwo się pieni
  • 18 maja 2025 o 19:08
    Niespełnione oczekiwania
    Są takie produkty, które niby robią wszystko dobrze, ale jednak czegoś w nich brakuje. Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja miała być delikatną odpowiedzią na potrzeby wrażliwej skóry – i faktycznie, coś z tego wyszło. Emulsja ma lekką, kremową konsystencję, która przypomina popularną emulsję od Cetaphil – i nie tylko z wyglądu. Sprawdziła się u mnie szczególnie wtedy, gdy moja bariera hydrolipidowa była mocno naruszona – nic nie piekło, nic nie szczypało, a skóra po myciu była miękka i uspokojona. Niestety, kiedy w grę wchodził demakijaż, produkt wyraźnie nie dawał rady. Maskara, podkład, korektor – to wszystko zostawało na skórze. Dlatego jako samodzielny kosmetyk oczyszczający kompletnie się nie sprawdził. Za to jako poranny produkt lub pierwszy krok w dwuetapowym oczyszczaniu już wypada znacznie lepiej. Nie wysusza skóry, nie zostawia uczucia ściągnięcia, nie podrażnia – to trzeba mu oddać. Emulsja okazała się też naprawdę wydajna – przy codziennym stosowaniu starczyła mi na około trzy miesiące. Opakowanie jest funkcjonalne i poręczne, choć dość proste. Zapach? Praktycznie niewyczuwalny, co uważam za plus, zwłaszcza przy produktach dla skóry wrażliwej. Cena zdecydowanie zachęca, bo jak za taką łagodność – jest naprawdę rozsądna. Mimo to nie wiem, czy do niej wrócę. Brakuje mi w niej trochę skuteczności, trochę charakteru. Czułam, że nie domywa skóry dokładnie – a jednak oczyszczanie to dla mnie kluczowy krok. Podsumowując – emulsja dla potrzebujących czułości, ale niekoniecznie dla fanek mocnego demakijażu. Oceniam ją na 3,5/5 – za delikatność, nie za skuteczność.
    Zalety:
    • Delikatna
    Wady:
    • Nie domywa makijażu
    Maquina
    17 maja 2025 o 11:03
    O nie nie nie
    Mam bardzo wrażliwą cerę. Już po jednym użyciu moja twarz była czerwona i piekąca. Nie wiem, czy to uczulenie czy podrażnienie, ale nie zdecydowałam się użyć tej emulsji więcej do twarzy. Zużywam do mycia rąk i okularów, niestety nawet dłonie trochę mi przesusza. Z moją cerą sobie nie poradziła. Jestem na nie.
  • 13 maja 2025 o 11:32
    Nawilżenie, komfort i skuteczność w jednym
    Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja to kosmetyk, który zachwyca swoją delikatnością i skutecznością. Od pierwszego użycia widać, że formuła została zaprojektowana z myślą o skórze wrażliwej i wymagającej szczególnej troski. Jednym z największych atutów tej emulsji jest jej lekka konsystencja – nie obciąża skóry, nie pozostawia tłustego filmu, a jednocześnie skutecznie usuwa wszelkie zanieczyszczenia i resztki makijażu. Nie pieni się, co czyni ją jeszcze bardziej komfortową w użyciu, szczególnie dla osób, które unikają agresywnych detergentów w codziennej pielęgnacji. Co najważniejsze – nie podrażnia oczu ani twarzy, co jest ogromnym plusem dla osób z wrażliwą cerą. Oczyszczanie jest niezwykle łagodne, ale skuteczne – skóra pozostaje czysta, odświeżona, a jednocześnie nie ma uczucia ściągnięcia, które często towarzyszy innym produktom myjącym. Po użyciu tej emulsji skóra jest nawilżona, miękka i komfortowo ukojona. Nie ma tu miejsca na przesuszenie czy podrażnienia – zamiast tego otrzymujemy efekt zdrowej, zadbanej cery. Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja to produkt, który spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających – bezpieczny, skuteczny i przyjemny w użyciu. Jeśli szukasz emulsji, która doskonale oczyszcza, a jednocześnie pielęgnuje skórę, to jest kosmetyk dla Ciebie.
    • Brak zapachu
    itachii
    25 kwietnia 2025 o 14:18
    Świetny drogeryjny wybór
    Jestem naprawdę miło zaskoczona serią, którą wypuściła Bielenda. Hydrolipidum naprawdę zakrawa już nieco o dermokosmetyki, a przy tej cenie i dostępności uważam, że warto dać jej szansę. Sama używam jej sporadycznie, trzymam ją w łazience w domu rodzinnym, we własnej używam innych myjadeł, ale daje mi to wciąż całkiem niezły pogląd na to, jak moja skóra reaguje przy zmianie kosmetyku na weekend/kilka dni. Otóż- nie reaguje! To znaczy, nie reaguje negatywnie, nic nie wyskakuje, nie wychodzi żadne podrażnienie od zbyt mocnego oczyszczania, bariera hydrolipidowa ma się dobrze. Mając w pamięci to, że emulsję zakupiłam za nieco ponad 16 złotych na promocji, naprawdę był to strzał w dziesiątkę na drugi etap oczyszczania. Przy tej pojemności, jest to naprawdę mistrz w kwestii stosunku ceny do jakości produktu.