Tusze do rzęs

Essence Lash Without Limits Extreme Lengthening & Volume Mascara Wydłużający tusz do rzęs

notino.pl
Essence Lash Without Limits Extreme Lengthening & Volume - Mascara 01 Ultra Black 13ml
Bodyland.pl
Essence Lash Without Limits Extreme Lengthening & Volume - Mascara 02 Brown 13ml
Essence Lash Without Limits Tusz do rzęs Ultra Black 13 ml
Essence Without Limits

• 24 stycznia 2025 o 14:52
    Nie sprawdziła mi się
    Na początku tusz bardzo mi się odbijał pod łukiem brwiowym, a nie mam opadających powiek i tylko przy słabych mascarach mi się to zdarza. Dałam mu poleżeć w szufladzie 2-3 tygodnie i teraz z kolei jest za gęsty… Skleja rzęsy i robi efekt pajęczych nóżek, ale nie odbija się już. Słabo, więcej go nie kupię. Mascara dobrze wydłuża rzęsy, można powiedzieć, że pogrubia, jeśli komuś nie przeszkadza obklejenie ;) Nie podrażnia oczu, nie ma większych problemów przy demakijażu.
  • 17 stycznia 2025 o 14:50
    W porządku, ale brązowe tusze nie są dla mnie
    WSTĘP Trudno mi go ocenić. "Chodziłam" za nim długo, bo od dawna marzyła mi się brązowa mascara. Kiedy wreszcie go kupiłam i się nim pomalowałam, poczułam rozczarowanie. OPAKOWANIE Opakowanie jest proste. Kolorystyka i napisy mi się nie podobają. Ale jeśli chodzi o funkcjonalność i wykonanie, wszystko jest tutaj dopracowane. Szczoteczka zakręca się perfekcyjnie - pod koniec zamykania tuszu czujemy, jak się leciutko "zatrzaskuje", dzięki czemu mamy pewność, że zakręciliśmy opakowanie do końca i tusz nie wywietrzeje. Poza tym na gwincie umieszczone jest od środka zabezpieczenie, które ściąga ze szczoteczki nadmiar tuszu podczas wyciągania jej z opakowania. Dzięki temu gwint jest zawsze czysty i nie zbierają się na nim resztki tuszu. SZCZOTECZKA Szczoteczka jest silikonowa i elastyczna, wygina się. Wygląda identycznie jak szczoteczka z tuszu Maybelline Sky High, jest typowo wydłużająca. NAKŁADANIE Nakładanie tego tuszu jest dla mnie problematyczne. Pierwsza warstwa daje słaby, niewidoczny efekt - rzęsy są tylko przyciemnione. Żeby je pogrubić i wydłużyć, muszę nałożyć na oko 3-4 warstwy tuszu. A każdą kolejną dokładam dopiero, kiedy poprzednia warstwa leciutko przeschnie. Dlatego najlepiej używa mi się tego tuszu w dni wolne, kiedy mam czas, żeby posiedzieć przed lustrem i pobawić się makijażem. Natomiast na co dzień, gdy wstaję przed 5:00 rano, spieszę się na autobus i liczy się dla mnie każda minuta - zawsze czuję się w tym tuszu niedomalowana, bo szkoda mi czasu na rozkładanie go równomiernie na rzęsach po kilka razy. Na plus zaliczam, że niezależnie od ilości warstw tusz wygląda schludnie. Nie skleja rzęs i nie robi owadzich nóżek. EFEKT NA RZĘSACH Jeśli się postaram i nałożę kilka warstw tego tuszu, rzęsy są podkreślone i przyciemnione. Tusz osadza się na nich równomiernie od nasady po końce. Z bliska, w świetle dziennym, widać, że nie jest idealnie czarny, tylko ciemnobrązowy. Ale z daleka, zwłaszcza przy sztucznym świetle, wygląda jak zgaszona czerń. Po pomalowaniu się nim rzęsy są uniesione u nasady i podwinięte ku górze, nie opadają w ciągu dnia. Są pogrubione i trochę wydłużone, ale bez efektu wow. To zwykły, codzienny efekt idealny na wyjście do sklepu po bułki lub wyjście na dwór, żeby pobiegać. Kiedy patrzy się na buzię z większej odległości, efekt jest mizerny. Ten tusz powoduje wrażenie, jakbym miała namalowaną brązową kreskę na górnej powiece (chociaż nie mam tam namalowanej żadnej kreski, to tylko rzęsy pomalowane tym tuszem tworzą taki efekt). Natomiast końcówki rzęs wyglądają na niedomalowane, jakbym była chora lub nie dokończyłabym makijażu. Zauważyłam, że ten tusz wygląda najlepiej, kiedy nie mam na sobie makijażu poza odrobiną korektora pod oczy i podkreślonymi brwiami. Przy lepszym makijażu "ginie". TRWAŁOŚĆ Po pomalowaniu tym tuszem rzęsy wyglądają tak samo do końca dnia. Nic się nie kruszy, nie osypuje, nie opada. O dziwo, ten tusz nie odbija się na górnej powiece, co zawsze mi się zdarzało, kiedy używałam innych tuszów z Essence. Kiedy chodziłam w nim po deszczu i w czasie zamieci śnieżnej, nic się nie rozpływało. Natomiast kiedy zrobiłam drzemkę w ciągu dnia, pod oczami powstały delikatne, czarne