Toniki i hydrolaty

Anua Heartleaf 77% Soothing Toner Kojący tonik do twarzy

Maybelline Cheek Heat Blush, róż, żelowa formuła pigmentów na bazie wody, błyszczące wykończenie, nr 20 Rose Flash
Maybelline New York Cheek Heat
Anua Heartleaf 77% Soothing Toner Kojący Tonik do Twarzy 250ml
Anua Heartleaf 77% Soothing Kojący tonik do twarzy, 250ml 250 ml

IvanaLi
    6 kwietnia 2025 o 15:45
    Jeden z ulubionych toników
    Jeden z moich ulubionych toników. Idealny dla skóry wrażliwej z zaburzoną barierą hydrolipidową. Skóra po użyciu tego produktu jest wyraźnie wygładzona i daje uczucie nawodnienia i ukojenia. Doskonale przygotowuje skórę pod dalsze etapy pielęgnacji. W opisie producent informuje nas, że kosmetyk ma działać przeciwzapalnie i ma zwalczać trądzik i zaskórniki ale niestety tego nie zauważyłam. Cena jest dosyć wysoka ale tonik jest bardzo wydajny więc moim zdaniem opłaca się zakupić ten produkt.
    Zalety:
    • nawilża i koi skórę
    • idealnie nadaje się pod dalsze etapy pielęgnacji
    • wydajny
    Wady:
    • nie zauważyłam żeby szczególnie działał na moje zaskórniki
  • 19 marca 2025 o 23:19
    Nic specjalnego
    O dłuższego czasu interesuje się pielęgnacja Koreańska i pooglądałam milion filmików w których Toner od Anua Heartleaf 77% Soothing działa cuda na cerę trądzikową i nie tylko. Niestety mocno się rozczarowałam po testowaniu go ponad 2 miesiące codziennie. Skóra po użyciu była delikatnie nawilżona , zmiany trądzikowe w żadnym stopniu nie uległy poprawie a nawet wręcz czasami miałam wrażenie że je potęguje . Produkt jest naprawdę wypadajmy( aplikowałam go bezpośrednio na twarz ) , opakowanie solidne i łatwe w użytku. Plusem jest fakt że naturalny skład nie reaguje z innymi kosmetykami zawierającymi kwasy.
    • Działanie
  • 6 marca 2025 o 10:34
    Trochę rozdmuchany viral,ale to przyzwoity toner
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zużyłam go już jakiś czas temu, ale zabrakło mi weny do recenzji ;). Do mnie ten toner trafił jako prezent do zamówienia, w pojemności 40ml. Ucieszyłam się bo od dawna byłam ciekawa jego działania. Jak to często się dzieje, po sieci krążą testy kosmetyków, które zamieniają się w viral. Czasem słusznie,czasem jest to przesadzone i jak to większość z nas ma świadomość bywa i częścią sprawnego marketingu. W tym przypadku uważam,że jest tak pomiędzy, kosmetyk nie jest zły, ale też nie jest wybitny. To po prostu całkiem dobrze nawilżający, lekko rozjaśniający i dodający lekko promiennego efektu skórze toner,który nie robi krzywdy,ale i rewolucji. Znajdą się podobnie działające,często w niższej cenie. Testujący ten produkt w social media bardzo często stosują całą serię takich kosmetyków i być może ich kompleksowe działanie sprawia,że skóra rzeczywiście wygląda lepiej, a efekt nie jest jednorazowy. Nie przyjęłam do niego zasady czy jest na wieczór czy rano,bywało,że używałam go z innymi tonerami. Na początku używałam go solo wieczorem,pod serum i krem. Pózniej zamieniłam kolejność i szedł na skórę rano, ponieważ chciałam wprowadzić do pielęgnacji toner z Bielendy Supremelab z ślimakiem, także na początku je łączyłam, ale potem doszłam do wniosku, że nie poznam tak w pełni jego właściwości. Konsystencje ma wodno-żelową,szybko się wchłania i nie lepi. Ma skład,który nie koliduje z innymi kosmetykami,co