Rozświetlacze

Dolce & Gabbana Devotion Illuminating Face Powder Puder do twarzy

5 na 51 opinię

Sephora
Dolce & Gabbana - Devotion Woda Perfumowana Intense - Devotion Edpi Intense 100ml - Dla Kobiet

• 18 kwietnia 2024 o 21:53
    Pokażę Wam coś pięknego
    Zacznę od tego, że naprawdę sporo lat (raczej kilkanaście niż kilka) w kwestii rozświetlacza byłam wierną fanką Meteorites w kulkach od Guerlain. Sukcesywnie zbierałam zarówno wersje klasyczne jak i limitowane i dzięki temu uzbierałam pokaźną kolekcję:) Niestety marka zmieniła zasady dystrybucji, zdobycie limitowanych pudełeczek graniczyło z cudem a nie należę już do osób, które będą polować jak szalone odświeżając stronę co 5sekund. A wersja klasyczna po tylu latach po prostu mi się przejadła. Piszę o tym dlatego,że w kwestii kosmetyków wykańczających makijaż mam lekkiego fioła i potrafię wydać całkiem sporą sumę byle kosmetyk spełnił moje oczekiwania. Tak jak dawno temu wpadłam jak śliwka w kompot z meteorytami,tak bardzo teraz oczy zaświeciły mi się do Devotion od Dolce &Gabbana. Nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z kolorówką marki,więc zakup był obarczony pewnym ryzykiem. Jednak zdjęcia samego opakowania spowodowały,że zaryzykowałam. Samo opakowanie produktu jest majstersztykiem, złote, stosunkowo ciężkie (choć plastikowe),z pięknym lusterkiem oraz dołączonym pędzelkiem , który idealnie nadaje się do samego pudru. Na pudernicy znajduje się piękny wzór, który również jest wyrzeźbiony na kosmetyku.Wszystko to zapakowane w piękny woreczek do przechowywania lub jeśli chcemy wziąć rozświetlacz ze sobą,aby nie podrapać opakowania. Produkt jest iście luksusowy i sama puderniczka zrobi wrażenie na salonach. Ja osobiście nie mam zwyczaju zabierania że sobą kosmetyku ale uwielbiam cieszyc oko w zaciszu własnej łazienki. Jeśli chodzi o kolor rozświetlacza to jest on dość ciemny, wręcz bałam się że będzie za mocny, szczególnie że jestem raczej blada. Produkt delikatnie mieni się ale nie są to brokatowe drobiny tylko magia. Produkt najczęściej nakładam na kości policzkowe przy pomocy załączonego pędzla, naprawdę ciężko zrobić sobie nim krzywdę. W moim przypadku kosmetyk wygląda wręcz spektakularnie na mojej twarzy, jest ona cudownie rozświetlona ,pięknie odbija światło. Trochę żal mi było naruszać logo marki ale dla tego efektu wow:) sam puder jest mocno miękki ale jednocześnie bardzo wydajny. Jestem nim absolutnie zauroczona i cieszę się niezmiernie,że dokonałam wyboru. Osobiście bardzo bardzo polecam, mimo ceny warto.
    Zalety:
    • Piękne opakowanie, załączony pędzelek, idealne rozświetlenie i efekt wizualny na twarzy
    Wady:
    • Cena, dostępność