Peelingi do stóp

Days Cosmetics Skarpetki złuszczające

1 na 51 opinię

• 9 maja 2025 o 12:59
    Pieniądze wydane bez efektów
    Moje stopy są bardzo wymagającą częścią ciała. Często się wysuszają, mają dużą tendencję do zgrubień, które ciężko jest zmiękczyć i usunąć. Często ćwiczę, biegam, co dodatkowo naraża stopy na nieestetyczne efekty. Regularnie, co kilka miesięcy sięgam więc po skarpetki złuszczające, które pomagają mi przywrócić naskórek do lepszego stanu. Nie znałam tej marki, nie widziałam nigdy tego produktu, ale lubię testować nowości, dlatego rzuciłam je do koszyka. Same skarpetki są bardzo wygodne w użyciu. Łatwo się nakłada, płyn jest już w środku, nie trzeba bawić się w nalewanie. Naklejone tasiemki dobrze trzymają je na stopach. Czas aplikacji jest krótszy niż zwykle - producent zaleca trzymanie ich do 45 minut, tyle też miałam je na nogach. Efekt złuszczenia powinien pojawić się 3 do 5 dni od aplikacji. Na drugi dzień skóra była jakby popękana, myślałam że to dobry znak, już cieszyłam się na efekty. Niestety niepotrzebnie. To było jedyne, co zaobserwowałam. Kolejnego dnia "popękanie" zniknęło, ale niestety naskórek pozostał na miejscu. Nie było w ogóle złuszczenia, nic nie odeszło. Brak jakiegokolwiek działania. Kondycja naskórka także bez zmian. Cena na szczęście nie jest wygórowana ale mimo wszystko mogłam w tej kwocie uzyskać złuszczenie. Pierwszy i ostatni zakup.