podkówki. ODPOWIEDNI DO OCZU WRAŻLIWYCH Tusz z Essence nie szczypie, nie podrażnia, nie powoduje pieczenia ani zaczerwienienia oczu. Dosłownie go nie czuć po zrobieniu makijażu. DEMAKIJAŻ Zmywa się łatwo płynem micelarnym, olejkiem lub zwykłym żelem do mycia twarzy. CENA Kupiłam go na promocji za ok. 13,5o zł. Za tą cenę nie żałuję, ale na pewno nie wybrałabym go drugi raz. Za kilkanaście złotych można kupić lepsze tusze do rzęs, choćby z Essence, które piękniej podkreślą spojrzenie. WYDAJNOŚĆ Ten tusz jest bardzo wydajny. Nakładam go codziennie wieloma warstwami, a mam wrażenie, jakby się nie zużywał. PODSUMOWANIE Niestety nie polecam. Do samego tuszu nic nie mam, ale ten kolor jest nie dla mnie.
    Zalety:
    • łatwo się nakłada, nie robi owadzich nóżek, nie skleja rzęs
    • trwały: nie odbija się na górnej powiece, nie robi podkówek pod oczami, nie osypuje się
    • łatwy do zmycia
    • nie podrażnia nawet bardzo wrażliwych oczu
    • opakowanie jest naprawdę porządne, przyjemnie się z niego korzysta
    • szczoteczka jest silikonowa, elastyczna, wydłużająca, przyjemnie się jej używa
    • niska cena na promocji
    Wady:
    • trzeba nałożyć wiele warstw, żeby pogrubić i wydłużyć rzęsy, a i tak efekt jest zwyczajny, codzienny
    • brązowy kolor ślicznie wygląda na szczoteczce, ale na oczach tylko osoba znająca się na makijażu rozpozna, że pomalowałyśmy rzęsy brązową mascarą (z daleka ten tusz wygląda na oczach jak słabo napigmentowana czerń)
    • bardzo nie podoba mi się kolorystyka i grafika na opakowaniu
  • 6 października 2024 o 13:23
    Wydłuża rzęsy
    Tusz do rzęs posiada elastyczną szczoteczkę, która dociera do najmniejszych rzęs nie sklejając ich. Kolor jest subtelny, delikatnie podkreśla oko. Tego właśnie oczekuje po brązowym tuszu. Tusz wydłuża i pogrubia rzęsy nie tworząc efekty posklejanych rzęs. Można delikatnie dobudować wydłużenie rzęs dodając następną warstwę. Tusz bezpośrednio po aplikacji wygląda świetnie na rzęsach. Naturalnie je podkreśla i wydłuża. Bardzo mi się to podoba zważywszy, że tusz nie kosztuje krocie. Jedynie do czego muszę się przyczepić to kruszenie się w ciągu dnia. Tego nie lubię w tuszach. Makijaż noszę od rana do wieczora. Ten gagatek kruszy się u mnie po około 6 godzinach. Ogólnie kolor i to jak nosi się na rzęsach podoba mi się. Wygląda ładnie, naturalnie. Brązowy kolor nie jest za ciemny. Zalety: Intensywność koloru ( edycja brązowa ) Szczoteczka Wydłużenie Nie skleja rzęs Cena Dostępność Wady: Kruszy się po kilku godzinach
  • 18 czerwca 2024 o 11:51
    Edycja brązowa to sztos!
    Kupiłam go przypadkiem szukając brązowego tuszu. Przekonała mnie szczoteczka (jest podobna jak w jednym z bardziej popularnych i drogich tuszy) no i ... okazał się hit! Ostatnio nie mogłam trafić z tuszem każdy mi nie pasował a ten idealny w takiej cenie to na prawdę perełka. Kosztuje w regularnej cenie ok 20zł a można wychaczyć taniej. Jedyny minus to jego dostępność, poleciłam koleżance i męczy się ze znalezieniem go w popularnych drogeriach.
    Zalety:
    • nie osypuje się
    • długo się utrzymuje (na moich rzęsach)
    • naturalny efekt (edycja brązowa)
    • niska cena (ok.20zł)
    Wady:
    • ciężko dostępny
  • 6 czerwca 2024 o 18:05
    Nie podoba mi się
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kupiłam go skuszona tak wieloma pozytywnymi recenzjami i polecajkami, jednak totalnie mi się nie spodobał. Już po pierwszym użyciu bardzo mi sie skruszył i miałam dużoy osyp pod powiekami, co nigdy wcześniej nie przytrafiło mi się z żadnym tuszem. Ma fajną, pięknie wydłużającą szczoteczkę, jednak jego konsystencja jakoś mi nie podpasowała. Ponadto na długości wydaje się czarny, a na końcach włosków brązowy, co daje efekt, jakby pościerał się na końcach albo rzęsy były niedomalowane. Używałam go kilka dni, po czym poszłam do Rossmanna i kupiłam brązowy Sky High, bo nie byłam zadowolona. Pozytywem było to, że udało mi się go znaleźć na promocji w Naturze za 15 zł, więc cena jest bardzo przystępna.
    Zalety:
    • Szczoteczka (sylikonowa, pięknie wydłuża)
    Wady:
    • Formuła
    • Kruszenie się i osyp
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Tusze do rzęs