Mleczka do demakijażu

SkinTra Hug Your Skin, Delikatna emulsja myjąca

• 2 maja 2025 o 19:12
    Skintra Hug your Skin – delikatność, która może być zbyt subtelna?
    Emulsja do mycia twarzy Skintra Hug your Skin to produkt, który już od pierwszego kontaktu obiecuje łagodne oczyszczenie. I rzeczywiście, jej delikatna formuła sprawia, że mycie twarzy staje się niezwykle komfortowe i pozbawione jakiegokolwiek uczucia ściągnięcia czy podrażnienia. Brakuje jednak uczucia nawilżenia po użyciu produktu. Przez jego delikatną formułę nie czuć oczyszczenia twarzy. Produkt nie pieni się, nie pachnie. Docenić należy ekologiczne podejście marki, które manifestuje się w eleganckiej, szklanej butelce.
    Zalety:
    • delikatna formuła ''dla zadań specjalnych''
    • wygodna szklana buteleczka z pompką
    • widać zużycie produktu
    • wydajny
    Wady:
    • brak uczucia czy oczyszczenia czy nawilżenia
  • 7 października 2024 o 19:51
    Łagodna. Myje skórę, ale do zmywania makijażu się nie nadaje. Jej "naturalny" zapach jest dość nieprzyjemny.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dostałam 8 próbek, co wystarczyło na ponad 2 tygodnie mycia twarzy. Moja skóra jest dojrzała, mieszana. Dość odporna na podrażnienia. Prawie codziennie mam jakiś makijaż. OPAKOWANIE Nie oceniam, bo miałam próbki. EMULSJA Dość płynna. Zapach niezbyt przyjemny (rozumiem, że nie jest perfumowana, ale kosmetyki bez zapachu czasami rzeczywiście nie pachną, albo pachną dość obojętnie). DZIAŁANIE Emulsja pieni się słabo. Stosowałam ją i do zmywania pozostałości masełka do makijażu i do mycia twarzy w dni kiedy makijażu nie miałam. Myje. Nie podrażnia. Nie piecze w oczy. Właściwie nie można jej nic zarzucić, ale znam wiele lepszych kosmetyków w tej niszy. Być może lepiej sprawdzi się dla osób z bardzo wrażliwą skórą? Nie wiem. Dla mnie to nie jest kosmetyk do którego będę chciała wracać.
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry
    • nie piecze w oczy
    Wady:
    • nieprzyjemny zapach
    Inne
  • 5 czerwca 2024 o 13:11
    Warta wypróbowania
    Emulsja zamknięta jest w brązowe, szklanej butelce z atomizerem. Wygląda elegancko i cieszy oko :) Kosmetyk ma typową dla tego typu produktów konsystencję - jest dość rzadki, łatwo się rozprowadza i zmywa ale może spływać z dłoni. Do umycia buzi używam dwie pompki. Nie posiada zapachu, ma mlecznobiały kolor. Jeśli chodzi o skuteczność - emulsja dobrze domywa twarz ale nie za dobrze radzi sobie z tuszem do rzęs. Zmywam go najpierw płynem micelarnym ale mimo to zostają czasami czarne ślady. Emulsja nie podrażnia cery, nie pozostawia na niej filmu.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 23 kwietnia 2024 o 11:06
    Nie jestem zadowolona.
    Jest to mój pierwszy kosmetyk z tej firmy, w internecie można spotkać w sumie same pozytywne opinie o tej marce także miałam dość duże oczekiwania, a jednak kończąc tę emulsję jestem trochę rozczarowana. Konsystencja emulsji jest dość gęsta, kremowa. Oczywiście jak to emulsja - nie pieni się. Nie posiada również zapachu. Po umyciu i osuszeniu twarz nie jest wysuszona ale jednak brakuje mi takiej miękkiej i nawilżonej skóry jaką mam po użyciu swoich ulubionych emulsji myjących. Skóra jest oczyszczona i tyle, bez większych rewelacji. Przyznam że miałam sporo lepszych emulsji a do tego o wiele tańszych, bo jej cena jednak nie jest najniższa. Po drugie zaskoczyła mnie bardzo niska wydajność tego kosmetyku. Już po pierwszym tygodniu stosowana jej rano i wieczorem (jedna pompka wystarczy do umycia twarzy) zauważyłam spore zużycie. Myślę ze takie opakowanie starczy na ok miesiąc używania dwa razy dziennie. Trochę słabo. Także zużyje ją do końca ale nie wrócę już. Jest na prawdę mnóstwo tego typu kosmetyków do mycia twarzy o wiele tańszych i lepiej działających. Ta emulsja nie jest zła ale, tak jak napisałam wyżej, nie robi nic co sprawiłoby że chciałabym do niej wracać.