Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Powder 48h Anti-perspirant Spray Antyperspirant w sprayu

• 6 maja 2025 o 18:08
    Kąpię się częściej niż co 48h ;)
    Idealnie chroni, idealnie pachnie, idealnie pasuje do perfum Yara Candy ;) Mi sprawdza się idealnie, jednak nie jest to demon antypotliwości. Nie wiem czy sprawdzi się na siłowni, mógłby być zbyt cukierkowy na wycisk potu jednak na rower why not a do biura lub szkoly must have. Oprócz ochrony dostarcza też minimalne nawilżenie (1/4 balsamu w składzie).
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Nie znalazłam
    M0lli3
    25 marca 2025 o 22:43
    Nie dla mnie
    Ten antyperspirant nie chronił mnie przed potem. Może trochę, ale chciałabym mieć pełną ochronę. Zapach był dla mnie za słodki. Spodziewałam się bardziej kremowo-pudrowego zapachu, a to pachniało jak słodycze. Tak mogłoby pachnieć w Mistrzu Cukiernicy z filmu Ralph Demolka. Po całym średniointensywnym dniu czuć zapach jeszcze lekko na skórze. Niestety robił mi białe plamy na ubraniach. Opakowanie 200 ml starczyło mi na około miesiąc użytkowania. Opakowanie przyjemne w użyciu, bez zarzutu.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie chroni przed potem
    • Zapach - dla mnie to nie 'powder', zbyt męczący
  • 1 marca 2025 o 14:28
    Jeden z moich ulubionych
    Używam różnego rodzaju antyperspirantów, ale jeśli chodzi to te w sprayu, to ten jest jednym z moich ulubionych. Nie pamiętam już, które to opakowanie. Zawsze kupuję o tej większej pojemności 200 ml. Kosmetyk jest bardzo wydajny, nawet gdy stosuję rano i wieczorem. Dodatkowy plus za 0% alkoholu. Uwielbiam jego zapach! Rzeczywiście jest pudrowy, trochę mydlany, dosyć intensywny. A co najważniejsze, antyperspirant działa przeciwpotliwości oraz nieprzyjemnym zapachom. Mogę używać także bezpośrednio po depilacji pach. Nie powoduje on podrażnień, a wręcz lekko działa nawilżająco.
  • 26 listopada 2024 o 10:18
    Na lekkie dni się sprawdza
    Antyperspirant Dove powder zamknięty w skromnej, białej butelce z różowymi wstawkami. Jego pojemność to 200ml. Aplikacja za pomocą sprayu idealnie dawkuje nam produkt. Zapach dość słodki, na początku drażniący. Antyperspirant zawiera 1/4 kremu, która działa kojąco na skórę pod pachami i sprawia, że skóra staje się miękka i delikatna. Antyperspirant sprawdza się na lekkie dni, daje ochronę przed nieprzyjemnym zapachem. Jednak na bardziej intensywne dni, należy dokładać produktu w ciągu dnia. Cena w promocji atrakcyjna.
  • 13 listopada 2024 o 19:20
    Jeśli nazwa "powder" odnosi się do ilości białego proszku pod pachami to producent trafił w 10!!
    Produkt ten zakupiłam aby przetestować markę Dove pod kątem pozostawiania tłustości pod pachami. Latem testowałam jeden z wariantów ich antyperspirantu i przyznałam wtedy, że można dostać kręćka od ilości tłustości pozostawionej po pryśnięciu tamtym produktem. Ciekawa byłam czy inna wersja Dove pozostawi podobne odczucia i być może moja skóra w ten właśnie sposób będzie reagować na substancje zawarte w kosmetykach od Dove. Okazało się, że inny wariant równa się inne przeboje a każdy z tych kosmetyków wkurza w innym zakresie. Tłustość oraz kruszenie. Tych dwóch rzeczy nie toleruję w 21 wieku kupując drogi antyperspirant. W tym przypadku okazało się, że wersja powder nie tylko czaruje ładnym pudrowym zapachem ale też wkurza ilością białego pudru który zostawia po aplikacji pod pachami. Nie jest to akceptowalne gdyż należy potem otrzepać ręcznikiem pachy aby proszek nie pozostał nam na ubraniu lub co gorsza nie skruszył się podczas noszenia przy ludziach. Pół biedy kiedy uzywamy sprayu rano w domu jednak nie mogę wyobrazić sobie niekontrolowanego użycia w ciągu dnia gdzie nie mam możliwości otrzepania pach i skontrolowania czy proszek osadził się na skórze. Jest to rzecz absolutnie skreślająca użytkowanie tego kosmetyku w ciągu lata kiedy nasze pachy są wystawione na ciągły widok. Tak profesjonalna marka z wieloletnim stażem powinna w końcu dojść do tego jak stworzyć formułę kosmetyku który się nie osypuje!!? Nie ratuje go ładny zapach, duża pojemność i całkiem spoko efekt świeżości. W odróżnieniu od kolegi Dove Fresh, nie tłuści się ale co z tego?! Jest tak samo drogi i ciągle coś z nim nie tak...
    Zalety:
    • Wydajny
    • Duża pojemność
    • Nie tłuści
    • Ładnie, pudrowo pachnie
    Wady:
    • Osypuje się spod pach w ogromnej ilości
    • Jest drogi, za drogi jak na taką jakość
    • Marka to nie wszystko