uważam za plus. Jest to: - ekstrakt z pstrolistki sercowatej - wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwutleniające, - betaina - wiąże wodę w naskórku, utrzymuje nawilżenie, łagodzi podrażnienia i przyspiesza regenerację naskórka, - pantenol - wykazuje działanie gojące, łagodzące podrażnienia i nawilżające, zmniejsza utratę wody przez naskórek i skutecznie nawilża skórę, nadając jej miękkość i elastyczność, stymuluje podziały komórkowe, dzięki czemu działa regenerująco, - ekstrakt z trzciny cukrowej - zapobiega powstaniu pierwszych oznak starzenia, zwalcza trądzik i zaskórniki, - ekstrakt z portulaki pospolitej - łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, a także przyspiesza gojenie się drobnych ran. Moja skóra jest po nim całkiem nawilżona, im więcej warstw tym lepiej, jest w stanie zastąpić serum, szczególnie dla skór, które są mniej wymagające pod tym względem. Moja potrzebuje tego naprawdę sporo, także trochę mi się to wtedy nie opłaca żeby dawać kilka warstw, ale stanowi dobry podkład pod serum. Czy koi? Odrobinę, na pewno dokłada swoją cegiełkę w takiej sytuacji. Drobne wypryski lekko wygasza, na pewno zaczerwienie wokół nich jest subtelniejsze. Nie zauważyłam też żeby zapychał czy podrażniał. Generalnie, to dobry produkt, ale jeśli znów po niego sięgne, to w promocji. Podoba mi się jak nawilża skórę i lekko ją rozpromienia, ale to za mało, żeby dać około 80 złotych za 150ml. Jest całkiem wydajny, 40 ml starczyło mi na ponad miesiąc stosowania. Opakowanie się przydało ;) służy mi teraz za buteleczkę na toner na wyjazdy ;). Ma u mnie 4.
    gabitml
    7 listopada 2024 o 16:16
    Nic nie robi
    Tak jakbym wklepywała wodę. Dałam temu produktowi czas, stosowałam codziennie, aż do wykończenia buteleczki, ale naprawdę nie zauważyłam różnicy. O tyle dobrze, że przy mojej reaktywnej skórze, nie wywołał żadnego podrażnienia. Także nie na minus, ale też nie na plus. Więcej nie kupię.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Niewiele daje
  • 23 września 2024 o 18:13
    Jest ok, ale to nic wybitnego
    Kupiłam zachęcona przez chyba wszystkie możliwe influ na TikToku, natomiast tak jak uważałam, ze koreańska pielęgnacja jest przereklamowana, tak uważam niestety dalej i tonik mojego zdania nie zmienił. Otrzymujemy tutaj tonik z plastikowym opakowaniu, wydajność jest bardzo dobra, jak przy każdym toniku, który aplikujemy na dłonie, a następnie wklepujemy w twarz. Co do samego działania, nie zauważyłam za wiele. Plusem na pewno jest to, że tonik nie podrażnia i to naprawdę nie podrażnia, bo stosuję go zawsze w dniu po Dermapenie, kiedy skóra jest totalnie czerwona i w zasadzie aplikacja czegokolwiek piecze. W takie dni ani woda termalna z Avene ani tonik Anua nie pieką, nie podrażniają, a wręcz koją, następnie aplikuję serum z kwasem hialuronowym i skóra jest zadowolona. Natomiast w dni kiedy nie mam podrażnionej skóry nie stosuję go, bo mam wrażenie, że robi jedno wielkie nic. Nie ma tu mowy o dodatkowym nawilżeniu, ot wodna konsystencja, którą można zaaplikować na twarz, ale też nie trzeba. Według mnie stosunek jakości do ceny jest po prostu średni i ten tonik nie jest niczym wow. Mimo, że dobrze mi się sprawdza po zabiegach to raczej nie kupię ponownie, wolę kupić dużą butlę wody termalnej, wyjdzie więcej produktu i taniej.